Hakem klasmanı şifreleri! Mehmet Büyükekşi freni

Cüneyt Muharremoğlu
06.01.2023 - 12:07 | Son Güncellenme: 06.01.2023 - 12:19

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bazı kulüplerin istenmeyen hakem ilan ettiği Yasin Kol ve Burak Şeker'in klasman düşürülmesine engel oldu. Hakemliği bırakan Halis Özkahya da gözlemci oldu.

Hakem klasmanı şifreleri! Mehmet Büyükekşi freni

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bugün ilk saatlerinde gece yarısını biraz geçe internet sitesinden 2022/23 sezonunun kalan bölümünün hakem ve gözlemci klasman listelerini açıkladı. Süper Lig listesinde önceki listeden klasman düşürülen bir hakem olmadığı 23 olan hakem sayısı ise 6 yeni hakemin katılımıyla 29’a yükseltildiği görüldü. 

Klasman yükselen 6 isim

Klasman yükseltilen hakemler ise şu isimlerden oluştu:

- Direnç Tonusluoğlu 

- Cihan Aydın 

- Turgut Doman 

- Yiğit Arslan 

- Burak Pakkan 

- Murat Erdoğan

Ali Koç'un Yasin Kol açıklaması boşa düştü

Klasman açıklanmadan önce uzun süre iki hakem Yasin Kol ve Burak Şeker’in klasman düşürüleceği yönünde haberler gelmekteydi. Hatta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Yasin Kol için  "Yasin Kol, Beşiktaş maçında hata yapıyor ve daha sonrasında sadece 3 maçta görev alabiliyor. Fazlasını söyleyeyim, Yasin Kol'un hakemliği devre arasında bitirilecek. Yani artık Süper Lig'de maça çıkamayacak." açıklamasını yapmıştı. 

İlgini Çekebilir
Süper Lig hakemleri açıklandı! Koç'un dediği çıkmadı, olay hakemler de görev aldı
Habere Git

Beşiktaş, Yasin Kol'u istenmeyen hakem ilan etmişti

MHK Koç’un bu açıklaması sonrası Yasin Kol’a görev verirken Süper Lig klasmanında görev yapmasına karar verdi.  Tartışmalı hakem sezon başında 14 Ağustosta oynanan Alanyaspor-Beşiktaş maçındaki yönetimiyle siyah beyazlı camiasının tepkisini çekmiş ve “istenmeyen hakem” ilan edilmişti. Kol daha sonra 3 Eylülde oynanan Sivasspor-Karagümrük maçında da tartışılan kararlarının ardından 8 Ekimdeki İstanbulspor-Ankaragücü maçına kadar görev alamamış sonrasındaki ilk maçını Türkiye Kupası’nda 10 Kasım tarihinde yönetmişti. 

Burak Şeker yerini korudu

Tartışmalı bir diğer hakem olan Burak Şeker de bu sezon 4 kez maç yönetirken 6 maçta da 4. hakem olarak görev yaptı. MHK üyesi Murat Ilgaz ile sorunları olduğu ifade edilen Şeker de klasman düşürüleceğine kesin gözüyle bakılan hakemlerden biriydi ancak o da yeni açıklanan listede yerini korudu.

Mehmet Büyükekşi engel oldu

Bu iki hakemin özellikle Başkan Mehmet Büyükekşi tarafından klasman düşürülmelerinin istenmediği ve “kulüpler istedi diye düşürüldüler” havasının yaratılmasına karşı olduğu gelen haberler arasında. 

İlgini Çekebilir
Olay hakem kariyerini sonlandırdı!
Habere Git

VAR kadrosu belli oldu

MHK, video yardımcı hakem listesinde 12 hakeme yer verdi. Ancak her hafta Süper Lig ve 1. Lig’de 18 maçın oynanması nedeniyle MHK, ikinci yarıda Mete Kalkavan ve Abdülkadir Bitigen’e hem sahada hem de VAR’da görev vererek kadronun üzerine yük binmesinin önüne geçmek amacında.

VAR kadrosundaki isimler

Açıklanan VAR kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Mustafa İlker Coşkun

Serkan Tokat

Mustafa Öğretmenoğlu

Özgür Yankaya

Emre Malok

Onur Özütoprak

Hakan Ceylan

Alper Ulusoy

Alper Çetin

Koray Gençerler

Erkan Engin

Bülent Birincioğlu

Halis Özkahya geri döndü

Bir süre önce maçı zamanından önce bitirdiği için hakemlikten istifa eden Halis Özkahya, yeni açıklanan gözlemci listesinde yer aldı. Listede ayrıca yeni isimler olarak Ali Uluyol ve Cem Papila da gözlemci olarak açıklandı. Cem Papila yıllar önce oynanan  olaylı Beşiktaş-Samsunspor maçının ardından hakemliği bırakmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler