ÖZEL - Metin Albayrak: "Çocuklar artık Beşiktaşlı oluyor çünkü..."

02.11.2017 - 12:37 | Son Güncellenme: 02.11.2017 - 12:37

ÖZEL - Metin Albayrak: "Çocuklar artık Beşiktaşlı oluyor çünkü..."

AJANSSPOR ÖZEL - Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, Radyospor’da yayınlanan Gol Çizgisi programında Ahmet Konanç’ın sorularını yanıtladı. Albayrak’ın Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Monaco maçı hakkında…

Dün akşam gerçekten güzel bir gece yaşadık. Gönül isterdi ki 3 puan alalım. Ancak puan almak da önemli. Lideriz, namağlup durumdayız. Liderlik için en büyük adayız. Denk olan 4 takımın eşleştiği bir grup oldu. Herkesin lider ya da sonuncu olabileceği bir gruptu. Monaco’nun neler yaptığını biliyorsunuz. Dün akşam işi bıraktılar, UEFA için uğraşıyorlar. Hocamız ve çocuklar çok iyi şeyler yaptılar. Alıştırdılar. Bakıyorum, çocuklar buruk. Hayırdır diyorum. Yenemedik diyorlar. Avrupa’da Beşiktaş insanlara iyi şeyleri alıştırdı. Türk halkı olarak bunu hak ediyoruz. Bütün takımların bunu yapması gerekiyor. İnşallah lider olarak gruptan çıkarız.

“Yeni nesil Beşiktaşlı”

Yeni nesil Beşiktaşlı oluyor diyebiliriz. Çocuklar güçlü ve kazananın yanındadır. Sürekli ön plandasınız, Avrupa’da iyi işler yapıyorsunuz… 2019’da Stadımız da çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Biz Beşiktaş adına Türkiye’nin aydınlık yüzüyüz. Kimse karanlığı seçmez. Tabii bu başarıyla doğru orantılı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de başarılı olduğu dönemler vardı. Yeni nesil Beşiktaşlı oluyor. Umarım böyle devam eder.

“Buraya gelenler stadımıza hayran kalıyor”

Bir kere taraftarımızın performansına buraya gelenler hayran oluyor. Leipzig Başkanı da söylemişti. Leipzig Başkanı, ”Bizi ve takımın oyununu çok etkilediniz” demişti. Werner, işitme problemi yaşamıştı bizim maçta. Sonra da oyundan çıktı. Bu müthiş bir olay. Taraftardan sonra, stadın içindeki atmosferi beğendiler. Aynı zamanda bizim taraftarımızın rahat vakit geçirebileceği yerler ve alanlar var. Çok konforlu ve modern. 2019 Süper Kupa Finali’ne ev sahipliği yapacağız. O yüzden dünyadaki önemli gazetelerin köşe yazarları ve spor müdürleri ziyarete geldi. Onları ağırladık ve uğurladık. Stadı çok beğendiklerini, etkileyici olduğunu söylediler. Marca Gazetesi’nin çalışanı “Buradan çok az takım çıkar” dedi. Taraftarımız da müthiş bir performans gösteriyor. 40 bin kadar taraftar vardı. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bizi müthiş destekliyorlar. Bir kere daha teşekkür ediyorum.

“Pepe’nin liderliğini herkes kabul etti”

Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor olmak bir oyuncuyu etkiler. Pepe gibi oyuncuları kadromuza katmamızda yardımcı oluyor. Çok büyük bir organizasyon. Her futbolcu orada olmak ve oynamak istiyor. Bizim Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olmamız Pepe transferinde etken olmuştu. Lider ve karakterli bir oyuncu. Çabuk adapte oldu. Quaresma çok önemli bir katkıda bulundu Pepe konusunda. Adriano ile tanışıyor, Quaresma’yı iyi tanıyor. Herkes de onun liderliğini kabul etti. Hem saha içi hem de saha dışında öyle. Dünya devlerinin 2.olduğu bir yerde Beşiktaş lider. Doğru söylemiş. Müthiş işler yapıyor Beşiktaş.

Cenk Tosun Beşiktaş’tan ayrılıyor mu?

Cenk’in performansı bizi gururlandırıyor. Beşiktaş yöneticisi ve bir sporsever olarak mutluyum. Kendisini de çok seviyoruz. Müthiş bir performans ortaya koyuyor. Avrupa’daki dev kulüplerin gözetiminde, izliyorlar. Teklifler de aldık. Ama başkanımız da bunu beyan etti. Devre arasında satmayı düşünmüyoruz. Türkiye’de şampiyon olma hedefimiz var. Avrupa’da hedeflerimiz var. Cenk bize ciddi katkı sağlıyor. Olursa sezon sonunda konuşabiliriz. Ama şu anda gündemimizde satmak gibi bir niyetimiz yok. Sadece İngiltere değil, İspanya ve İtalya’dan da teklifler gelmişti.

Futbolcular maç seçiyor mu?

Saha skorları bunu gösterdi. Hiçbir rakibimizi küçümsemiyorum. Herkes kazanmak istiyor. Porto’yu yeniyorsunuz, Gençlerbirliği’ne yeniliyorsunuz. Bunlar tabii ki ister istemez etkiliyor. Acaba doymuşluk mu var, maç mı seçiyorlar dedirtiyor. Ama ben öyle olmadığını düşünüyorum. Alanyaspor maçıyla bunu gördük. Negredo’nun gol atması önemliydi. 8 puanlık gol attı. Devamı gelecek diye düşünüyoruz. 2 kulvarda da aynı şeyi beklemek çok kolay değil. Tabii insanları alıştırdık. Bu çocuklar bizleri iyi skorlara alıştırdı. Onlardan bunu bekliyoruz. Bizim bu sene de hedefimiz şampiyonluk. Üst üste 3.kez şampiyonluk yaşamak hedefimiz.

Transfer çalışmaları nasıl gidiyor?

Bizde şu an için bir transfer yoğunluğu yok. Ocak ayında belki bir ihtiyaç olursa olabilir. Bir sakatlık olabilir, planlamadığımız bir şey olur o zaman. Geniş bir kadroya ihtiyacımız var. Eğer bazı bölgelerde eksik olursa belki takviye yapabiliriz. Sezon sonunda olabilir.

Talisca ve forma adaleti vurgusu…

Takımın içinde bazı oyuncularda dönemsel olarak düşüşler olabiliyor. Kimsenin kağıt üzerinde ismine güvenerek yeri garanti değildir. Hoca formayı çalışana, hak edene verecek. "Ben Talisca’yım, Quaresma’yım her zaman oynarım" demek doğru değil. Bu böyle. Hak eden formayı alır. Performans düşüklüğü vardı. Hoca da öyle bir karar aldı. Yeri gelecek 11 oynayacak, yeri gelecek yedekte olacak. Talisca yetenekli bir oyuncu. Bizi gol yollarında ileriye taşıyabilecek bir isim. Kendisinden çok fazla beklentimiz var. Son zamanlarda bir düşüş vardı. Ancak; ilerleyen haftalarda farklı bir Talisca izleyeceğimizi düşünüyoruz.

Şampiyonluklara forma adaletinin etkisi…

Hocamız, işi ve ahlakı iyi olan bir teknik adam. Türkiye’de kendini kanıtlamış, iyi kalpli, dürüst ve çalışkan bir hocamız var. Forma adaleti de var. 2 senedir şampiyon oluyorsak buna hocamızın yapısının da katkısı olduğunu düşünüyorum. Forma adaleti önemlidir. Her futbolcu oynamak ister. Kimse kenarda kalmak istemez. Mutlu olmak ister. Onu da sağlayan hocamız Şenol Güneş’tir.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler