Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı'dan Arda Turan açıklaması

01.03.2022 - 11:46 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 13:47

Galatasaray'ın futbol takımından sorumlu yöneticilerden Nihat Kırmızı, kadro dışı bırakıldığı iddia edilen kaptan Arda Turan'ın durumuna açıklık getirdi. İşte detaylar...

Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı'dan Arda Turan açıklaması

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve sarı kırmızılı kulübün futbol takımından sorumlu yöneticilerden biri olan Nihat Kırmızı Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. 

"Galatasaray galibiyet aldı diye övünecek değiliz"

Ligde Göztepe ve ardından Çaykur Rizespor'u yenerek uzun bir sürenin ardından üst üste iki galibiyet alan sarı kırmızıların son durumunu değerlendiren Nihat Kırmızı, "Galatasaray'ın galibiyetleri zaten olağandır, aksi durum yani Galatasaray'ın puan kaybı hayatın normal akışının dışındadır. Galatasarayımız galibiyet aldı diye övünecek değiliz ama takımda olumlu gelişmeler var. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Teknik direktörümüz sayın Domenec Torrent hem teknik konular üzerinde hem de takımın motivasyonunu hep en yüksekte tutmak için gece gündüz çalışıyor. Bu sezon karşılaşmaların ikinci bölümlerinde sıkıntılar yaşıyorduk artık 60-70'ten sonra da tepki veren, tempo yükselten bir Galatasaray var" dedi.

"Kötü niyetli Galatasaray düşmanlarının manipülasyonları..."

Takım ve camia olarak da birlik ve beraberliklerinin en üst seviyede olduğunun da altını çizen Galatasaraylı yönetici, "Kötü niyetli Galatasaray düşmanlarının manipülasyonları birliğimizi bozmadı, bozamayacak. Başkanımız Burak Elmas her türlü saldırıya rağmen yönetim kurulumuzla birlikte Galatasaray için çalışmaya ve savaşmaya devam ediyor. Biz çok büyük bir camiayız. Taraftarlarımızın desteği kritik dönemlerde bize çok büyük güç verdi. Şimdi sırada Konya, Beşiktaş ve Barcelona maçları var. Hepsinden alnımızın akıyla başarıyla çıkacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
"Transferimde yöneticiler kendilerine para istedi"
Habere Git

"Gomis kolunda bant olmasa da kaptan"

Devre arasında takıma katılan ve son 2 maçta 3 gol atan Bafetimbi Gomis'in performansına da değinen Nihat Kırmızı, "Gomis camiayı çok iyi tanıyan bir futbolcu. Kolunda bant olmasa da kaptan gibi. Gelişiyle beraber büyük bir pozitiflik kattı. Tek tek her arkadaşıyla ilgileniyor. Saha içi performansının yanı sıra saha dışında sağladığı ağabeylik maneviyatıyla da bizim için çok çok değerli bir isim" diye konuştu.

"Muslera en büyük yardımcımız"

Kaptan Fernando Muslera'nın iyileştiğini ve çalışmalarına devan ettiğini söyleyen Kırmızı, "Muslera bizim en büyük yardımcımız. Teknik heyet için de öyle. Çok büyük bir profesyonel. Onun varlığı bize güç veriyor. Yüzde yüz duruma geldikten sonra kararı hocamız verecek" dedi.

Arda Turan kadro dışı mı bırakıldı?

Basında kadro dışı bırakıldığı iddiaları yer alan takımın bir diğer kaptanı Arda Turan ile ilgili kesinlikle bir problemlerinin olmadığını belirten Nihat Kırmızı, "Bir futbolcunun maç kadrosunda olmaması kadro dışı olduğu anlamına gelmiyor. Arda bizim kaptanlarımızdan. Arda'nın Avrupa tecrübesi bize güç katacak. Teknik konularda tek yetkili hocamız. Galatasaray'da bu hep böyledir. Morutan için de aynı şekilde. Tercihler tamamen teknik heyetin. Teknik heyet de yerli kuralı gibi birçok faktörü düşünerek maç kadrosunu seçiyor" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler