Fenerbahçe'nin anayasası değişiyor! Asla üye olamayacaklar

Cüneyt Muharremoğlu
27.12.2022 - 22:13 | Son Güncellenme: 27.12.2022 - 23:33

Yönetici Fethi Pekin'in verdiği bilgiye Fenerbahçe'nin anayasası denilen tüzükte büyük bir değişim geliyor. Kadın ve çocuğa şiddet uygulayanlar kulübe artık üye olamayacak. Elektronik ortamda genel kurula katılınacak. Başkan adayları listelerini 7-10 gün önce bildirecek.

Fenerbahçe'nin anayasası değişiyor! Asla üye olamayacaklar

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR  ÖZEL

Fenerbahçe yönetimi 2023 yılı Nisan ayından önce büyük tüzük tadil kongresi yaparak, kulübün anayasası olan tüzükte ciddi anlamda bir değişikliğe gidecek. 

Kulüp tüzüğü; spor kulüplerinin kuruluşu, organları, mali yükümlülükleri ve kısıtlamaları ile yöneticilerinin sorumluluklarına ilişkin köklü düzenlemeler getiren 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile uyumlu hale getirilecek, kulübün işleyişi anılan yasanın belirlediği esaslara göre düzenlenecek.

Öte yandan tüzük en iyi şekilde kurgulanarak yoruma açık olan maddeler düzeltilecek, günümüzün gerçeklerine uygun bir hale getirilecek.

Yeni tüzüğü Fethi Pekin hazırladı

2018 yılından bu yana kulüp avukatları ve finans ekibi ile ayrıca geçmiş ve şimdiki dönem yönetim kurulu üyeleri, kulüp üyeleri, kurullar, akademisyenlerin de katılımları ve görüşleriyle kulüp tüzüğü konusunda gerçekleştirilen sıkı çalışmaların ardından yeni tüzüğün taslağını hazırlayan Fenerbahçe Spor Kulübü hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin, yeni tüzük taslağı ile ilgili Ajansspor'a önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet'in 100. yılına yakışır bir tüzük!

Fethi Pekin'in açıklamaları şöyle: Hedef; kapsamlı büyük bir tüzük tadilatı yaparak, uzun yıllar tüzük tadilatı ihtiyacı hissedilmemesini sağlamak. Tüzük Fenerbahçe’nin anayasasıdır. Cumhuriyetin 100. yılında Fenerbahçe’nin camiada herkesin içine sinecek yepyeni bir tüzüğü olsun istiyoruz.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den 2022'ye mutlu veda
Habere Git

Kongre üyelerinin ihtiyaçlarına karşılık verecek

Spor endüstrisindeki gelişmeleri yakalamış, şeffaf, modern, daha demokratik, çoğulcu demokrasi temelli, sade ve anlaşılır; diğer yandan da 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu uyarınca getirilen mali ve hukuki kriterlerle uyumlu, teknik gereksinimleri karşılayan kongre üyelerimizin ihtiyaçlarına karşılık verecek bir Fenerbahçe tüzüğü olacak.

Tüm spor kulüplerine örnek olacak

Kulüp üyelerinin de görüşünü aldıktan sonra; tüzüğü çağın gereklerine ve güncel mevzuatın kurallarına uygun şekilde nihai haline getireceğiz ve 26 Nisan 2023’den önce tüzük tadil kongremizi yapacağız. Yapacağımız tüzükle örnek teşkil etmek istiyoruz. Bütün spor kulüpleri tüm sivil toplum kuruluşlarına güzel bir örnek olsun istiyoruz. Tüm çıkış noktamız bu.

