Osman Çakmak açıkladı: Şampiyonlukta Fatih Terim ve Bülent Uygun izi!

Cüneyt Muharremoğlu
10.10.2022 - 14:48 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 14:55

Ampute Futbol Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak’tan Fatih Terim, Bülent Uygun ve Barış Telli açıklaması geldi.

Osman Çakmak açıkladı: Şampiyonlukta Fatih Terim ve Bülent Uygun izi!

AJANSSPOR HABER

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası final maçında Türkiye, Angola’yı 4-1 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu. Bu tarihi başarını ardından Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayınına katıldı.

İlgini Çekebilir
Ampute Futbol Milli Takımı 4 golle Dünya Şampiyonu!
Habere Git

“Dünya Kupası’nı kazanmak çok farklı”

Osman Çakmak, "Dünya Kupası'nı 85 milyon halkımızı armağan ediyoruz. Vatanını seven görevini en iyi şekilde yapandır, bizler, arkadaşlarımız görevimizi en iyi şekilde yaptık. Türk Milleti bugün başka bir şey konuşuyor. Daha önce Avrupa Şampiyonası'na kazanmıştık, Dünya Kupası'nı kazanmak çok farklı bir duygu” dedi.  

“Geçiş oyununu en iyi şekilde uyguladık”

Çok değerli hocalarımızla çalıştığını, Ampute futboluna özgü bir oyun formasyonu oluşturğunu belirten Çakmak konuşmasına şöyle devam etti: “Geçiş oyununu en iyi şekilde uyguladık. Angola gibi başarılı bir takımı saf dışı bırakmak bizi çok mutlu etti."

Bülent Uygun ve Fatih Terim'le çalıştı

Çakmak, teknik direktörler Bülent Uygun ile Fatih Terim'le çalıştığını söyledi. Ampute Milli Takım Teknik Direktörü, "Fatih Hoca sağ olsun, pandemi sürecinde tesislerine beni kabul etti. Fatih Hocam bizlere her zaman destek verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız her daim yanımızda oldu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi desteklerini esirgemedi, ülkemize gelen takımlar çok memnun oldu” dedi.

"Gece kupa ile uyudum"

Hedeflerinden bahseden Çakmak, şöyle konuştu: “Kariyer planlamamda hedeflerim var. Ancak, A Milli Futbol Takımı konusunu bugün konuşmayalım, farklı yerlere çekiliyor. Bugün sevincimizi yaşayalım. Dünya Kupası'nı kazanmak çok farklı bir duygu. Dünyayı dize getiriyorsun. Dün gece kupa ile uyudum. 2014'te de söylemiştim. Dünyada Ampute Futbolu bizden sorulur." 

İlgini Çekebilir
Osman Çakmak: "Yarım kalan bir işimiz var"
Habere Git

Barış Telli neden kadroda yer almadı?

"Barış Telli neden kadroda yer almadı?" sorusuna ise Osman Çakmak, "Barış Telli'nin kadroda olmamasının özel bir sebebi yoktu. Ben gaziyim; vatanımıza kim iyi hizmet edecekse ona forma veririm. Barış kardeşimizin yerinde oynayan Ömer ve Serkan kardeşimiz iyi. Barış kardeşimiz asla kötü bir futbolcu değil" yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler