ÖZEL- İşte Dursun Özbek'in görkemli Galatasaray projesi

10.06.2022 - 13:31 | Son Güncellenme: 10.06.2022 - 14:27

Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, en büyük vaatlerinin Galatasaray'a barışı getirmek ve sürdürebilir sportif başarı için mali bağımsızlığı sağlamak olduğunu söyledi.

ÖZEL- İşte Dursun Özbek'in görkemli Galatasaray projesi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da yarın saat 10.00'de başlayacak olan olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlık için yarışacak olan Dursun Özbek, Ajansspor Muhabiri Burhan Can Terzi'yle özel bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Özbek'in açıklamaları...

"Seçilirsek ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edeceğiz"

- Seçilirseniz başkan olduğunuzda ilk faaliyetiniz ne olacak ?

 
"Eğer üyelerimiz teveccüh gösterir ve ekibimiz göreve gelirse, ilk olarak, bize Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan etmiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün yüce hatırasını bir Anıtkabir ziyaretiyle anmak istiyorum. Görev aldığımız ilk sezon yani 2023, biliyorsunuz Cumhuriyet’in 100. Yılı. Bu önemli yılda Galatasarayımızı başarılara ulaştırmak için bu başlangıcın çok değerli olacağını düşünüyorum. İlk günden itibaren projelerimizi tamamlayabilmek için var gücümüzle çalışmaya başlayacağız. Kulübümüzün mali bağımsızlığını kazanabilmesi için bir günün hatta bir saatin bile kıymeti büyüktür. Ekibimizle birlikte hazırlamış olduğumuz projelerimizi hayata geçireceğiz ve Galatasaray'ı yeniden eski günlerine döndüreceğiz." 

- En büyük vaadiniz nedir?

 
"Aday olduğum ilk günden itibaren ifade ettiğim iki önemli amacım var. Bunların ilki, Galatasaray'a barışı getirmek. Diğeri de Galatasaray’ı sürdürebilir sportif başarıya ulaştırmak için mali bağımsızlığımızı sağlamak. Camia olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Mali bağımsızlığımızın olmadığı bu dönemde bir de bizi geriye götüren, kısır iç çekişmeler yaşamaktayız. Camiamızdaki sevgisizlik ortamı, kulübümüzü daha da yıpratmaktadır. Arkadaşlarımla beraber Galatasaray'ı nasıl eski günlerine döndürebiliriz diye çalışmalarımızı yaptık. Geçmişten aldığımız dersler, yaptığımız doğru hamlelerle tecrübelerimizi Galatasaray için kullanacağız."

"Galatasaray'ın hayal ettiği başarılara ulaşması sadece bir şekilde mümkün"

"Her detayını düşünerek hazırladığımız projelerimizle Galatasarayımızı mali bağımsızlığına kavuşturarak yeniden başarılı günlerimize geri döneceğiz. Ama Galatasaray'ın hayal ettiği başarılara ulaşması sadece bir şekilde mümkün: Sevgi ve birliktelikle.  Tüm Galatasaraylılara diyorum ki; artık barışalım. Galatasaray'ın en fazla ihtiyacı olduğu şey barışmaktır. Biz büyük Galatasaray ailesiyiz. Eğer seçilirsem, barışmayı sağlayacağıma söz veriyorum. Konu Galatasaray olunca, bir araya geleceğiz ve en iyisi için hepimiz kol kola çalışacağız." 

İlgini Çekebilir
Özgörkey açıkladı: G.Saray'a 3 yıl sonunda 500 milyon dolar
Habere Git

"Mali bağımsızlık için projelerin hayata geçirilmesi şart"

- Kesin olarak tamamlayacağım dediğiniz projeler neler?

 
"Biz, sunduğumuz tüm projelerimizi tamamlamak için yola çıktık. Çünkü Galatasaray'ın mali bağımsızlığına yeniden kavuşabilmesi için bu projelerin yapılması şart. Galatasaray Adası'ndan Florya Konut Projesi'ne, Mecidiyeköy Binası'ndan Kemerburgaz ve Riva'ya kadar sunduğumuz tüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Projelerimizin tüm finansal detayları Türkiye Sınai Kalkınma Bankası tarafından tüm detaylarına kadar incelenmiştir. Yönetim olarak bu projelerden 2026 sonuna kadar yaklaşık 9,5 milyar TL net nakit akışı öngörüyoruz. Sürdürülebilir başarı için mali olarak bağımsız ve sağlam bir yapıyı oluşturmamız gerekiyor. 

"Rakiplerin gıptayla bakacağı bir takım oluşturacağız"

- Bu yaz futbolda yıldız transferi hedeflenecek mi?

 
"İlk başkanlık dönemimde kurduğumuz güçlü kadro gibi yine şampiyonluklara oynayan bir kadro kuracağız. Futbolcu alırken geçmiş dönemlerden gelen tecrübemize güveniyoruz. Mutlaka ileride kulübümüze mali olarak değer katacak oyuncuları kadromuza katacağız. Buna gönülden inanıyorum. Biz Galatasaray için en iyisini yapacağız. Galatasaraylıların gurur duyacağı, rakiplerin gıptayla bakacağı bir takım oluşturacağız."

"Seçim öncesi transfer ismi vermek istemiyorum"

- Futbol özelinde nasıl bir model düşünüyorsunuz? Anlaştığınız isim var mı?

 
"Ekibimle beraber tüm çalışmalarımızı yaptık, futbolda neler yapılması gerektiğini biliyoruz. Ama seçim arifesinde bir isim vermem doğru olmaz. Seçim döneminde bir spekülasyon yaratmamak için ekibim ve ben bir isim zikretmeyeceğiz. Buradan anlaşılmasın ki; bir planımız yok. İlk başkanlık dönemimde kurduğumuz kadro ortadadır. Biz yine Galatasaray'a yakışır bir kadro kuracağız." 

"Olmazsa olmaz şey; mali bağımsızlıktır"

- Galatasaray için kısa vadeli ve uzun vadeli hedefi nedir? 

 
"Dediğim gibi Galatasaray için kısa ve uzun vadeli olmazsa olmaz şey; mali bağımsızlıktır. Buna kavuşabilmemiz için de en önem yapmamız gereken hamle, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak olacak. Türkiye ve dünyadaki makro ekonomik şartlar, daralan futbol ekonomisi ve imzalandığı zaman bir gereklilik olan, ancak ağır koşulları da beraberinde getiren Bankalar Birliği anlaşması ile Galatasaray mali bağımsızlığını kaybetmiştir. Galatasarayımızın mali bağımsızlığına kavuşması ve bugünkü düşük faiz oranlarında bile kulübe yük olan faiz sarmalından kurtulması için değer yaratıcı projelerden gelecek gelirler ile konsolide 2,6 milyar TL'lik finansal borcu eritmeyi ve kulübü Bankalar Birliği anlaşmasından bir an önce çıkarmayı hedefliyoruz. Hazırlamış olduğumuz projelerle kısa bir süre içinde bu borcu bitirip, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağız."

"A Takımımıza yeni futbolcular yetiştireceğiz"

- Galatasaray'ın altyapı takımları sezonu şampiyon olarak tamamladı. Uzun süredir altyapıdan üst yapıya oyuncu gelmiyor. Bu sorunu aşmak için bir planlamanız var mı? Bedelsiz giden oyuncular oldu. Profesyonel sözleşme imzalayacağınız oyuncular belli mi? Ya da bu konuda bir çalışma yaptınız mı?

 
"Önümüzdeki dönemde altyapıdan yetiştirilecek futbolcular ile sürdürülebilir bir gelir elde etmeyi planlıyoruz. Ana faaliyetimiz olan futboldan her zaman kâr etmeyi amaçlayacağız. Tüm altyapı organizasyonlarına dikkatlice eğilerek, A Takımımıza yeni futbolcular yetiştireceğiz. Altyapıdaki tüm oyuncularımız bizim için kıymetlidir ve bu oyuncularımızı Galatasaray ve Türk futboluna kazandırmak bizim asli görevlerimizdendir. Sadece futbol değil, diğer branşlarımızda da altyapılarımıza gereken önemi vereceğiz. 

"Basketbolda yatırımı artırıp şampiyonluk kadrosu kuracağız"

- Basketbolda kurulan yapıdaki isimlere kal diyecek misiniz?

 
"Benimle birlikte bu yolda yürüyen Erden Timur kardeşimizin erkek basketbol takımımızla başardıkları ortadadır. Çok doğru strateji ve planlamayla şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmuştur. Tüm Galatasaraylılar’ın da takdirini toplamıştır. Erkek basketbol takımımız aynı yapılanmayla yoluna devam edecektir. Hatta buradaki yatırımı artırıp şampiyonluklar kazanacak bir kadro kurma hedefinde olacağız. FIBA Şampiyonlar Ligi'yle yaptığımız sözleşmenin bitmesinin ardından Euroleague’e katılmak için Wildcard almayı hedefliyoruz. Galatasaray'ın yeri Euroleague'tir. Aynı erkek basketbolda olduğu gibi kadın basketbol, erkek ve kadın voleybolda doğru sponsorlar ile o sponsorun şubenin profesyonelce yönetimine dahil olduğu bir model oluşturacağız."

"TFF'yi kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyenlerin karşısındayız"

- Geçen sezon Burak Elmas yönetimi özellikle hakem kararlarında çok şikayetçi oldu. Ancak çözüm üretemedi. Siz aynı hatalarla karşı karşıya kalırsanız ne yapacağınıza dair kafanızda bir plan var mı?

 
"Galatasaray’ın haklarını tüm futbol ailesi paydaşları nezdinde koruyacağız. Sahada ve masada güçlü olacağız. Tüm konularda Galatasaray’ın çıkarlarını savunacağız. Sadece hakemler değil, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki adaylık sürecini de yakından takip ediyoruz. TFF'yi kendi çıkarlarına göre dizayn etmek isteyenlerin karşısındayız. Önümüzdeki sezon için yapılan psikolojik hamlelere izin vermeyiz, biz büyük bir aileyiz ve bunu ancak ortak kararlarla koruyabiliriz."

En büyük pişmanlığı

- Daha önceki başkanlık döneminizdeki en büyük pişmanlığınız nedir? 

"Başta üyelerimiz olmak üzere Galatasaray camiasıyla iletişimde eksiğim olduğunu düşünüyorum. Projelerimizi gerçekleştirmek yanında kendimizi üyelerimize ve taraftarlarımıza doğru anlatmak zorundayız. Yeni dönemde bu konuda çok daha fazla hassasiyet göstereceğim." 

Senin için hazırladığımız haberler