Kongre üyeleriyle görüş alışverişi yapıldı

Kongre üyelerimizle sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz, bu süreç boyunca da bunu yapmaya devam edeceğiz. Başkanımız ve yönetim kurulumuzun arzusu mümkün olduğunca çok sayıda kongre üyemize dokunmak, kongre üyelerimizin fikir ve önerilerini almak. Biz de bu fikir alışverişlerine YDK üyelerimiz ile başladık. Devamda kongre üyelerimiz ile bir araya geldik. Önümüzdeki aylarda da yine kongre üyelerimizle birkaç sefer bir araya gelmeyi planlıyoruz. Ayrıca kongre üyesi sayısı yüksek olan derneklerimizi ziyaret ederek bir araya geleceğiz. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den sezon rekoru!
Habere Git

Tüzük 75 maddeden oluşacak

Kongre üyelerimizin katılımcı olmasını sağlayarak, tüzük tadiline ilişkin genel kurula gelmeleri için çalışıyoruz. Şu anda tüzük metni hazır, 81 sayfa ve geçiciler hariç 75 maddeden oluşuyor.

Yasa, tüzük değişikliğini zorunlu kıldı

Yapacağımız değişiklikleri 3 ana başlık altında değerlendirebiliriz. 26 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe giren 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Yasası'na göre spor kulüpleri 1 yıl içerisinde tüzüklerini, spor anonim şirketleri de esas sözleşmelerini kanuna uyumlu hale getirmek zorunda. Spor kulüpleri yasasının zorunlu kıldığı değişiklikleri yapması gerekiyor. Bu değişiklikler muhasebe ilkeleri, bütçe harcama ve borçlanma ilkeleri ile borçlanma ve bütçe esasları, mali dönemin belirlenmesi gibi ağırlıklı bütçe ve finansal konularla ilgilidir.

Tüzük değişikliği olmazsa tescil iptal edilir

Başkan ve yöneticilerin borçlanma ile ilgili sorumlulukları var, bağımsız denetçi tarafından konsolide bütçe hazırlanması, harcama limitleri gibi maddeler var.  Yasanın getirdiği zorunluluğu yerine getirmezseniz bakanlık nezdindeki tesciliniz iptal olur, spor müsabakalarına katılmanız mümkün olmaz. Yasanın emrettiği konuları tüzük kapsamına sokmak zorundasınız. Kanunun emrettiği gibi bu maddeleri bütün kulüplerin tüzüklerine koyması gerekiyor.

İlgini Çekebilir
Joshua King: "Fenerbahçe'de oynadığım futboldan çok keyif alıyorum."
Habere Git

Olağanüstü tüzük tadili kongresi için 15 gün önceden çağrı yapılacak

Kongre üyelerimizin tüzükle ilgili fikir ve önerilerini almaya, onlarla görüş alışverişinde bulunmaya başladık. Mevcut tüzüğümüze göre; olağanüstü tüzük tadil kongresi için 15 (on beş) gün öncesinden revize tüzük metniyle birlikte çağrı yapmak zorundayız. Bu çağrıyı metinle birlikte yapacağız. Kongre üyelerimizin yüzde 10’unun katılması gerekiyor, toplantıya katılanların da üçte ikisinin olumlu oyuyla tüzük tadili mümkün. Tüzük metni Fenerbahçe’nin anayasasıdır.

Elektronik genel kurul yapılabilecek

Diğer madde elektronik genel kurul. Biz kulüp olarak pandemi döneminde genel kurul yapamayacağımız için bakanlık nezdinde elektronik genel kurul yapılabilmesi için görüşmeler yaparak, bunu kanunen mümkün hale getirmeye çalıştık. Bugüne kısmetmiş. Yasa çıktıktan sonra ilgili yönetmelikle elektronik genel kurul da mümkün hale geldi.

2 senedir elektronik ortamda genel kurul için çalışılıyor

Özellikle Fenerbahçe gibi yurtiçinde ve yurtdışında 40 bini aşkın üyesi olan bir spor kulübü için tüzük metninin görüşülebilmesi için üyelerin yüzde 10’unun katılma zorunluluğu bizim için kritik bir konu. Elektronik ortamda genel kurulun yapılması bu nisabın sağlanmasını olumlu yönde etkileyecektir. Bizim zaten yapmak istediğimiz ve 2 sene üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu fırsat da önümüze geldi.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus: ''Oyuncularımdan gurur duyuyorum''
Habere Git

Elektronik genel kurul nasıl yapılacak?

Kanunla ilgili yayınlanan yönetmelikte bazı teknik detaylar var, teknolojik altyapısı, güvenlikle ilgili bir takım maddeler var. Spor kulüpleri, akredite olmuş bir teknoloji şirketiyle anlaşma yapacak, bu şirket yönetmeliğe göre bir rapor hazırlayacak, bunu spor bakanlığına sunacak.

Evden, işten oy kullanabilecek

Bakanlık onayı alındıktan sonra artık elektronik ortamda genel kurul yapma imkanına sahip olunacak. Elektronik ortamda genel kurula; isteyen fiziken katılabilecek, isteyen evlerinden işyerlerinden katılabilecek, oylarını kullanabilecek. Bunun bize büyük faydası olduğunu düşünüyorum.

Değişiklik için en az 4 bin üye lazım

Kulüplerin anayasası tüzükleri olduğuna göre yoğun katılım çok önemli. 40 bin kişi dersek ikinci toplantıda 4 bin kişinin olması lazım. Bizim hedefimiz sadece 4 bin kişiyle değil mümkün olan en yüksek katılım ile camiamızın anayasamız dediğimiz bu tüzük değişikliğine sahip çıkarak bunun bir parçası olması.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye transferde sürpriz öneri! Jorge Jesus isterse gelecek
Habere Git

Daha sade ve anlaşılır tüzük metni

Yasanın getirdiği zorunluluklar dışında; bizim 4 senedir yaptığımız çalışmalarda tüzüğün sadeleştirilmesi, içeriği etkilemeden daha anlaşılır bir metin oluşturmak için çalıştık.

Temsilci üyelik kaldırılıyor

Mevcut kongre üyelerimizin yüzde 90’ı temsilci üyeliğin kaldırılmasını istiyor. Buna bağlı olarak Temsilci üyeliği belirli haklar korunmak üzere kaldıracağız.

Yeni üye kriteri: Kadına ve çocuğa şiddete vize yok

Üyelik şartlarında, üyelik kriterlerinde bazı değişiklikler öngörüyoruz. Üyelik kriterlerine bazı dokunuşlar yapacağız. Mevcut tüzükte belli başlı suçlardan hüküm giymiş kişilerin kongre üyesi olması mümkün değil, biz kanunun emrettiği şeylere bazı ekler koyarak bu maddeyi genişleteceğiz. Kadınlara, çocuklara şiddet uygulamış kişilerin Fenerbahçe kongre üyeliği gibi kıymetli bir kimliğe sahip olması mümkün olmasın istiyoruz. 

İlgini Çekebilir
Michy Batshuayi: ''İyi bir oyun sergiledik''
Habere Git

Üye giriş ücreti ve aidat konusunda değişiklik

Üyelerin giriş ücreti ve ücretlerin nasıl ödeneceği konusunda hususlar olacak. Yıllık aidatı belli sürede ödemeyenlerin otomatikman üyelikten çıkartılması, özel giriş ücreti ödeyerek üye olma şartlarında bazı değişiklikler yapacağız.

Yönetim kurulunun 50 kişilik listesi yoruma açık olmayacak

Mevcut tüzüğün 10. maddesinde yönetim kurulunun yetkisinde 50 kişilik sınırlı bir kontenjan var, bu kapsama girenlerin üye giriş ücreti ödemeden üye olmaları mümkün. Bu maddede, belirtilen ve kontenjan üyelikten faydalanacak makamlar sayıldıktan sonra “ile toplumda Fenerbahçe sevgisi ile temayüz etmiş ve kulübün amaç ve faaliyetlerine katkıda bulunabilecek olanlar” şeklinde yoruma açık bir cümle var. ‘İle’ den dolayı karışıklığa neden oluyor, bunu açıklığa kavuşturacağız.

Yanlış anlamalar önlenecek

“Başta sayılan makamlarda görev almış ya da almakta olan hem de Fenerbahçe sevgisiyle temayüz etmiş olanlar” şeklinde düzeltilerek yoruma açık olan kısmı kaldıracağız.  Bu üyeler üye giriş ücretlerini ödemekten muaflar ancak yıllık aidatlarını ödüyorlar, bu hükmü de açık açık belirteceğiz. Burada bir karışıklık olmasın.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor maçında Fenerbahçe'nin yüzünü güldüren tek gelişme!
Habere Git

Yıllık üye ücreti TÜFE oranında artacak

Üye giriş ücretinde ve yıllık aidatta senelik TÜFE oranında bir artış sağlanması konusunda bir düzenleme yapacağız. Böylece bu konu sürekli gündeme gelmeyecek. Böylelikle tüzüğü değiştirdiğimizde üye giriş ücreti ve yıllık aidatı herkes bilecek.

Adaylıkta 7-10 gün şartı

Başkanlığa, yönetim kuruluna, denetim kuruluna aday olacak kişilerin listesinin genel kuruldan makul bir süre önce bildirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kongrenin birinci gününde dahi listelerde değişiklikler yapıldığını biliyoruz, bu mümkün ama doğru bir şey değil. Oy verenlerin makul bir süre öncesinde kimin aday olacağını, yönetim kurulunun kimlerden oluşacağını bilmesi lazım. Buna 7-10 gün gibi makul bir süre koyacağız.

Yönetim kurulu üyelerine kıstas geliyor

Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin sahip olması gerektiği birtakım kriterler koymayı düşünüyoruz. Belli bir oranda yönetim kurulu üyesinin üniversite mezunu olması, birkaç tane üyenin ihtisas sahibi olması, en az bir hukukçu, iktisatçı, en az bir tane önde gelen sporcularımızdan birisinin yönetimde olması vb. kriterler koymayı düşünüyoruz.

Yönetimde bir kulüp çalışanı olabilir

Kurumsal hafızanın devam edebilmesi için yönetim kurulunda oy hakkından yoksun bir üst düzey kulüp çalışanının yönetim kurulunun doğal üye olması. Bunu tam netleştiremedik, şu anda bu konu için beyin jimnastiği yapıyoruz.

3 senelik görev süresi uzatılacak

Geldiğimizde 3 senelik görev süresinin kısa olduğunu düşündük. İlgili mevzuatın izin verdiği ölçüde yönetim kurulu görev süresini değiştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca yönetim kurulunun görev süresinin üst üste 2 ya da 3 dönemle sınırlandırılması da yeni tüzükte karşılaşabileceğimiz bir şey.

Kurullara benzer düzenleme

Disiplin, denetim, sicil, balotaj kurullarının üyelerinin sayısı, kriterleri, daha iyi çalışır hale gelmesi, Yüksek Divan Kurulunun daha işlevsel hale gelmesi, yönetim kuruluna Fenerbahçe’nin menfaatlerine katkı sağlayabilecek görüş ve öneriler oluşturabilmesi için kurullara da benzer kriterler getirmeyi düşünüyoruz.

İlgini Çekebilir
Tudor, Fenerbahçe'nin yıldızını istedi!
Habere Git

Özel üyeliklere özel ücret

Üye eş ve çocukları, sporcular, eğitim ve öğretim kurulunda eğitim görenler, Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü üyeleri, vefat eden üyelerin eş ve çocukları giriş ücretlerinin belli oranını ödeyerek, üye olabiliyor. Bunları yeknesak hale getirmeye düşünüyoruz. Ayrıca bu özel üyeliklere ilişkin giriş ücreti konusunda da çeşitli değerlendirmeler yapıyoruz. 

Taslak hazır son şekli verilecek

Çalışmalarımız neticesinde bir taslak hazırladık ve tüm kurullarımızla birlikte bir yol haritası oluşturduk. YDK üyelerimizin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Çok verimli bir görüş alışverişi oldu. Bundan sonraki adımlarımızda da kulübümüz kongre üyeleri ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Amacımız kongre üyelerinin desteğini ve fikrini alarak tüzük metnimizi çağın gereklerine ve güncel mevzuata uygun şekilde nihai haline getirmek ve kulübümüzün ihtiyaçlarını karşılar bir metin ortaya çıkarmaktır. 

Artık değişiklik olmayacak algısı doğru değil

Burada bahsi geçen değişiklik ve güncellemeler şu an üzerinde çalışılan ve fikir seviyesinde olan düşüncelerdir. Gerek yapacağımız toplantılar gerekse medya aracılığı ile ileteceğimiz mesajlarla camiamızın görüşlerini alıp geniş bir perspektifte bahsettiğim konuları değerlendireceğiz. Bunlar yapıldı bitti ve artık değişiklik olmayacak algısının önüne geçmek adına bunu vurgulamak istiyorum.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel: "Fenerbahçe'nin seyirci üstünlüğü vardı"
Habere Git

 Üyelere bilgi akışı sağlanacak

Fenerbahçe Spor Kulübü Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selma Altay Rodopman, burada söze girdi: Tüzük sürecinde işin teknik kısmı Fethi Pekin Bey’in liderliğinde ilerlerken, üye ilişkileri departmanı olarak bizler de üyelerimizin sistemimizdeki tüm bilgilerini güncelleyerek onlara ulaşma ve mesajlarımızı iletme odağında yaklaşıyoruz. Bu konuda Başkanımız Ali Koç'un hassasiyeti üyelerimizin olabilecek en fazla katılım ve destekleriyle, onların kıymetli görüşleriyle tüzüğümüzü son haline getirmek ve kulübümüz için hayata geçirmek.

Fenerbahçe üyelerine çağrı

Bu noktada tüzük çalışmalarımıza katılımcı, çoğulcu, herkese dokunabileceğimiz, etkileşim içinde olabileceğimiz bir yapıya ulaşmak adına destek veriyoruz. İlk toplantımızı Yüksek Divan Kurulu üyelerimizle yaptık, sonra üyelerimizle buluştuk, önümüzdeki dönemde de üyelerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin kulüpten kendilerine mesaj ve çağrılara katılım göstermeleri bizim için çok önemli. Değerli üyelerimizden bunu rica ediyoruz.

3 Temmuz davası

Fethi Pekin, tüzük dışında 3 Temmuz davası, 5 yıldızlı logo gibi konulara değindi. Pekin'in açıklamaları şöyle: "Bildiğiniz gibi 27 Aralık tarihi Kulübümüzün, eski başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın, Sayın İlhan Ekşioğlu’nun, Sayın Şekip Mosturoğlu’nun beraat kararlarının Yargıtay’da onanmasının 1. yıldönümü idi. Bu çok uzun bir süreç. FETÖ mensubu oldukları ortaya çıkan ve mahkeme kararlarıyla da artık tescillenen o sanık polisler, savcılar ve hakimlerin kurduğu bir kumpas.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transfere hız verdi! Genç oyuncu için teklif yapıldı...
Habere Git

Tazminat davası çalışmaları devam ediyor

3 Temmuz kumpası nedeniyle ilk önce hüküm giyiyorlar, başkanımız ve yöneticilerimiz hapis yatıyor biliyorsunuz. Sonrasındaki gelişmeler, yeniden yargılanma ve sonrasında da söylediğim gibi bir sene önce de Yargıtay’ın beraat kararlarını onaması. Bu kararlar kulübümüzün haklılığının resmen kanıtlanması noktasında çok önemli. Tarihimize geçen önemli bir gün. 27 Aralık tarihi bizim için hukukun zaferinin 1. yıldönümüdür. Bunun devamı olacak. Tazminat davalarıyla ilgili çalışmalarımıza 2018 yılında başlamıştık. O konuda da çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

UEFA'ya dava açılamıyor 

UEFA’nın 2014-2015 sezonunda aldığı kararla bizi Şampiyonlar Ligi’nden men etme durumu var. Biz onu İsviçreli hukukçularla çok müzakere ettik. Orada, yine hatırlayacaksınız bizim bu zararların tazmini ile ilgili CAS’ta açtığımız 45 milyon Euro’luk bir dava vardı, dava açıldıktan 8 ay sonra ülke menfaatleri düşünülerek geri çekildi. İsviçre hukukunda bu geri çekme, bizim hukukumuzdaki feragatle eşdeğer. İsviçre’de geri çektiğinde tekrar dava açamıyorsun. 

Devletimizle helalleşmek istiyoruz

Bizim başımıza bunları kim ördü? O FETÖ mensubu o zaman görevde olan hakimler, polisler, savcılar. Biz başta başkanımız olmak üzere başından beri ne diyoruz? Biz devletimizle kavga etmek istemiyoruz, helalleşmek istiyoruz. Dolayısıyla biz bu memurların mensubu olduğu İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na sulh dilekçesi vermek suretiyle süreci başlattık ancak ikisine de ret cevabı aldık. Ama yönetim kurulunun da sorumluluğu var. Biz sulh olalım diyoruz ama bizimle sulh görüşmesi bile yapılmak istenmedi. Dolayısıyla süresi içerisinde konuyu mahkemeye taşıdık men edilen iki sezonun zararları kapsamında.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transferde önce içine bakacak! İmza an meselesi...
Habere Git

Kumpas kuran yargı üyelerinin ceza alması muhtemel

Kumpas davasında yargılanan sanıklar dışında bütün bu süreçte görev alan başka şüpheliler de var. Onlar hakim ve savcılar. Onlarla ilgili de Sayın Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu’nun şikayetleri var. Bu kişiler yargı mensubu olduğu için açılan dava Yargıtay nezdinde görülmektedir. Bu dava da devam ediyor ve oraya kulüp olarak katılma talebinde bulunduk. Mahkeme de Fenerbahçe’nin uğradığı zararları gösterir bilgi ve belgeleri sunmamızı istedi, onları sunacağız. O dava da bir yandan devam edecek. Tahmin edeceğiniz gibi oradan da cezalar çıkması kuvvetle muhtemeldir. 

 

 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda TFF'yi bekliyoruz

Sürüncemede kaldığı için bizim camiamızı rahatsız eden bir konu bu. Neticede biz haklı bir başvuru yaptık. Başvuru öncesi çok kapsamlı bir çalışma yapıldı. Bizden daha önce Metin Sipahioğlu’nun bu konuda bayağı derin çalışmaları var. Son derece bilgi sahibi bu konuda. Biz onu hukuken de destekleyerek başvuru haline getirdik, Alper Pirşen’in de bu konuda çok desteği oldu. Bilgi ve belgelerle de destekleyerek 6 Mart 2021 tarihinde federasyona başvurduk. Neredeyse iki sene oldu.  Fenerbahçe ile birlikte 8 kulüp başvuru yaptı. Federasyon zor durumda kalmasın diye dedik ki heyet kurun, komisyon oluşturun. Bunun içinde hukukçular ve spor tarihçileri olsun gibi gibi... Bizi de çağırın biz de sunduğumuz belgeleri koyalım masaya, tartışalım ve sonra karar verilsin. Ancak neredeyse iki yıl geçmesine rağmen bu konuda hiçbir adım atılmadı. Kulübümüz bu konuda her şeye hakim olarak TFF tarafından atılacak adımları bekliyor.

Önümüzdeki sezon 5 yıldızlı forma giyilecek

Yıldızlı forma konusuna gelince; federasyonun talimatları var. Talimatlara aykırı davranırsan eylemin ağırlığına göre göre çeşitli yaptırımlar söz konusu oluyor. Bu cezalar ihtar, kınama ve para cezası gibi puan silmeye kadar gidiyor. Sayın Mehmet Büyükekşi, açıklamalarında talimatlara aykırı davranılması halinde bu konuda yaptırım söz konusu olabileceğini belirtti.  

Sadece hakkımızı istiyoruz

Biz o güne kadar bir yere varmaya çalışıyoruz. Biz bunu kavga ederek ya da emrivaki yaparak talep etmiyoruz. İki senedir bekliyoruz. Artık camia bunu istiyor. Oradan da ret kararı çıkarsa biz olayı mahkemeye taşıyacağız. Olumlu sonuç alamazsak AİHM’e kadar yolu var. İnşallah öyle bir şey olmaz. Dediğim gibi bizim olayın parasal boyutunda gözümüz yok. Fenerbahçe; tarihi gerçeklerle kanıtlanmış olan, her şeyin ortada olduğu bu konuda, bir adım atılmasını bekliyor, biz sadece hakkımızı istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler