Emirhan İlkhan Göz Kamaştırdı, Beşiktaş'ta Yeni Genç Yıldızlar Yolda!

Akın Ungan
06.01.2022 - 17:51 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 12:00

Beşiktaş, Süper Kupa kadar genç Emirhan İlkhan'ı da konuşuyor. Mehmet Ekşi "Gelecek sezon için yeni gençleri A takıma vereceğiz" dedi. İşte o isimler.

Emirhan İlkhan Göz Kamaştırdı, Beşiktaş'ta Yeni Genç Yıldızlar Yolda!

Kartal YİĞİT -AJANSSPOR

Katar'ın başkenti Doha'da onan finalde Süper Kupa'yı kazanan Beşiktaş'ta şampiyonluk kadar bir de genç yetenek Emirhan İlkhan konuşuluyor. Sosyal medyada trend topic olan 17 yaşındaki oyuncu, 40 dakika süre aldığı finalde yüksek tekniği, özgüveni ve adam eksiltmesiyle hemen dikkat çekti. Siyah beyazlılar yeni sezonda Emirhan gibi başka gençlere de A takımda yer açacak.

Altyapıdan gelen oyuncu sayısı en az 8

Adem Ljajic, Damogoj Vida, Jeremain Lens gibi yüksek kontratlı oyuncular başta olmak üzere 16'ya yakın oyuncunun kontratı bitiyor. Yönetim bu isimlerin çoğuyla yollarını ayırarak, yeni bir takım için kolları sıvıyacak. Bu noktada da altyapıdan gelen oyuncular önemli rol oynayacak. Kara Kartal'da bu sezon A takım kadrosunda yer alan kaleci Emre Bilgin, Göktuğ Baytekin, Emirhan Demirbaş, Emirhan İlkhan ve Demir Ege yeni sezon kampında da yer alacak. İki sezondur oynayan Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz ve Serdar Saatçı ile altyapı oyuncularının sayısı en az 8'e çıkacak.

"Bu oyuncuların hepsi 11 oynayacak duruma gelecek"

Beşiktaş'taki bu gençlik aşının sonuçları hakkında altyapı koordinatörü Mehmet Ekşi ile konuştuk. Ekşi, Ajansspor’a yaptığı açıklamada, U19 takımından bu isimlerin yanında, 2-3 oyuncunun daha çıkabileceğini belirterek, "Yeni sezonda A takım teknik heyeti bizden ne kadar oyuncu isterse verebilecek durumdayız. Şu an belirlenen isimler var. U17 takımında çok daha fazla potansiyel var. 2-3 yıl içinde bu oyuncuların hepsi 11 oynayacak duruma gelecek“ diye konuştu.

İkisi kaleci üçü orta saha oyuncusu

Gelecek sezon Beşiktaş kadrosunda A takımda da süre alması beklenen oyuncuların yaş ve pozisyonları ise şöyle:

Kiradaki gençler de dönecek, karar yeni hocanın

 

Beşiktaş'ın kiralık olarak başka takımlarda oynayan altyapı oyuncuları da bulunuyor. Kerem Kalafat, Ahmet Gülay, Bilal Ceylan, Kartal Yılmaz, Erdoğan Kaya ve Atamer Bilgin'in tüm sezon performansları değerlendirlecek. Gelişim kaydeden isimlere dair yeni sezonda takımın başına getirilecek olan yeni teknik direktör karar verecek. Siyah beyazlı yönetim, gelecek sezon gençlere de önem veren yabancı bir teknik direktör düşünüyor. Gündemde olan isimlerden biri Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre Alman Jens Keller.

Senin için hazırladığımız haberler