ÖZEL - Flaş sözler : "Aziz Yıldırım'ı tehdit eden bir mektup..."

12.08.2017 - 19:48 | Son Güncellenme: 12.08.2017 - 19:48

ÖZEL - Flaş sözler : "Aziz Yıldırım'ı tehdit eden bir mektup..."

AJANSSPOR ÖZEL - Fenerbahçe Kulübü Atletizm Şube Başkanı Fikret Çetinkaya, Radyospor’da yayınlanan Gece Maçı programında Vedat Parlak ve Can Küçükyıldırım’ın sorularını yanıtladı. Ramil Guliyev’in başarı öyküsünü anlatan Çetinkaya, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çetinkaya’nın Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

"Dramatik şekilde başladık"

Ramil Guliyev’i Türkiye’ye Aziz Yıldırım’ın onayıyla kazandıran kişiyim. Önceki dönemlerde 100 ve 200 metrede yabancı hakkımızı kullanmak istiyorduk. Ramil’i davet ettik. Babasıyla birlikte geldi. Azerbaycan vatandaşı olarak Fenerbahçe lisanslı koştu. Babası ve kendisiyle oturduk, konuştuk. Azerbaycan’da sorunlar yaşadı. Bir süre kendisinden haber alamadık. Babası, oraya döndükten sonra vefat etmişti. Dramatik bir şekilde başladık.

"Aziz Yıldırım'ı tehdit eden tarzda bir mektup geldi..."

Azerbaycan problemleri büyüdü. Katar’dan teklif aldığını, Rusya’nın da istediğini menajeri söyledi. O Fenerbahçe’yi biliyordu. Bir Azeri olarak Fenerbahçe’yi istiyordu. Eşiyle birlikte Türkiye’ye yerleşti. Bu sefer Azerbaycan Atletizm Federasyonu ile sorunlar yaşadık. Aziz Yıldırım’ı tehdit eden bir tarzda mektup geldi. Azerbaycan Federasyonu’ndan böyle bir durum geldi. Bu seviyede bir sporcudan bahsediyoruz. Böyle bir oyuncunun 23 yaşındayken olimpiyat koşmaması da sıkıntılıydı. Bazı git geller de oldu. Biz senin kaybını önleyeceğiz dedik ve bugünlere kadar geldik.

Devşirme eleştirileri hakkında...

Ülkede atletizm adına devşirmeleri neden yaptık? Türk gençlerinin önü tıkansın diye yapmadık. Melis Mey’i devşirmiştik. Biz bu konuda isabetli kararlar veriyoruz. Bir sporcuyu Türk yaparsınız, 15 gün sonra madalya kazanır. Para ile alınmış bir sporcu derler. Basın mensupları bunu iyi incelesin. Ramil alınırken ne durumdaydı? 18 yaşının sonlarında aldık, getirdik. Yasmeni Capello da iyi bir örnek. Biz sporculara bir yatırım yapmışız. Bir emek harcamışız ve dünya şampiyonluğunu yaşıyorsunuz. Basın mensupları yazı yazmak için yazmamalı. 7 senelik bir emekten bahsediyoruz. Kimse bu ülkeye palavra anlatmasın.

"Ramil Guliyev'i başka isimlerle karıştırmamak lazım"

Ben Fikret Çetinkaya olarak 7 yıl bekledim. Ramil Guliyev’i başka isimlerle karıştırmamak lazım. Aziz Yıldırım bana, ”7 yıl önce bana bu isim şampiyon olacak demiştin.” şeklinde konuştu. Ben Ramil Guliyev’e inanıyordum. Fenerbahçe’de koşsun bize puan kazandırsın diye almadık. Capello’yu geçmişte hazırladığımız gibi. Biz Türkiye’deki koşular için almadık.

Başarı elde eden sporcular üzerine...

Eda Tuğsuz dünya 5’incisi oldu. Eda daha 20 yaşında. O da bir proje. Özkan Baltacı çekiç atmada mücadele veriyor. Genç isimlerden bahsediyoruz. Mizgin Ay… Fenerbahçe 1 ay içinde 2 tane dünya şampiyonu çıkardı. Büyük erkeklerde de Ramil Guliyev var. Böyle bir kulüp var mı? Fenerbahçe, başarıyı elde ediyor. Bu başarı için planlı bir şekilde çalışıyor. Çok ciddi bir taramamız var. Yeni Ramil Guliyev’ler de çıkacak. Azerbaycan’dan dünya şampiyonu almadık. Kimse ne Capello’yu ne de Ramil’i tanımıyordu. Ramil’in 700 bin liralık yıllık maliyeti var. Ortada hiç başarısı olmayan bir sporcuya kim böyle bir yatırım yapar?

"11 geçti, ne kanun çıktı ne de..."

Devletimize, bakanımıza sonsuz sohbetimiz var. Bizler, millet olarak bayramı geçiririz sonra yeniden birbirimizin gözünü oyarız. Rio bittikten sonra kanun çıkıyor denilmişti. 90 milyon lira vergi ödüyoruz, amatörlere ödenen masraflar vergiden düşülsün dedik. 11 ay geçti aradan ne kanun çıktı, ne de başka bir şey. Sistem Türkiye’de hazır. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş 100 yılı devirmiş. Bu kulüpler zaten olimpiyatlar için sporcu yetiştirir.

"Aziz Yıldırım o parayı futbol için kullansa ne olur?"

Aziz Yıldırım bir gün derse ki, ”Amatördeki sporculara maaş yok. Yerel müsabakalarla idare edin.” O zaman ne olur? Mesela Aziz Bey o 100 milyonu futbola aktarsa ne olur? Daha iddialı bir takım kurulmaz mıu? Ama Aziz Yıldırım, o parayı futbola değil amatör spora destek için veriyor. Ben de çok fazla insanı atletizme kazandırdım. Ama Ramil Guliyev ise gerçekten çok özel bir insan. Bunu da zaten başarılarıyla gösterdi.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler