Galatasaray'da Burak Elmas Başkanlık Seçimlerinde Aday Olacak mı?

Akın Ungan
03.05.2022 - 16:29 | Son Güncellenme: 03.05.2022 - 16:42

Galatasaray'da Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu başkanlık seçimlerinde aday olmuştu. Seçim tarihini açıklayan Burak Elmas başkanlığa aday olacak mı?

Galatasaray'da Burak Elmas Başkanlık Seçimlerinde Aday Olacak mı?

AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray'da dün yapılan yönetim kurulu toplantısında Burak Elmas, 14 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan seçimde aday olup olmama konusunda birkaç gün içerisinde karar vereceğini söyledi.

"Bir yanım aday olma, diğer yanım ortamı bunlara bırakma diyor"

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın edindiği bilgiye göre Elmas, yönetici arkadaşlarına aday olup olmayacağı konsunda "Henüz karar vermedim. Bir yanım bütün bunları gördükten sonra aday olma, uğraşma diyor; diğer yanım 'aday ol' ortamı bunlara bırakma' diyor. Henüz karar vermedim. Düşünüyorum'' dedi.

"Show yapmak için teknik direktör göndermem"

Burak Elmas, Domenec Torrent konusunda ise "Kendisiyle konuşacağım. Ama ligin bitmesine 3 maç kala göndermek gibi rasyonel olmayan bir karar vermeyeceğim. Show yapmak için teknik direktör göndermem" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray'da seçim süreci

Galatasaray'da 26 Mart tarihinde yapılan toplantının ardından Burak Elmas yönetimi idari yönden ibra edilmemiş ve seçim sürecine girilmişti. Sarı-Kırmızılılar'da başkanlık için iki aday çıktı. Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray'ın 39. başkanlığına talip oldu.

Fırat Develioğlu'nun davası

Galatasaray Kulübü Üyesi Fırat Develioğlu, Genel Kurul kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Mahkemeden önce seçime tedbir kararı verildi. Yapılan itirazların ardından bu tedbir kaldırıldı. Fakat seçime çok az bir süre kala bu tedbir kararı yinelendi. Son verilen kararın ardından Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal oldu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Mancini bekleyişi! Torrent'le ayrılık olursa...
Habere Git

Seçim tarihi açıklandı

Seçimin ertelenmesinin ardından başkan adayları ve Burak Elmas bir araya geldi. İstinaf mahkemesine yapılan itirazlardan sonra yeni seçim tarihi belirlendi. Başkan adayları Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu ortak bir karar alarak Elmas'tan 21-28 Mayıs tarihlerini talep etti. Elmas yönetimi, dün yapılan toplantı ile seçim tarihini 4-11 Haziran olarak açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler