Türkiye'de sporu koronavirüs sardı! İşte futbolcuların aşı olma oranı

Orhan Gülek
04.01.2022 - 15:31 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 15:43

Süper Lig'de birçok oyuncu koronavirüse yakalanması "Futbolcular aşı olmuyor mu?" sorusunu gündeme getirdi. Basketbol ve voleybolda da durum farklı değil.

Türkiye'de sporu koronavirüs sardı! İşte futbolcuların aşı olma oranı

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Süper Lig'de ikinci devrenin başlamasına kısa bir süre kala kulüplerden gelen koronavirüs açıklamaları endişe yarattı. Salgında sporcuları da etkileyen ikinci dalga başladı. Sadece futbolda değil, basketbol ve voleybolda da ardı ardına hastalık haberleri geldi.

Koronavirüste yeni dalga

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Galatasaray'da futbolcular Fatih Öztürk ile Alpaslan Öztürk ile birlikte Süper Kupa mücadelesinde çıkacak Beşiktaş ve Antalyaspor'da çok sayıda vaka açıklandı. Türkiye'de 2020 yılında görülmeye başlanan pandemi kapsamında ortaya çıkan vaka sayıları yeniden eski günlerine döndü.

İlgini Çekebilir
Bir şok da Antalyaspor'da! Beşiktaş maçı kadrosundan çıkarıldılar
Habere Git

Süper Lig' ve 1. Lig'de aşılanma oranı yüzde 50 seviyesinde

Yaşanan bu gelişmelerin ardından futbolcuların aşı olup olmadığı soruları gündeme geldi. Ajansspor'un edindiği bilgiye göre Türkiye profesyonel futbol liglerinde forma giyen futbolcuların aşılanma oranı yüzde 50 seviyesinde. Aşılı olanların da koronavirüse yakalanma olasılığı bulunmasın karşın, ciddi sorunların yaşanmaması adına aşılanma oranının yükseltilmesinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Süper Kupa için Katar'a 9 eksikle gitti
Habere Git

Sadece futbol değil basket ve voleybolda da hasta sayısı çok

Sadece futbol değil basketbol ve voleybolda da koronavirüse yakalanan sporcu sayısının yüksek olduğu görülüyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu birçok kulüp ardı ardına hastalık açıklaması yapıyor. Bu branşlardaki aşılanma oranı hakkında ise net bir bilgi bulunmuyor.

Senin için hazırladığımız haberler