ÖZEL - Dünyaca ünlü İngiliz hakem Mark Clattenburg'tan Cüneyt Çakır ve VAR yorumu!

11.02.2018 - 11:19 | Son Güncellenme: 11.02.2018 - 11:19

ÖZEL - Dünyaca ünlü İngiliz hakem Mark Clattenburg'tan Cüneyt Çakır ve VAR yorumu!

Dünyaca ünlü İngiliz hakem Mark Clattenburg, özel açıklamalarda bulundu. 

Mark Clattenburg, Cüneyt Çakır, VAR sistemi ve Türk futbolseverler hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. 

 Mark Clattenburg, Radyospor'da Tuttur sponsorluğunda yayınlanan Bahse Gireriz programında Eyüp Yıldız ve Deniz Durul'un sorularını yanıtladı. 

Mark Clattenburg'un sözlerinden önemli satır başları:

Mark Clattenburg kimdir?

Mark Clattenburg 42 yaşındaki İngiliz futbol hakemidir. Eski bir Premier Lig hakemi olan Clattenburg, 16 Şubat 2017'de Premier Lig'teki görevini bırakarak Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'na bağlı olarak ülkenin Hakem Başkanı oldu. Premier Lig kariyer boyunca birçok önemli maç yöneten genç hakem, final maçlarının da aranan ismiydi.

Türk taraftarlar futbolu çok seviyorlar

Türk taraftarlar futbolu çok seviyorlar ve futbol onlar için inanılmaz bir tutku.  İngiliz taraftarları ve Türk taraftarları birbirine çok benzetiyorum. Aralarındaki tek fark stadyuma geliş zamanları diyebilirim. İngiliz futbolseverler maçın başlama saatinde stadyumda yerini alırken; Türk futbolseverler ise saatler öncesinde stadyumda oluyorlar ve o heyecanı yaşamaya başlıyorlar.

Cüneyt Çakır yorumu

Cüneyt Çakır'ı tanıyorum ve takip ediyorum. Cüneyt Çakır çok iyi bir hakem ve onunla çok iyi bir arkadaşız. Cüneyt Çakır da daha önce Arabistan'da maçlar yönetti.

Unutamadığı maçlar?

Kariyerimde unutamadığım maçlardan birisi Tottenham - Chelsea karşılaşması o maç tarihe geçmişti. Tottenham'dan 9 oyuncu sarı kart görmüştü. 2016 yılında Atletico Madrid - Real Madrid maçını yönetmiştim o karşılaşmayı da unutamıyorum. 

VAR sistemi mutlaka olmalı

VAR sistemi mutlaka olmalı. Teknolojinin gelişimi futbolda da olmalı. Fakat bu geçiş süreci biraz zaman alacak. 

Hakemler eleştirilere alışmalı

Türk hakemler de eleştirilebilirler. Dünyanın her yerinde bu durum böyle. İnsanlar hata yaptıklarında eleştiriliyorlar. Hakemler eleştirilere alışmalı.

 

2016 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı olan Real Madrid - Atletico Madrid maçını yönetti. Milano'da oynanan maçta başarılı bir görüntü çizen hakem, aynı yıl 2016 Avrupa Şampiyonası'nda da görev yaptı.

2016 Avrupa Şampiyonası Final Maçı olan Portekiz - Fransa maçını da yönetti ve aynı yıl içerisinde iki önemli organizasyonun finallerini yöneten hakemler arasına girdi. Aynı zamanda yönettiği iki finalin kupa resimleri ve isimleri kollarında dövme olarak bulunuyor.

Clattenburg neden Suudi Arabistan'da hakemlik yapıyor?

16 Şubat tarihine kadar Premier Lig'e bağlı kalan Clattenburg, bu tarihte İngiltere'deki görevinden ayrılarak vatandaşı Howard Webb'in yerine Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'ndan gelen Hakem Başkanlığı teklifini kabul etti.

Suudi Arabistan Kral Kupası'nda yönettiği Al Feiha ile Al Fateh arasındaki maçta ezan okunduğu gerekçesiyle maçı durdurması gündeme yerleşen Mark Clattenburg, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat Suudi Arabistan'da çoktan övgülerin odağı olmuş durumda.

Senin için hazırladığımız haberler