"Özer Hurmacı, derhal kulüpten gönderilmeli!"

13.10.2020 - 15:55 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 14:06

Bursaspor'un eski başkanı Remzi Cinoğlu, Ajansspor'a çok özel açıklamalar yaptı. Mesut Mestan maç sattı mı? Özer Hurmacı bu açıklamaları neden şimdi yaptı? Bursaspor ne durumda? Cinoğlu, tüm sorulara yanıt verdi.

"Özer Hurmacı, derhal kulüpten gönderilmeli!"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Bursaspor forması giyen Özer Hurmacı, eski başkan Mesut Mestan'ı kastederek, "Mesut Mestan özledik yalanlarını. Anlatsana kulübü Adana Demirspor'a nasıl sattığını. Organizasyonlar falan merak ediyor insanlar. İlk transferin onlardan, son transferin onlara. Anlatsana, hala sokağında gezebildin şehir bilsin" demişti. Mesut Mestan da Özer Hurmacı'nın bu dediklerini kanıtlaması gerektiğini ve kendisine dava açacağını ifade etti.

Eski başkan Remzi Cinoğlu, camiayı karıştıran bu iddiaları değerlendirdi

Bursaspor'un eski başkanlarından biri olan Remzi Cinoğlu, yeşil-beyazlıların gündemine yönelik Ajansspor'a çok özel değerlendirmelerde bulundu. Mesut Mestan, Özer Hurmacı'nın dediği gibi maç mı sattı? Özer Hurmacı, neden açıklamayı Adana Demirspor maçı oynandığı dönemde değil de bugünlerde yaptı? Bursaspor'un Süper Lig'e yükselme ihtimali var mı? İşte Remzi Cinoğlu'nun o flaş iddia ile ilgili açıklamaları... 

"Özer neden bu açıklamayı aynı gün yapmadı?"

-Camianın kalbini bilen bir isimsiniz. Bursaspor'un eski başkanı olarak, Özer Hurmacı'nın açıklamalarını nasıl değerlendirdiniz?

Özer Hurmacı'nın yaptığı açıklamaları takip ettim. Madem öyle bir durum vardı, neden o gün açıklamadı Özer? Eğer elinde öyle bir bilgi varsa o zaman açıklayacaksın. Özer Hurmacı ile Mesut Mestan arasında bir tatsızlık yaşanmış ve o tatsızlığı Özer bu şekilde ödetmeye çalışıyor. Benim gördüğüm bu. Özer Hurmacı yanlış yapıyor.

"Mesut Mestan'ın böyle birşey yapacağına inanmıyorum"

-Mesut Mestan, Özer'in bunu kanıtlaması gerektiğini açıkladı. Özer Hurmacı'ya dava açacağını duyurdu. Siz, 'Mesut Mestan böyle şey yapmaz' diyor musunuz?

Mesut Mestan kesinlikle bu konuyu mahkemeye taşımalı. Ben Mesut Mestan'ın böyle birşey yapacağına da inanmıyorum. Bir başkanın yapacağına inanmıyorum. Bursaspor, o maçın oynandığı dönemde üst lige çıkmak için uğraşmıyor muydu? 1. Lig'de 20 milyon, Süper Lig'de 100 milyon gelir elde ediyorsunuz. O zaman o aradaki 80 milyonu birilerinin vermesi lazım. Var mı öyle bir durum? Yok. Dolayısıyla iddialar da mantıklı gelmiyor.

"Özer Hurmacı'nın derhal kulüple ilişkisi kesilmeli"

-Peki, mevcut yönetimin Özer Hurmacı ile ilgili nasıl bir karar alması lazım? Neticede, burada konu Mesut, Ahmet, Mehmet değil. Bursaspor suçlanıyor. Yanılıyor muyum?

Aynı fikri paylaşıyorum. Özer Hurmacı'nın derhal kulüple ilişkisinin kesilmesi lazım. Madem ortada bir yanlış var. Onu zamanında söyleyeceksin. Bu işin şakası yok. O zaman sorarlar adama, "Peki Özer sen o zaman niye konuşmadın? O zaman sen de göz yumdun" derler.

"Bu borç ödenemez"

-Süper Lig'den düştükten sonra Bursaspor'un yeniden çıkması çok kolay görünmüyor. Sizce Bursaspor, Süper Lig'e dönebilir mi? Dünya kadar borç nasıl ödenecek?

Bursaspor'a puan silme cezası umarım gelmez. Ama para ödeyecek durumda değil kulüp. Birçok kulübe uygulandığı gibi Bursaspor'a da puan silme cezası uygulanacak. Görünen o. Başkan, 680 milyon lira borç olduğunu açıkladı. Yıllardır bu camianın içinde olan, başkanlık yapmış biri olarak, bu borç ödenemez diyorum. Sıkıntılar devam edecek.

"Tasarruf yapma imkânın yok"

-Bursaspor, Süper Lig'e çıksa ve tasarruf yapsa bile ödenemez mi bu borç? 10 yıllık iyi bir planla dahi olmaz mı diyorsunuz sayın Cinoğlu?

Bizim kulübün aylık 10 milyon lira gideri var. Altyapı giderleri, hocaları, masraflar, idari kadrolar, çalışanlar, personellerin giderleri, yıllık faizler derken ciddi bir rakam oluyor. Süper Lig'e çıksa bile ligde kalabilmek için transfer yapmak durumundasın. Dolayısıyla tasarruf yapma imkânın neredeyse yok.

"Bursaspor ne yazık ki battı!"

-Son sorum sizinle ilgili. Size başkan olmanız için teveccüh vardı. Neden başkan olmak istemediniz?

Camiada bizi severler, sayarlar. Sağ olsunlar. Bursaspor'da bu işi siz yapın dediler. Ama bu çark dönmez. 200-250 milyon lazım ki çarkı döndürebilesin. Bursaspor batmış durumda. Yanlış hamleleri, yönetimleri gören halk, taraftar da destek olmuyor. Örnek olarak SMS kampanyası düzenlenmişti. Ne kazandırdı Bursaspor'a? Sadece bir deplasmanda galibiyetinde takıma verilecek prim ve yol masraflarını. O kadar! Bursaspor'a karşı inanç üzülerek söylüyorum yitirilmiş durumda.

Senin için hazırladığımız haberler