ÖZEL/ Sabah Sporu'nda 10 milyar Euro'luk kayak ekonomisi müjdesi!

13.11.2017 - 10:46 | Son Güncellenme: 13.11.2017 - 10:46

ÖZEL/ Sabah Sporu'nda 10 milyar Euro'luk kayak ekonomisi müjdesi!

AJANSSPOR - Radyospor ve S Sports'un ortak canlı yayınında bu sabah sporseverlerle buluşan Sabah Sporu'nda haftanın ilk gün yayın konuğu Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar oldu.


Selçuk Aytekin'in sunduğu programda Radyospor Genel Yayın yönetmeni Barış Ertül'ün sorularını yanıtlayan Yarar, önemli açıklamalar yaptı.

Barış Ertül de kayak sporu ve sporun gençler üstündeki etkisine dair dikkat çekici teşhislerde bulundu. Barış Ertül, "Sayın Saadettin Saran sporun tam içinde birisi. Ve diyor ki 'Biz spordan kazandık, sporla vermemiz lazım' Açtığı spor salonların tamamı doğu ve güneydoğuda... Terörle mücadele sporla olur. Kayak Federasyonu'nu  kutluyorum. Onlar da yapsın onları da buraya davet edip konuşalım" dedi.

Ertül, federasyonun Çekmeköy'de açtığı Kayak Akademisi'ni de sporseverlere tavsiye ederken "TKF'nin internet  sitesine girip inceleyebilirsiniz" diye konuştu.

Başkan Yarar'ın, Sabah Sporu stüdyosunda yaptığı açıklamalar şöyleydi:

"Rol model olabilecek sporcu olursa kayakta da devşirme sporcu olabilir. Yoksa devşirme sporcuya karşıyız.  Yabancı sporcu Hagi gibi olacaksa olsun"

"Türkiye'deki 100 bin kayakçı sayısını 4 milyona ulaştırmamız lazım. Bunun için çok önemli çalışmalar  yapıyoruz. Çok önemli bir proje olarak Kayak Akademisi kurduk. Çocuklarımızı eğlendirerek kayağı öğretiyoruz.  burada 3 yaşından itibaren eğitim verilebiliyor. Onlar oyun oynadıklarını sanıyor ama aslında kayak  öğreniyor."

"Kayak Akademisi'nin ilkini açtık. Bunu 20'ye çıkaracağız. Sadece 5'i İstanbul'da olacak. bu işi doğunun  kalkınması olarak da görmemiz lazım. Türkiye'nin pek çok yerinde olacağız. Kayağı şehire indirdik. İngiltere'de tepe yok ama kayakta önemli isimleri var. Çünkü böyle yaptılar."


"Kayak Akademisi'nde kayağı öğrenenler sonra dağa gitmek isteyecek. Böylece kayak sporu büyüyecek. İnternet sitemizde 360 derece görüntüler var, incelenebilir. çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için de düzenimiz  var"

"Dünyada 2 milyar kişiye şunu göstereceğiz, eğer 12 yıllık planımızı uygulayabilirsek ülkemize 10 milyar  euroluk ekonomi kazandıracağız. Turizm Bakanlığı'nın masasında bu geliri getircek başka bir proje yok."


"Bizim dağ stoğumuzda 163 tane 3 bin metrenin üstünde tepemiz var. Avustruya'da 10'da 1'i yok!. Avustruya'nın en zengin yeri Viyana'ydı. şimdi en zengin yerleri kayak merkezleri..."

"Böyle önemli bir konuda bize konuşma fırsatı veren Radyospor ve S Sports'a teşekkür ederim."

"Hedef 2026 Olimpiatları'nı almak. biz bunu alırız. Çin gibi bir ülkeden sonra herkes bizi konuşuyor. Türkiye bu endüstri için daha önemli. Çünkü lokasyon olarak biz Avrupa'ya daha yakınız."

"Bir batılının algıladığı kadar ülkemizi algılamamız lazım. 4 milyon kayakçı yapmak için en azından 4 milyon  kişiyi dağa götürmemiz lazım. Ama böyle olmaz. Biz kayağı şehire getirmeliydik. Ve öyle yaptık."

"Biz 12 ay boyunca kayak imkanı vaad ediyoruz. Böylece sporcu dağa gittiği zaman kayağını sadece ilerletecek,  yeniden öğrenmeyecek."

"İlk geldiğinde verdiğimiz ders kayak malzemelerini tanıtmak. ben bir tespit yaptırttım, kimse bunu bilmiyor.  Bir kere kayak ayakkabısı çok önemli. Seviyenize göre alacaksınız."

"Bir şöyle birşey var, kayağa gidersem bir yerimi kırarım. Ama bizde böyle bir risk yok. Her tarafınızda  eğitimcimiz var."

"Finlandiya eğitim sistemini incelettim. Bir arkadaşım orada çocuğunu okula göndermiş. Çocuk 5 ay okuma yazma  öğrenmemiş. Okula gitmiş, 'Bizim hedefimiz çocuğa okuma yazma öğretmen değil ki, önce okulu sevdirmek' demiş.  Hakikaten çocuğu sabahları çantasını heyecanla doldurup gidiyormuş"

Programa telefonla bağlanan Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise şunları söyledi: "Erzurum'un  2026 adaylığı için süreç başladı. Konu gündem oldu. Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, gerekli desteği vereceğini açıkladı. Değerli Cumhurbaşkanımız ile de 2026 Kış Olimpiyatları için konuştum. çok ilgi gösterdi, destek  verdi. Şubat'ta tesisleri gezmemiz konusunda organizasyonlar yapacağız"

Bu arada Barış Ertül programın sonunda önemli bir konuya değindi ve şunları söyledi: Avustruya'da Tarkan diye  bir futbolcu var. Lucescu çağırıyor ama Avustrya'dan teklif beklediğini söylüyor! Kış sporlarında veya futbolda, işte durumuz bu" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler