Ajansspor

Özet | Advocaat 8 gollü maçta tarihe geçti!

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

2026 Dünya Kupası E Grubu mücadelesinde Almanya ve Curaçao karşılaştı. Panzerler attığı 7 golle rakibini sahadan silerken, Advocaat da tarihe geçti.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Curaçao'yu tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na götüren 78 yaşındaki Advocaat, takımının başında çıktığı Almanya maçıyla birlikte kupa tarihinin en yaşlı çalıştırıcısı oldu.

En gollü maç

2014 Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra 2018 ve 2022'de gruplardan çıkamayan Almanya ve dev turnuvaya tarihinde ilk kez katılan Curaçao, E Grubu'nun açılış maçında karşı karşıya geldi. Maçın favorisi olan Panzerler, Felix Nmecha'nın golüyle henüz 6. dakikada öne geçmeyi de başardı.

Nmecha'nın golüyle üç puanı erkenden garantilediklerini düşünen Alman taraftarlar, 21. dakikadaysa büyük bir şok yaşadı. Dünya Kupası tarihinin en küçük ülkesi olan Curaçao, Livano Comenencia'nın şık golüyle skora denge getirmeyi başardı.

Futbolseverler Curaçao'nun Dünya Kupası sahnesindeki ilk golünü kutlarken, Almanya ise maçın kalanında daha fazla hata yapmadı.

Nico Schlotterbeck'in 38. dakikada attığı kafa golüyle yeniden öne geçen Panzerler, 45+4'te de Kai Havertz'le güldü. Penaltı vuruşunda hata yapmayan Havertz, böylece çıktığı dördüncü Dünya Kupası maçında dördüncü gol sevincini yaşamış oldu.

Brezilya maçını hatırlattı

İlk yarıyı 3-1 önde kapatan Panzerler, ikinci yarıda da vites düşürmedi. 47. dakikada sahneye çıkan Jamal Musiala, skoru 4-1'e getirdi.

Yaklaşık 20 dakika sonra sahneye bir diğer genç isim, Eintracht Frankfurt forması giyen temsilcimiz Can Uzun'un takım arkadaşı Nathaniel Brown çıktı. Yeni sezonda kariyerini Bayern Münih'te sürdürmesi beklenen Brown, 68'de takımının beşinci golünü attı.

64. dakikada Jamal Musiala'nın yerine oyuna giren Deniz Undav ise 78'de Panzerler'in 6. golünü kaydetti.

Farklı skora rağmen maçın son anlarında da baskılı oyununu sürdüren Almanya, yedinci golü de 88. dakikada buldu. Skoru belirleyen isim, attığı üçüncü golün ardından yeniden sahneye çıkan Havertz oldu.

Brezilya 1 - 7 Almanya
Brezilya 1 - 7 Almanya

Almanya'nın Curaçao'yu 7-1'le geçmesi, futbolseverleri aynı skorla sonuçlanan tarihi 2014 Dünya Kupası yarı finaline götürdü. Sosyal medyada Advocaat'ın öğrencileri ve 2014'teki Brezilya kadrosu karşılaştırılırken, kullanıcıların buluştuğu ortak payda ise Almanya'nın acımasızlığı oldu.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...