ÖZEL - Fenerbahçe ile Amedspor arasında 'misafir takım' krizi!

Akın Ungan
16.01.2022 - 20:19 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 21:27

Kadın Futbol Süper Ligi maçında Fenerbahçe ile Amedspor karşılaştı. 3-1 F.Bahçe galibiyeti ile sonlanan maça, misafir takım krizi damga vurdu. İşte detaylar...

ÖZEL - Fenerbahçe ile Amedspor arasında 'misafir takım' krizi!

Aygün ÖZİPEK -AJANSSPOR

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi A Grubu'nda yer alan ligin 6’ncı haftasında Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Amedspor Kadın Futbol Takımı'nı  Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyanis Tesisleri’nde konuk etti. Sarı lacivertliler 3-1 ile hanesine 3 puan yazdırırken karşılaşmaya 'misafir takım' krizi damga vurdu.

'Misafir takım' ibaresi

Maçta, rakip takım Amedspor’un logosu ve ismi skorboardda yer almadı. Ev sahibi takımın düzenlediği skorboard tablosunda Amedspor’un logosu yerine Türk Bayrağı, Amedspor’un ismi yerine ise “Misafir Takım” ibaresini kullandı.

Amedspor: Özür bekliyoruz

Amedspor Kadın Futbol Takımı, bu uygulamayı sosyal medya hesaplarından duyurarak, ev sahibi takımın tutumunu kınadıklarını ve derhal bir özür beklediklerini aktardı.

Fenerbahçe: Size özel değil

Fenerbahçe tarafı ise Ajansspor'a yaptığı özel açıklamada 'misafir takım' ve Türk bayrağı kullanımının Amedspor'a özgü olmadığını kadınlar liginde Kadıköy'e gelen tüm takımlar için aynı uygulamanın yapıldığını söyledi.

Amedspor'dan yeni açıklama

Amedspor da yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı ile Kadın Futbol Takımımız arasında bugün deplasmanda oynanan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 6. Hafta maçında skorbord tabelasındaki görüntüler ile ilgili kulübümüz yetkilileri maç öncesinde hem TFF hem de Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu nezdinde girişimlerde bulunmuştur.  İtirazımız üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi, kulübümüze özel asla farklı bir tutum içerisinde olmadıklarını, skorbord tabelasının dijital olmadığından kaynaklı kulübümüzün isim ve logosuna yer verilmediğini belirtmişlerdir. Ayrıca ilgili sahada oynadıkları diğer müsabakaların görüntülerini göstermişlerdir.  Tarafımıza gösterilen fotoğraflarda aynı durumun diğer müsabakalarda da olduğu tespit edilmiştir. Konu resmi makamlar üzerinden takip edilmekte olup gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler