ÖZEL - Levent Nazifoğlu Galatasaray gündemi hakkında flaş açıklamalarda bulundu!

07.02.2018 - 18:11 | Son Güncellenme: 07.02.2018 - 18:11

ÖZEL - Levent Nazifoğlu Galatasaray gündemi hakkında flaş açıklamalarda bulundu!

Eski Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu, futbol gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Radyospor'un Haber Aktif programında Emrah Karalinç ve İlker Koç'un sorularını yanıtlayan Nazifoğlu, Galatasaray'ın bulunduğu durumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"N'Diaye ile ilgili iddialar umarım doğru değildir..."

N'Diaye'nin bonservis bedeliyle ilgili söylenenlerin hepsi iddia. Umarım bunlar doğru değildir. Biz borsaya bağlı bir kulübüz. Bunların doğru alması halinde kulüp ceza alır. Hapis cezasına kadar gider hatta.

 

"Riva'dan gelen para..."

Ben Riva ve Florya satılırken bunlar borca gidecek diye gelmiştim. Ancak bunlar borca gitmeyince kaçınılmaz sona gidiliyor. Buralar satıldıktan sonra bu paralar transfere gitmeyip borçlara gitseydi o durumdan kaçabilirdik. Dursun başkan geldiğinde ağır faizler ödediğimizden bahsediyodu. Değişen bir şey yok Mustafa başkan da o faizleri ödüyor şu an.

"Bugünlerin geleceğini söylemiştim..."

Daha evvel divan kurulunda da neler olacağını söylemiştim. Bu günlerin geleceği belliydi. O zamanlar başkan transfer için 30 milyon harcadık demişti. Ben ise 42.5 milyon olarak açıklamıştım. Sonrasında ise bi daha ki kurulda başkan 40 milyon demişti. Ben Gomis'e verilen 2.5 milyon imza parasını da katmıştım. Onlar katmamıştı.

 

"Yeni yönetim geldikten sonra bazı şeyler..."

Kulüpte bazı şeyler saklanıyordu. Şimdi yeni yönetim geldikten sonra bunlar gün ışığına çıktı. Malesef böyle oldu...

 

Daha önce de söyledim. Şu anda savaş durumundayız. İnsanların vaktini de böyle şeylerle almak istemiyorum. İnsanlar ölüyorken biz burada garip şeyler konuşuyoruz. Ben konuşurken utanıyorum ama kamuoyu bunları merak ediyor.

 

"Cavanda için bonservis vermek istememiştim..."

Yapılan transferlerde bir tek Cavanda konusunda anlaşmazlık vardı. Daha önce de açıklamıştım zaten. O zaman Cavanda için bonsvervis vermek istememiştim. Başkan da Cavanda eğer iyi çıkmazsa bonservisini ben veririm diye söz vermişti.

 

"Bu şartlarda nasıl şampiyon olacağız..."

Öncelikle bizim şampiyon olmamız gerekiyor. Ancak bu şartlarda nasıl olacağız bilmiyorum. Oyuncuların durumlarına, surat ifadelerine baktığımda o ruhu göremiyorum. Bir şekilde bu ruhu aşılamalıyız. Biz diye konuşuyorum çünkü ben de bir taraftarım şu an. Hep beraber şampiyonluk yolunda bir şeyler yapmalıyız.

 

Ben yönetim kuruluna bütün bilgilerimi verdim. Birinci derece yakınlarımın banka hesaplarını, mail bilgilerini verdim. Cavanda transferindeki şaibeyle ilgili kimlerin adı geçiyorsa hepsi aynı şeyi yapmalı bana göre.

 

"Yönetici olsaydım Sneijder'i..."

Yönetici olsaydım Snieijder'i ben de göndermek isterdim. Sneijder uzun süredir Galatasaray'da oynuyordu ve geldiği güne göre kilo farkı vardı. Sneijder'i yolladıktan sonra yerine alacağın adam da önemliydi. Üst düzey olmayan bir oyuncuya üst düzey oyuncu parası verildi. Belhanda'yi eğer 10 milyon euro değil de yarı fiyatına alsaydık çok iyi bir iş yapmış olurduk. Ancak bu 

 

"N'Diaye transferi bir kumardı..."

N'Diaye'ye 12 milyon euro verildiyse bir kumar oynanmış bana göre. Tutmayabilirdi. N'Diaye rekor fiyatla gitti İngiltere'ye. N'Diaye'yi o paraya almayabilirlerdi. O zaman o da yüksek bedelle alınmış ve Galatasaray'ın elinde kalmış bir isim olacaktı.

 

"Muslera'daki düşüşün nedeni..."

Muslera'daki düşüşün nedenini şuna bağlıyorum. Muslera benim olduğum dönemde sürekli anlaşma yapmak istiyordu ve ben kabul etmiyordum. 32 yaşında bir kaleciye 4 yıllık anlaşma yaparsanız onu emekli edersiniz. Çocuğu da oldu uykusuz kalıyor. Tabii doğal olarak eski performansından uzak kalıyor.

 

"Eskiden futbolcular maaşlarını alamayınca..."

Eskiden yöneticiler, futbolcuların paraları ödenmeyince devereye giriyordu. Ancak borçlar o kadar büyüdü ki artık. Böyle girişimlerle sorunlar çözülemiyor. Şimdi baktığımız zaman futbolcular 4-5 aydır maaşlarını almamışlar. Voleybolda falan da aynı şekilde. Bu durumda işler yürümüyor.

BU HABER AJANSSPOR TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler