Fatih Terim, Galatasaray'dan Neden Ayrıldı? Yeni Teknik Direktör Kim Olacak?

Salim Manav
10.01.2022 - 14:31 | Son Güncellenme: 11.01.2022 - 00:31

Fatih Terim ile Galatasaray'ın yolları ayrıldı. 'Cimbom'da yeni teknik direktör kim olacak?' sorusu yanıt arıyor. Roger Schmidt ve Domènec Torrent isimleri öne çıkarken Ajansspor anlaşılan isme ulaştı. Detaylar haberimizde...

Fatih Terim, Galatasaray'dan Neden Ayrıldı? Yeni Teknik Direktör Kim Olacak?

Salim MANAV- AJANSSPOR

Süper Lig'de aldığı başarısız sonuçların ardından 12. sıraya kadar gerileyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Yardımcı teknik direktör ve transfer konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle ayrılık gerçekleşirken hoca arayışlarında ön plana sürpriz bir isim çıktı.

Uçak bileti alındı

Aslan'da yönetim uzun yıllar Guardiola'nın ekibinde yer alan Domènec Torrent ile prensip anlaşmasına vardı. Sarı kırmızılı yetkililerin Torrent'in uçak biletini aldığı öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Son dakika! Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı
Habere Git

Alternatif isimler

Torrent ile son anda bir aksilik çıkması durumunda Galatasaray'ın alternatif isimler için çalışma yaptığı da öğrenildi. Bu isimler arasında Bülent Korkmaz, Okan Buruk ve Roger Schmidt bulunuyor.

Bülent Korkmaz yeniden gelir mi?

Galatasaray'da alternatif isimlerin başında Alanyaspor'la geçtiğimiz günlerde yollarını ayıran Bülent korkmaz var. Galatasaray dışında bir takımda forma giymeyen Bülent Korkmaz, bir dönem Cimbom'un teknik direktörü de olmuştu. Korkmaz, Alanyaspor ile transfer konusunda yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle yollarını ayırdı. Korkmaz yönetiminde Alanyaspor ligin ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yendi, Trabzonspor ile berabere kaldı.

Başakşehir'i şampiyon yapan Okan Buruk

Galatasaray, Beşiktaş, Inter gibi takımlarda forma giyen Buruk, Süper Lig'de birçok takımda başarılı performans sergiledikten sonra Başakşehir takımını şampiyonluğa taşımıştı. Ailevi nedenlerle Başakşehir'den ayrılan Buruk, çocuğunun hastalığının geçmesinden sonra çalışmaya hazır olduğunu söylemişti.

Roger Schmidt kimdir?

Galatasaray'da alternatiflerde yabancı olarak öne çıkan isimse Roger Schmidt.  1967 doğumlu Schmidt, ismini  2012-2014 yılları arasında görev yaptığı RedBull Salzburg ile duyurdu. İlk yılında Şampiyonlar Ligi elemelerinde Fenerbahçe’ye elendi.  2013-2014 yılları arasında Avusturya Ligi’ni ve Avusturya Kupasını kazanan Roger Schmidt, Kevin Kampl, Sadio Mane ve Jonathan Soriano gibi isimlerin parlamasında katkıda bulundu.  

Daha sonra Bayern Leverkusen ve Çin'de BJ Gouan'ı çalıştıran Alman teknik direktör, Temmuz 2020'de PSV Eindhoven'ın başına geçti. Schmidt'in sözleşmesi Haziran 2022'de sona eriyor.

Nicolò Schira, Galatasaray'a gelişini onayladı. Nicolò Schira, Domenic Torrent 'in 2023 yılına kadar Galatasaray'ın başına geçtiğini duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler