ÖZEL - Enis Destan'dan Trabzonspor'a veda gibi sözler!

Cüneyt Muharremoğlu
26.11.2022 - 17:14 | Son Güncellenme: 26.11.2022 - 17:40

Polonya'nın Warta Poznan takımında forma giyen Enis Destan'dan flaş transfer açıklaması: Trabzonspor ile sezon sonu görüşeceğiz, tercihim Avrupa’da devam etmekten yana.

ÖZEL - Enis Destan'dan Trabzonspor'a veda gibi sözler!

Nazım Türknas/ Ajansspor

Altınordu altyapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon Trabzonspor’a transfer olan, bu sezonu ise kiralık olarak Polonya Lig takımlarından Warta Poznan’dan geçiren Enis Destan, Radyospor Üçleme Programında Nazım Türknas’ın konuğu oldu. 

"Polonya Ligi gelişimim açısından iyi oldu"

"Polonya Ligi, Türkiye Süper Ligi'nden çok farklı değil" diyen Enes Destan, transferin gelişimi açısından iyi olduğunu söyledi. 20 yaşındaki futbolcu, "Zaten kendim isteyerek bu ligi tercih ettim. İlk başlarda tabii ki bir adaptasyon sorunu yaşadım ama son haftalara doğru hem takım bana hem ben takıma alıştım" dedi. 

"Trabzonspor ile görüşeceğiz, gönlüm Avrupa'da devam etmekten yana"

Enis Destan konuşmasına şöyle devam etti: "Sene sonuna kadar oynayabildiğim kadar oynayacağım ve goller atmaya çalışacağım. Sezon sonunda ise bonservisim Trabzonspor’da olduğu için tekrar görüşeceğiz. Benim de tercihim Avrupa’da devam etmekten yana."

İlgini Çekebilir
Cornelius, Trabzonspor'dan ayrılık sebebini Katar'da açıkladı
Habere Git

"Hedefim 5 büyük ligden birinde oynamak"

Warta Poznan'ı bilinçli olarak tercih ettiğini belirten Enis Destan, "Süper Lig ve TFF 1. Ligi'nden çeşitli takımlardan teklif vardı. Ama gelişim için Polonya'yı seçtim. Çünkü Avrupa'ya bir adım atmak gerek diye düşündüm. Zira hedeflerim arasında Avrupa'nın 5 büyük liginde forma giymek var. Mutlaka ilerleyen yıllarda bu hedefime ulaşacağım” diye konuştu.

"Altınordu ailem"

Trabzonspor'a Altınordu'dan geldiğini hatırlatan Destan, "Ben Altınordu'ya başladığımda 13 yaşındaydım. Orası benim ikinci evim, ailem. Her zaman da irtibattayız zaten başta başkanımız Seyit Mehmet Özkan ile, hocalarımızla ve takım arkadaşlarımızla, hatta Altınordu Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler Abi, buraya Polonya’ya geldi, konuştuk ve son durumları birlikte değerlendirdik. Bizim ligimiz devre arası olduğu için ben de Türkiye’deyim. Bu hafta da Altınordu’nun maçlarına izlemeye gideceğim" dedi.

"Hüseyin Eroğlu ve Ahmet İlhan benim için çok özel"

Enis Destan, şu an Samsunspor'da görev yapan Altınordu'nun eski teknik direktörü Hüseyin Eroğlu ve İzmir takımın kaptanı Ahmet İlhan Özek'ten övgüyle söz etti. Enis Destan şunları söyledi: "Hüseyin Eroğlu hocam benim için çok özel birisi. İlk sezonumda bana A takımda forma vermeye başladı sağ olsun. Ahmet İlhan ağabeyim de sağ olsun bana çok katkısı oldu, her birisine tek tek teşekkür ediyorum. Her zaman görüşürüm, fikir alışverişinde bulunurum. Kendisi ile oda arkadaşı olduğumuz için bana çok büyük yardımları olmuştur."

İlgini Çekebilir
Berat Özdemir'den itiraf: ''Abdullah Avcı istemedi''
Habere Git

"Futbolcular yabancı dillerine geliştirmeli"

 "Ben Polonya'ya geldiğimde İngilizcem iyiydi ama mükemel iyi değildi" diyen genç futbolcu, takımdaki dil sorunu nedeniyle Lehçe öğrenmeye başladığını söyledi.  Enis Destan, "Bir şekilde anlaşmamız gerekiyor. Kendimizi sürekli dil alanında geliştirmemiz gerekiyor. Bir futbolcunun iyi yerlere gelmesinde yabancı dil faktörünün çok önemli olduğu unutulmamalı" diye konuştu.

Polonya'da 12 maç 2 gol

Trabzonspor'dan kiralık olarak Warta Poznan'a giden Enes Destan, takımıyla 2'si kupa toplam 12 maça çıktı. 398 dakika sahada kalan Enes Destan 2 gol atmayı başardı. 17 haftası geride kaldan Polonya Ligi'nde Warta Poznan, aldığı 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi ile 25 puan topladı. Warta Poznan 9. sırada bulunuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler