Ahmet Nur Çebi'den TFF Başkanı Nihat Özdemir'e VAR tavsiyesi

30.12.2021 - 15:11 | Son Güncellenme: 30.12.2021 - 15:24

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmede VAR hakemleri hakkında tavsiyede bulundu.

Ahmet Nur Çebi'den TFF Başkanı Nihat Özdemir'e VAR tavsiyesi

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, hakem hatalarıyla ilgili olarak dün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Çebi'nin dün TFF Başkanı Nihat Özdemir ile hakemler hakkında yaptığı görüşmede özellikle VAR konusunda uygulanması gereken bir değişiklik ilgili fikrini dile getirdiği belirtildi.

Ya emekli hakem ya da yabancı hakem!

Başkan Çebi’nin basına yaptığı açıklama da olduğu gibi bir maçta VAR görevinde bulunan hakemin bir sonraki maçta saha hakemi olmaması istediğinin yanı sıra, ayrıca bu durumun ortadan kalkması için VAR’ın başında ya hakemliği noktalamış tecrübeli hakemlerin olmasını ya da yabancı hakemlerin getirilmesini talep ettiği öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Ahmet Nur Çebi: “Şampiyonluğa inanıyorum”
Habere Git

"Bir hakem hata yaptıysa, bunun cezasını çekmeli"

Ahmet Nur Çebi, Nihat Özdemir ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, "Sezon sonunun hemen ardında Türk futbolundaki hakemlik sorununun şu anda yürütülen çalışmalarla biteceğini hissediyorum ve bunu da müjdelemek istiyoruz. Beşiktaş’ın ve diğer takımların haklarının ve hukuklarının, bu düzelme süreci gelene kadarki zaman içinde nasıl sağlanabileceğiyle ilgili konuştum. VAR hakemleriyle saha hakemlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini söyledik. Bir maçta VAR hakemi olan kişinin bir diğer maçta saha hakemi olmasının sağlıklı olmadığını biliyorum. Nasıl ki mükafat insanları teşvik ediyorsa, ceza verilmesi de bunun gerekliliğidir. Bir hakem hata yaptıysa, bunun cezasını çekmeli." ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler