ÖZEL - İşte Burak Elmas - Luis Campos görüşmesinin sonucu!

20.01.2022 - 13:38 | Son Güncellenme: 20.01.2022 - 13:46

Galatasaray'ın futbol aklı olarak göreve getirmek istediği Portekizli Luiz Campos, Başkan Burak Elmas ile biraraya geldi. Görüşmeden iki taraf memnun ayrıldı.

ÖZEL - İşte Burak Elmas - Luis Campos görüşmesinin sonucu!

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Radamel Falcao, Kylian Mbappe, Anthony Martial, Dimitar Berbatov, Fabinho, Thomas Lemar, Joao Moutinho, Benjamin Mendy, Bernardo Silva, James Rodriguez, Ricardo Carvalho gibi yıldız olmuş bircok futbolcuyu keşfeden kişi olarak bilinen Luis Campos, Galatasaray için Türkiye'ye geldi.

Luis Campos, Burak Elmas ile görüştü

Luis Campos, İstanbul'a geldikten sonra Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile ilk görüşmesini yaptı. Görüşmede taraflar arasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Burak Elmas, Campos'tan futbol aklı olmasını istedi

Başkan Burak Elmas, eski teknik direktör, şu an ise birçok kulübe danışmanlık yapan 57 yaşındaki Campos'tan Galatasaray'ın futbol aklı olmasını istedi.  Alınan bilgiye göre görüşme çok olumlu geçti.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Galatasaray'da 3 ayrılık! Bir fesih, iki satış...
Habere Git

Kasımpaşa ve Trabzonspor maçını izleyecek

Portekizli Luis Campos'un İstanbul programı da belli oldu. Portekizli futbol adamı bugün Galatasaray'ın Kasımpaşa maçını yerinden takip edecek. Campos, pazar günü oynanacak Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında da NEF Stadı'nda yerini alacak.

Luis Campos'un kariyeri: Teknik direktör olarak başladı

6 Eylül 1964'te Portekiz'de doğan Luis Campos,  kariyerine teknik direktör olarak başladı. Sırayısıyla Leiria, Esposende, Desportivo Aves, Esposende, Leça, Penafiel, Gil Vicente, Vitoria Setubal, Varzim ve Beira-Mar'da çalıştı.

Jorge Mendes için futbolcu izledi

Campos, 2004'te teknik direktörlüğü bıraktı ve  ünlü menajer Jorge Mendes için futbolcu izlemeye başladı.  2012'de Real Madrid'te scout şefi oldu. 2013'de Monaco'da göreve geldi.  Transferleri yapmaya başladı.

Monaco'ya büyük kâr sağladı

 4 yıl çalıştığı Monaco'da 142.75 milyon Euro bonservis bedeli vererek transfer ettiği oyuncuları yaklaşık 480 milyon Euro'ya sattı. Bu isimler arasında Martial, Lemar, Fabinho, Bernardo Silva, Kondogbia, James Rodriguez, Ronny Lopes, Carillo, Saint-Maximin gibi isimler bulunuyor. 2016 yılında Monaco'dan ayrıldı.

Transfer sihirbazı unvanını aldı

Campos, 2017'de Lille'e imza attı. 54.9 milyon Euro'ya transfer ettirdiği  Nicolas Pepe, Osimhen, Leao, De Preville, Mendes ve Malcuit gibi isimleri satarak Lille'e 225.4 milyon Euro gelir sağladı. Bu başarısından dolayı kendisine 'transfer sihirbazı' denilmeye başlandı.

4 Türk futbolcu transfer ettirdiği Lille ile PSG'yi geçti

Lille Sportif Direktörü Campos İstanbulspor'dan Zeki Çelik'i  Trabzonspor'dan Yusuf Yazıcı'yı  ve Beşiktaş'tan Burak Yılmaz'ı transfer etti.  Lille, yıldızlarla dolu Paris Saint Germain'i geçerek 10 yıl aranın ardından tarihinin dördüncü şampiyonluğuna ulaşırken bu 3 futbolcu büyük katkı verdi. Campos'un bir başka transferi ise Galatasaray ile sözleşmesi biten Mustafa Kapı oldu.

Senin için hazırladığımız haberler