ÖZEL- Ertuğrul Sağlam'dan flaş açıklama: Milli takımdan teklif almam gerekiyordu!

18.01.2018 - 20:26 | Son Güncellenme: 18.01.2018 - 20:26

ÖZEL- Ertuğrul Sağlam'dan flaş açıklama: Milli takımdan teklif almam gerekiyordu!

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor dönemi,Beşiktaş'ın Bayern Münih eşleşmesi, Cenk Tosun transferi ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'yla ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Ay-Yıldızlı takımdan teklif almadığını belirten tecrübeli teknik adam, “Teklif almadım fakat teklif almam gerekiyordu” dedi.

Deneyimli teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın konuğu oldu.

Ertuğrul Sağlam'ın sözlerinden satır başları şu şekilde:

Bursaspor'la yaşadığımız şampiyonluk...

Bursaspor'daki dönemimiz, bir Türk antrenörünün hayallerinin başında gelir. Bu hayallerden biri Milli takımı çalıştırmak, diğeri de bir Anadolu takımını şampiyon yapmaktır. Bize bu başarıyı yaşattığı için Bursaspor camiasına teşekkür ediyorum fakat öncesine de bakmak lazım. Ben Samsunspor'la başlayan, Kayseri’yle devam eden, ardından Beşiktaş'la devam edip Bursaspor, Eskişehir en son Malatya'da kısa bir süre çalıştık ama baktığımız zaman 12 senelik, Malatya'yı az süre çalıştığım için bir kenara ayırıyorum, sezona başladığımız 12 senenin 8 senesinde, Avrupa Kupası'na katılmayı başardığımız gerçeği var. Kayserispor'la iki sene beşincilik, ardından Bursaspor'la üst üste 4 sene Avrupa Kupası, Beşiktaş'la 2 sene Avrupa Kupası, Eskişehir'de bile o sıkıntılı süreçte yine Türkiye Kupası finali oynayarak Avrupa Kupası'na katılmaya hak kazandık. Böyle bir istatistik var tabii bunların içerisinde neyi ayırırsın derseniz, Bursaspor'la yaşadığımız şampiyonluk, çok ayrı ve özel bir dönemdir benim için.

Bayern Münih- Beşiktaş eşleşmesi yorumu!

Bayern Münih kura çekimi yapılırken birçok futbolseverin, Beşiktaşlıların istemediği bir takımdı. Ama sonuçta Bayern Münih'le eşleşildi. Beşikştaş'ın çok iyi bir kadrosu var ve Şenol Hoca da bu kadroyu çok iyi değerlendiriyor. Oyuncu kalitesi, Avrupa oyunlarında biraz daha kendi karakterini yansıtıyor. Beşiktaş, bugüne kadar çok kaliteli rakipleri devirdi. Beşiktaş'ın galibiyeti zor ama imkansız değil diyorum. Biraz da futbol şansına ihtiyacı olacak Beşiktaş'ın. Temennimiz iyi bir oyunla iyi bir mücadeleyle futbol şansının da yardım ettiği iki maçın sonunda Beşiktaş'ın Bayern Münih'i elemesi doğrultusunda.

Cenk Tosun sözleri

Beşiktaş'ın maçlarını geçen seneden beri çok sık takip ediyorum. Fırsat oldukça Vodafone Park’a da gidiyorum. Cenk kendini çok geliştirdi. Umarım taraftarlarımız için de bir ders olur bu transfer belki; ben Cenk'in geçtiğimiz sezon yuhlandığı maçları da hatırlıyorum. Dolayısıyla geçtiğimiz sezondan bu yana kendini çok geliştirdi. Cenk 27 yaşında performansının zirvesine ulaştı ve Avrupa'ya, Türk futbolunun tarihine geçecek bir transfer yaptı. Bu genç oyuncular için de büyük bir başarı hikayesidir. Cenk'e başarılar diliyorum. İnşallah orada gider bundan önceki örneklerde olduğu gibi oynamadan ya da başarısız olarak dönmez. Hem kendisini geliştirmeye devam eder, hem ülkemizi orada Türk futbolunu güzel bir şekilde temsil eder ve gollerinin devamını orada getirir. Cenk'ten beklentimiz bir Türk spor adamı olarak bu.

Lucescu olmadı!

Milli takımdaki başarılara bakın, Dünya Şampiyonası ve Avrupa'daki başarıların hep yerli teknik direktörlerle olduğunu görüyoruz. Acı bir Hiddink tecrübesi var. Türk Mili Takımı’na yabancı antrenör o dönemde de uymadı, Lucescu geldikten sonraki performans da ortada, olmadı bence. 

-Milli takımdan teklif almam gerekiyordu

Milli takım farklı bir ortam. 14 tane yabancıyla iş yaptığınız bir ortamda yabancı antrenörle çalışmak çok yanlış gelmiyor insana.Tamamının yerli olduğu bir ortamda bir yabancının çok da katkı sağlayacağını düşünmüyorum.Kaldı ki biz Dünyanın 6. futbol ekonomisiyiz. Avrupa'daki önemli futbol ülkelerine bir bakalım her önemli futbol ülkesinin başında kendi ülkesinden antrenörler var. Bizim bakış açımız Avrupa ülkeleriyle burada ayrılıyor. Milli takımdan bir teklif almadım fakat almam gerekiyordu. Bursaspor'la şampiyon olduk, ondan sonraki sene de ligi 3. sırada bitirdik. O döneme kadar böyle bir istikrar da daha önce yakalanmamıştı. Sonuçta birileri orada tercih mekanizması, birilerini tercih ediyor, sonuçlarına da hep birlikte katlanıyoruz. Bende Nasipten öte lokma yenmiyor. O gün orada olmamamız gerekiyormuş. Hayat uzun tabii, neler getirecek göreceğiz.

AJANSSPOR -

Senin için hazırladığımız haberler