ÖZEL | Fenerbahçe'den Başakşehir'e gitmişti... 1. Lig takımı peşinde

Akın Ungan
29.11.2023 - 13:05 | Son Güncellenme: 29.11.2023 - 13:15

Son dakika | TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor, sezon başında Fenerbahçe'den Başakşehir’e transfer olan Dimitris Pelkas için girişimlerde bulundu. Detaylar...

ÖZEL | Fenerbahçe'den Başakşehir'e gitmişti... 1. Lig takımı peşinde

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Trendyol 1. Lig’de Arda Turan önderliğinde adım adım Süper Lig’e ilerleyen Eyüpspor, devre arası transfer sezonu için çalışmalarına başladı. Eksik bölgelere gerekli takviyeleri yaparak Süper Lig hedefini tutturmak isteyen İstanbul ekibi, Başakşehir’in Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas için girişimlerde bulundu.

Görüşmeler başladı

Arda Turan’ın kadroda görmek istediği ve olumlu rapor verdiği Pelkas ile ilk temas kuruldu. Başakşehir ile sezon sonunda bitecek sözleşmesi için 1 yıl da opsiyon bulunurken, İstanbul ekibinin transfere sıcak baktığı öğrenildi. Eyüpspor’un Pelkas ile görüşme halinde olduğu ve Yunan futbolcunun ikna eilmesi halinde transferin tamamlanabileceği belirtildi.  

Fenerbahçe ve Başakşehir’de oynadı

2020-2021 sezonunda PAOK’tan Fenerbahçe’ye transfer olarak Süper Lig ile tanışan Pelkas, 2 sezon giydiği Fenerbahçe formasının ardından geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Hull City’de geçirdi. Sezon başında Başakşehir’e transfer olan Pelkas, Süper Lig’de toplam 67 maça çıkarken, 13 gol ve 8 asist üretti.

Başakşehir’de fazla şans bulamadı

Sezon başında Başakşehir’e transfer olan Pelkas, İstanbul ekibine beklenen katkıyı sağlayamadı. 13 haftası geride kalan ligde 13 kez sahaya çıkan, ancak daha çok hamle oyuncusu olarak görev alan Yunan futbolcu, 562 dakika sahada kalırken, 1 kez gol sevinci yaşadı. 

Şampiyonluğa yürüyor

Arda Turan önderliğinde hedefini Süper Lig olarak belirleyen Eyüpspor ise Trendyol 1. Lig’in zirvesinde bulunuyor. 13 maç sonunda 11 galibiyet ve 2 mağlubiyet gören Eyüp, 33 puanla en yakın takipçisi Kocaelispor’un 4 puan üzerinde lider durumda yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler