ÖZEL - Bülent Uygun: "Herkes istikrardan bahseder ama..."

13.09.2017 - 12:24 | Son Güncellenme: 13.09.2017 - 12:24

ÖZEL - Bülent Uygun: "Herkes istikrardan bahseder ama..."

AJANSSPOR ÖZEL - Osmanlıspor ile yolları ayrılacağı iddia edilen teknik direktör Bülent Uygun, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında Emrah Karalinç ile İlker Koç’un sorularını yanıtladı. Uygun’un Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Zaman bizim ilacımız olacak"

2 aydan beri çok güzel bir birlik içinde devam ediyoruz. İstediğimiz sonuçları henüz sportif anlamda alamadık. Ama oynadığımız oyun, kadro yapısı itibarıyla birçok eksiğe rağmen iyi bir şekilde ilerliyor. Zaman bizim ilacımız olacak. Takıma sonradan katılan arkadaşlarımız var. Gerek onların antrenman yönünden eksiklerini ve takıma olan uyum sorununu hallettikten sonra başarılı sonuçları alacağımızı düşünüyorum. Biraz daha zaman ve zamanla birlikte de iyi birlikteliği sürdürmeye ihtiyacımız var.

İstikrar vurgusu...

Türkiye’de hemen hemen herkes istikrardan bahseder. Ama istikrarlı davranmaz. Günü birlik kararlar, haftalık kararlar alırlar. Oluşacak problemlerde ilk akla gelen teknik direktördür. İster istemez bu şekilde düşünüldüğünde hocanın bileti kesilecek gibi davranılır. Osmanlıspor biraz daha farklı bir kulüp. Futbolu bilen, 4-5 başkan saymaya kalktığımızda başkanımız da onlardan biri. Biz 3 yıllık kontrat yaptık. Ekonomik olarak tüm şartlar yazmasına rağmen başkanımıza, “Benim için burada yazan sözleşmenin hiçbir anlamı yok. Ben para için gelmedim. Osmanlıspor’da hayallerimi gerçekleştireceğime inandığım için bu görevi kabul ettim” dedim. Birliktelik güzel gidiyor, sadece sonuçlarda problem var.

"Gerçek Osmanlıspor'u milli araya kadar izlettireceğiz"

Göztepe maçına bakalım. Rakip 4 defa geldi. Olmayan bir penaltı, taç atışından sonra takım yerleşirken yediğimiz basit bir gol var. Onun dışında kaçırdığımız birçok gol pozisyonu var. Hatta ceza sahasına stoperleri uçarak geldi, bizim santraforumuz boş kaleye gol atacakken, ona daldı. Bir de kafayı yapıştırdı ve kaşını yardı. Oyuncumuz dengesi bozulduğu için vuramadı, top direkten döndü. Hakem arkadaş ona penaltı vermedi. Elbette bahane üretmiyoruz. Bir dahaki milli maç arası var. O zamana kadar istediğimiz sonuçları alacağız ve takım hüviyetine büründüğümüzde bütün Türkiye, gerçek Osmanlıspor’u izlemiş olacak.

"Sivasspor maçında alacağımız 3 puan motivasyonumuzu artıracak"

Anıl, Özer gibi kaliteli oyuncuları transfer ettik. Sokol kendi takımından ayrıldı. Biraz Josue’yi hazır olarak görebiliriz. Kaliteli futbolculardan bahsediyoruz. Takıma katkı sağlayacak futbolcular. O yüzden zamana ihtiyacımız var. Sivasspor maçında alınacak 3 puan takımın motivasyonunu artıracak. Hedefimiz, oyuncularımızın uyumunu ileriye götürmek ve bunu da sahaya yansıtmalarını sağlamak.

İbrahim Üzülmez'in Osmanlıspor'un başına geçeceği iddiaları üzerine...

İbrahim Üzülmez iyi bir kardeşimiz. Ona soruyu soran arkadaşın mentalitesi nedir? O önemli. Neticede gündem öyle oluyor. Türkiye’de bir gerçek var. Bir hocanın başarısız olduğu bir ortam göründüğünde başka hocaların adı anılır. Ama ben kendimden eminim. Yıllarca kariyerimde hep sonuncu takımları aldım ve zirveye götürdüm. Biz ayrıca, takım yapılanması anlamında biraz geç kaldık. Anlaştığımız çok iyi futbolcular varken, kulüpleri hep son dakikada bize bir problem çıkardı. Badou Ndiaye’nin Galatasaray’da nasıl bir performans gösterdiğini görüyorsunuz. Ndiaye, Webo gibi isimleri kaybettik. Yerine gelen arkadaşlar yeni katıldı. Bu da elbette bir handikap oluşturdu.

"Sendromu ortadan kaldırmak için takviyeye ihtiyacımız vardı"

Takım üzerinde, geçen sezon Mustafa Akçay döneminden gelen ve Hamza Hamzaoğlu sürecinden itibaren devam eden bir sendrom vardı. Bu sendromu ortadan kaldırmak için takviyeye ihtiyacımız vardı. Aksine takımımızdaki o güçleri kaybettik. Şimdi o gerçek takviyeleri yönetimle yaptık. Milli maç arasından sonra yukarıya, ondan sonra da zirveye doğru giden bir Osmanlıspor izlettireceğiz.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler