Ahmet Nur Çebi'den TFF Başkanı Nihat Özdemir'e telefon: "Gereğini yapın yoksa..."

23.12.2021 - 13:55 | Son Güncellenme: 23.12.2021 - 21:05

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe derbisinin ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir'i telefonla arayarak, Fırat Aydınus'un yönetimine tepki gösterdi.

Ahmet Nur Çebi'den TFF Başkanı Nihat Özdemir'e telefon: "Gereğini yapın yoksa..."

Kartal YİĞİT-AJANSSPOR

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy'de oynanan derbi karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona ermişti.

Penaltı kararına büyük tepki

Fenerbahçe'nin Mesut Özil ve Berisha ile bulduğu gollere Josef De Souza'nın iki golüyle karşılık veren Beşiktaş'ta, maçın hakemi Fırat Aydınus'un 14. dakikada Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararına büyük tepki gösterildi.

Fırat Aydınus, karşılaşmanın 12. dakikasında Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Cyle Larin'in ceza sahasında topu elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Aydınus, VAR ile görüştükten sonra penaltı kararını değiştirmedi.

Penaltı atışını kullanan Mesut Özil de topu filelere yollayarak dev maçta takımını 1-0 öne geçirmişti.

Ahmet Nur Çebi, TFF Başkanı Nihat Özdemir'i aradı

Cezası nedeniyle dev maçı tribünden takip edemeyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2-2 sona eren derbi maçın hemen ardından telefonla TFF Başkanı Nihat Özdemir'i aradı.

"Bu hakeme düdük astırın"

Çebi, görüşmede derbi maçta aleyhlerine verilen penaltıyla galibiyeti kaçırdıklarını bunun da sorumlusunun Fırat Aydınus olduğunu söyleyerek, "Böyle bir rezalet penaltı görmedik. Bütün kamuoyu penaltı olmadığını gördü. Gereği neyse yapın ve bu hakeme düdük astırın. Yoksa biz bu işin üstüne gideceğiz. Yazıktır günahtır" dediği öğrenildi. 

Derbinin ardından maç verilmedi

Derbi maçın hakemi Fırat Aydınus, MHK tarafından Süper Lig'in 18. haftasında hiçbir maçta görevlendirilmedi. 

Birkaç hafta daha maç yok

Aydınus'a bir kaç hafta daha maç verilmiyerek kızağaa çekileceği belirtilirken, MHK'nın bu kararında Ahmet Nur Çebi'nin TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yaptığı konuşmanın etkili olduğu ifade edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler