ÖZEL - Prekazi'den flaş sözler: "Çakır erkek gibi davranmadı"

24.10.2017 - 15:11 | Son Güncellenme: 24.10.2017 - 15:11

ÖZEL - Prekazi'den flaş sözler: "Çakır erkek gibi davranmadı"

AJANSSPOR ÖZEL - Galatasaray’ın efsane isimlerinden Cevad Prekazi, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. Prekazi, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maç hakkında da dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Prekazi’nin Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Derbi maç için İstanbul’daydım. Şu anda Belgrad’a geldim. Atmosfer muhteşemdi. İlk devre maalesef pek iyi başlamadı. Hakem o kadar kötü yönetti ki bu maçı… İnanılmazdı. Gerçekten inanamıyorum. Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Beşiktaş’a ne yaptılar? Yaklaşık aynısını yaptılar. Penaltı pozisyonunu herkes gördü. Ben o kadar yukarıdaydım gördüm. Televizyonda da izledim. Çakır her şeyi görmüş. Maalesef penaltı vermek istemedi. Kırmızı kart da gösterdi. İnanılmaz büyük bir hataydı. Herkes baksın ve görsün. O pozisyonun nasıl olduğunu görsün. Neden maçı iptal edemedi? Yardımcı hakem yere düştü.

Hakem neden maçı iptal edemedi? Çünkü Galatasaray 3-0 mağlup olmadı. Kalbi temiz değildi. Hakemin ne düşünerek maça çıktığını bilmiyorum. Tabii ki Galatasaray’ın da suçu büyük. Çünkü agresiflerdi. Önceki haftalarda en iyi futbolu oynayan Galatasaray’dı. Bu maçı kaybetmemek için maça çıkmışlar. Böyle maçlara bu şekilde çıkmaz. Derbi maçta kazanmak için her şey yapılmalı. Demek ki Fenerbahçe her zor maçta hakemlerle işi götürüyor. Hakem neler neler yaptı. Bu benim için bir hırsızlıktır. Penaltı vermedi, kartlar yanlıştı. Maçı da bitiremedi. Masada oturacaklar, 3-0 bitecek… Cüneyt Çakır derbide erkek gibi davranmadı, cesur değildi.

Stadın her yerinden kritik pozisyonlar görüldü. Hakem maçı iptal edemedi. Yardımcı hakeme neler yapıldığı belli. Birkaç dakika konuştular ve maç devam etti. O maç devam etmezdi. Türkiye’de herkes futbolu konuşuyor. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Tudor kazanmak için hücum oynatıyor. Maçtan sonra abuk subuk insanlar futbolu konuşuyorlar. Tudor’un ve Aykut Kocaman’ın kafasında ne düşündüğünü kim biliyor? Serdar sakatlandı, oyuncu değişikliği yapıldı. Antrenör kendisini biliyor. Ne istediğini biliyor. Olmadı. Televizyonda teknik-taktiği saatlerce anlatıyorlar. Futbolu bilmeyenlerin anlatmaya çalışması beni sinirlendiriyor. Bu işler o kadar kolaysa sahaya insinler.

Psikolojik olarak kendini süper hissediyor olabilirsin. Ama maça çıktığında çok kötü oynayabiliyorsun. Galatasaray geride kalan maçlarda süper oynadı. Benim için öyle. Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda çok büyük avantajı var. Beşiktaş Avrupa’da müthiş oynuyor. Dün akşam ne yaptı? Son anda beraberliği kurtardı. Ne yapacağız Beşiktaş’ı? Ligde Göztepe ikinci sırada. Göztepe daha yeni geldi. Kayserispor yine sıralamada. Nerede Trabzonspor? Fenerbahçe kuvvetli. Futbolun içinde değil, futbolun dışında kuvvetli. Bu iş böyle olmaz.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler