Çağdaş Atan, Samsunspor'a Niye İmza Atmadı? Perde Arkası

İsa Kethüda
16.05.2022 - 13:26 | Son Güncellenme: 16.05.2022 - 16:08

Samsunspor'un imza aşamasına getirdiği teknik direktör Çağdaş Atan'dan vazgeçmesinin perde arkasında neler yaşandığı belli oldu. İşte detaylar...

Çağdaş Atan, Samsunspor'a Niye İmza Atmadı? Perde Arkası

Nazım TÜRKNAS-Volkan YILMAZ /AJANSSPOR ÖZEL

Spor Toto 1. Lig ekibi Samsunspor, Fuat Çapa'yla yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör konusunda son olarak Süper Lig ekibi Alanyaspor'u çalıştıran Çağdaş Atan'da karar kılmıştı. Ancak bu sabah yapılan sürpriz bir açıklamayla Çağdaş Atan ile anlaşma sağlanamadığı duyuruldu.

Samsunspor: Görüşmeler sonlandırıldı

Samsunspor'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Teknik direktörlük görevi için daha önce prensip anlaşmasına vardığımız sayın Çağdaş Atan ile devam eden görüşmelerimiz neticesinde, ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle, karşılıklı iyi niyet çerçevesi içinde anlaşılarak görüşmelerimiz sonlandırılmıştır. Sayın Çağdaş Atan’a gösterdikleri anlayış için teşekkür eder, başarılar dileriz."

Atan'ın istediği bütçeye onay gelmedi

Samsunspor ile Çağdaş Atan'ın arasındaki anlaşmazlığın perde arkasında transfer konusundaki anlaşmazlığın yattığı öğrenildi. Kaliteli bir kadro kurmak isteyen Çağdaş Atan, getirmeyi düşündüğü yabancı futbolcular için 3 milyon Euro bütçe istedi. Başkan Yüksel Yıldırım, buna onay vermedi.

Küçük pürüzler büyüdü!

Samsunspor Kulüp Başkanvekili Veysel Bilen, 12 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Çağdaş Atan ile prensip anlaşmasına vardık. Aramızda çok küçük pürüzler kaldı. Bugün veya yarın o pürüzleri giderip resmi sözleşmeyi imzalamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 


Ancak küçük pürüz olarak nitelenen Çağdaş Atan'ın özel istekleri Samsunspor tarafından kabul edilmedi. Kulüp, özel isteklerin karşılanmasının mümkün görmediğini belirterek görüşmeyi sonlandırdı.

Bilindiği üzere İzmir ekibi Altay, Mustafa Denizli'nin ayrılmasının ardından Çağdaş Atan'la görüşmelere başlamış, hatta prensip anlaşmasına varmıştı. Ancak daha sonra görüşme olumsuz sonuçlanınca imzalar atılamamıştı. Son olarak Alanyaspor'da çalışan ve başarılı bir grafik ortaya koyan 42 yaşındaki teknik adam, o günden bu yana takım çalıştırmıyor. 

"Samsunspor yönetim kuruluyla aynı sayfada buluşamadık..."

 

Öte yandan genç teknik adam Çağdaş Atan, bugün sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Atan, kadro yapısı ve çalışma prensipleri konusunda Samsunspor yönetimiyle aynı sayfada buluşamadıkları dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Samsunspor yönetiminden teknik direktörlük pozisyonu için teklif aldığımda, takımın hangi ligde olduğunu dahi düşünmeden görüşmeyi kabul ettim. Gerek Samsunspor'un köklü geçmişi, gerekse şehrin potansiyeliyle burası bulunduğu ligden bağımsız, büyük bir camia. Yönetim kurulu ile yaptığımız görüşmelerde, ekibimizle birlikte aklımızdaki futbolu anlatıp, üç yıllık bir plan sunduk. Bu plana göre oyun ve kadro olarak ilk sezondan itibaren temelleri kuvvetli atıp, ikinci sezonda Süper Lig'deki yerimizi sağlamlaştırıp, üçüncü sezon Avrupa kupalarına katılma pozisyonu için yarışan bir Samsunspor hayal ettik. Bu hayalin peşinden koşabilmek için, yaz dönemleri büyük hamleler yapmak yerine, kurduğumuz kadronun üstüne küçük eklemelerle üç sezonda oyunu mükemmelleştirmenin doğru olduğunu anlattık. Kadro yapısı ve çalışma prensipleri detaylarındaki görüşmelerimiz devam ederken, Yılport Samsunspor yönetim kuruluyla aynı sayfada buluşamadık.

Öncelikle beni ve ekibimi bu değerli kulübe layık bulup görüşmeye davet eden Yılport Samsunspor yönetimine saygılarımı sunarım. Görüşmelerimiz devam ederken, prensipte anlaştığımız yönünde çıkan haberlerin doğrultusunda büyük teveccühünü gördüğüm Samsunspor taraftarına da teşekkür ediyorum.

Saygılarımla; Çağdaş Atan"

Senin için hazırladığımız haberler