Galatasaraylı Gomis ve Alanyasporlu Efecan Karaca aynı takımda buluşuyor

Cüneyt Muharremoğlu
22.12.2022 - 15:47 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 16:01

Transfer haberi... Kaleci Berke Özer'i kadrosuna kattığını açıklayan Eyüpspor, Galatasaray'dan Bafetimbi Gomis ve Alanyasporlu Efecan Karaca için hareke geçti.

Galatasaraylı Gomis ve Alanyasporlu Efecan Karaca aynı takımda buluşuyor

Nazım Türknas/ Ajansspor

TFF 1. Lig'de 17 maçta topladığı 38 puanla en yakın rakipleri Samsunspor, Pendikspor, Bodrumspor, Rizespor ve keçiörengücü'ne 9 puan fark atan Eyüpspor, transferde büyük oynuyor.

Berke Özer'in transferini resmen duyurdular

Bu sezon başında Fenerbahçe'den ayrılarak Portekiz'in Portimonense takımına giden Berke Özer, Türkiye'ye Eyüpsqpor ile döndü. Kalecinin transferi Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya tarafından resmen açıklandı.

İki hedef: Bafetimbi Gomis ve Efecan Karaca

Süper Lig'e çıkma konusunda büyük avantajı bulunan İstanbul ekibinin transferleri Berke Özer ile sınırlı değil. Galatasaray'ın forveti Bafetimbi Gomis ve Alanyasporlu Efecan Karaca, Eyüpspor'un hedefinde.

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı oyuncuya 16 milyon Euro!
Habere Git

Gomis, Galatasaray'da ayrılıyor mu?

Bafetimbi Gomis'in Galatasaray'daki sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor.  Mauro Icardi transferinden sonra ilk 11'deki yerini kaybeden Gomis, kendisine gelecek uzun süreli bir sözleşmeye 'Hayır' demeyecek.

Galatasaray para kazanacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mauro Icardi, Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis'in benzer özellikte oyuncular olduğunu düşünüyor ve farklı bir forvet profili istiyor. Bu yüzden ocak ayında Galatasaray'ın bir bonservis karşılığı Gomis'in gidişine onay verebileceği belirtiliyor. 

Gomis'in Galatasaray performansı

Fransız golcü Gomis bu sezon 10 Süper Lig maçında 4 gole imza attı. türkiye kupası'nda iki kez şans bulan Gomis, 1 kez topu ağlara gönderdi, 3 asist yaptı. 37 yaşındaki oyuncu, özellikle ilk haftalarda son anlarda attığı gollerle 1-0 kazanılan Antalyaspor ve Ümraniyespor galibiyetlerinde büyük pay sahibi oldu.

İlgini Çekebilir
Bafetimbi Gomis: "Ben gol için doğdum"
Habere Git

Efecan Karaca İstanbul'a gelmek istiyor

Alanyaspor'un kaptanı Efecan Karacan'ın sözleşmesi ise 30 Haziran 2025’te sona eriyor.  Galatasaray altyapısından yetişen futbolcu, kariyerine İstanbul'da devam etmek istiyor. Efecan Karaca'nın geçen sezon Fenerbahçe'ye transferi son anda gerçekleşmemişti.

Efecan Karaca'nın Alanyaspor performansı

33 yaşındaki Efecan Karaca, bu sezon 10 Süper Lig ve 2 Türkiye Kupası maçında şans buldu. Sağ açıkta oynayan Efecan Karaca hiç gol sevinci yaşayamadı, 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler