Ronaldo hat-trick yaptı, Portekiz Uluslar Ligi'nde finale yükseldi!

06.06.2019 - 02:34 | Son Güncellenme: 06.06.2019 - 02:34

UEFA Uluslar Ligi kapsamı karşılaşmalarında Uluslar A Ligi 3. Grup'ta zirvede yer alan Portekiz ile 2. Grup'ta lider olan İsviçre'yi, yarı finalde 3-1 mağlup etti ve finale yükseldi.

Portekiz'i finale taşıyan golleri 25, 89 ve 90. dakikada Cristiano Ronaldo ve kaydetti. Portekizli yıldız milli formayla 6, toplamda ise 53. kez hat-trick yapma başarısı gösterdi. 

Yıldız oyuncu ayrıca maçında en iyi oyuncusu seçildi. Portekizli yıldız hat-trick sonrası maç topunu da yanına aldı.

İsviçre'nin tek golünü ise 56. dakikada penaltıdan Ricardo Rodriguez attı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında İsviçre, Xherdan Shaqiri'nin yaptığı ortada topa hareketlenirken ceza alanında yerde kalan Steven Zuber'in pozisyonu için penaltı bekledi ancak hakem Felix Brych oyunu devam ettirdi. Brych, ardından gelişen atakta Bernardo Silva'nın ceza sahasında düşürülmesiyle Portekiz lehine penaltı kararı verdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla Zuber'in pozisyonunu inceleyen Alman hakem, Portekiz lehine verdiği kararı iptal ederek penaltıyı İsviçre'nin kullanacağını işaret etti.  Rodriguez penaltı atışını gole çevirdi.

Portekiz'de forma giyen eski Beşiktaşlı oyuncu Pepe sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine sahaya giren oyuncu ise Jose Fonte oldu.

Yarın oynanacak olan Hollanda - İngiltere maçının galibi finalde Portekiz ile karşılaşacak.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler