ÖZEL | Gabriel Sara İstanbul'a geldi! İşte Galatasaray'a maliyeti

03.08.2024 - 16:39 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 11:10

Transfer haberleri. Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Gabriel Sara, İstanbul'a geldi. İşte Brezilyalı futbolcunun Galatasaray'a maliyeti...

ÖZEL | Gabriel Sara İstanbul'a geldi! İşte Galatasaray'a maliyeti

Salim MANAV - AJANSSPOR

Süper Kupa'da Beşiktaş'a farklı yenilerek sezona kötü bir başlangıç yapan Galatasaray, transferde gaza bastı. Sarı kırmızılılar gündemindeki Gabriel Sara transferinde sona yaklaştı.

Gabriel Sara ile anlaşma sağlandı

Sarı-Kırmızılı takım, İngiltere Championship ekibi Norwich City'de forma giyen merkez orta saha oyuncusu Gabriel Sara için teklif yükseltti ve hem oyuncuyla hem de kulübüyle anlaşma sağladı.

İstanbul'a geldi

Galatasaray'da Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün Gabriel Sara transferi için İngiltere'ye uçmuştu. Gabriel Sara, cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 00.30 sularında İstanbul'a geldi.

Sözleşme detayları belli oldu

Öte yandan Sarı-Kırmızılı takımın 25 yaşındaki Sara için ödeyeceği bonservis ücreti de belli oldu.

18 milyon Euro

Galatasaray'ın yıldız futbolcu için İngiliz kulübüne 18 milyon Euro artı bonuslar ödeyeceği ve 5 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. Gabriel Sara'nın ise sarı-kırmızı kulüpten 2.7 milyon Euro maaş alacağı öğrenildi.

Norwich City performansı

İngiliz kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam eden Gabriel Sara, görev aldığı 96 karşılaşmada 21 gol ve 17 asist kaydetti.

Sao Paulo kariyeri

Daha önce Sao Paulo takımında da oynayan Brezilyalı yıldız, çıktığı 113 karşılaşmada 17 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 18 milyon Euro olan Gabriel Sara, merkez orta saha dışında on numara ve ön libero pozisyonlarında da görev yapabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler