Fenerbahçe'den 28 şampiyonluk gösterisi ve 5 yıldızlı forma hareketi

Orhan Gülek
06.05.2022 - 16:00 | Son Güncellenme: 06.05.2022 - 17:31

1959 yılından önceki şampiyonlukların sayılması için başvuruda bulunan Fenerbahçe'de yarın YDK toplantısına 28 kupasının sergileneceği ve 2023-24 sezonunda armaya 5 yıldızı koyacakları belirtildi.

Fenerbahçe'den 28 şampiyonluk gösterisi ve 5 yıldızlı forma hareketi

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

1959 yılı öncesinde kazandığı 9 şampiyonluğun Süper Lig'e dahil edilmesi, bundan doğan maddi ve manevi taleplerinin karşılanması için TFF'ye başvuran Fenerbahçe'den flaş bir hamle daha geldi.

Kupa görüntüleri skorborddan da gösterilecek

Fenerbahçe'de yarın Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşecek olan Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'na 28 kupası getirilecek. Ayrıca bu kupa görüntülerinin yarınki stadda yapılacak olan idmanda skorborddan gösterilecek.

 

 

Ali Koç: "Armamıza 5. yıldızı koyacağız"

 

Öte yandan bugün Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde gündeme dair basın toplantısında armalarına, 5 yıldızı koyacaklarını açıkladı. Koç "2023-24 sezonundan itibaren armamızda, 5 yıldızı koyacağız. Siz ne yaparsanız yapın koyacağız. Bu sezon size mesaj olsun diye 3 yıldızı çıkarttık. Anlamıyorsunuz. Her yerde bu gerçeği resmen duyuracağız. Bizi şampiyon yapan tüm sporculara borçluyuz. Medeni şekilde başvuruyu yaptık. Acelemiz yok dedik. Siz bir arpa boyu kadar çalışma yapmamışsınız. Yazıklar olsun size. Trabzon'da geç kalmışsınız, kutlama mesajını 5 dakika geç yollamışsınız. Bugün de Fenerbahçe için bir mesaj girin" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
CANLI | Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Yazıklar olsun!"
Habere Git

Fenerbahçe'nin toplam kaç şampiyonluğu var?

Fenerbahçe'nin toplamda 19 Süper Lig şampiyonluğu bulunuyor ve 3 yıldızı var. Fakat bu 1959 yılı Süper Lig'in kuruluşundan sonraki şampiyonluklardır. Bazı kaynaklara göre UEFA 1959 yılı önceki ligleri de resmi olarak kabul ettiğinden Fenerbahçe'nin toplamda 28 kupası bulunuyor.

 

  • 1959 sonrası Fenerbahçe şampiyonluk sayısı : 19
  • 1959 öncesi Fenerbahçe şampiyonluk sayısı : 9
  • Toplam Fenerbahçe şampiyonluk sayısı : 28

 

Şuanda ligimizde resmi olarak 1959 yılı ve sonrası şampiyonluklar kabul edildiği için Fenerbahçe'nin toplamda 19 kupası vardır.

Fenerbahçe'den TFF'ya şampiyonluk çağrısı: 1 yıl oldu

Öte yandan geçtiğimiz ay Fenerbahçe Kulübü, 1959 öncesi şampiyonluklar için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuru yapalı 1 yıl olduğunu ancak hala bir cevap alınamadığını hatırlattı.

UEFA, 1924 yılı olarak belirledi

Federasyondan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, UEFA'dan flaş bir hareket geldi. UEFA, Türkiye şampiyonluklarının başlangıç tarihini 1924 yılı olarak belirledi.

Senin için hazırladığımız haberler