"Özgür Yankaya olduğu sürece maçlara çıkmayacağız"

Orhan Gülek
26.05.2021 - 12:48 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 12:56

2. lig play-offunda elenen Trabzon Hekimoğlu'nun Başkanı Celil Hekimoğlu, Özgür Yankaya'nın hakemliğe devam ettiği sürece maçlara çıkmama kararı alacaklarını açıkladı.

"Özgür Yankaya olduğu sürece maçlara çıkmayacağız"

AJANSSPOR - HABER

TFF 2. Lig play-off yarı final maçında, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Kocaelispor'la, evinde oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı ile sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan ve deplasman gol averajıyla elenen Hekimoğlu Trabzon FK, hakem Özgür Yankaya'nın hakemliğe devam ettiği sürece maçlara çıkmama kararı alacak. 

"Bir senelik emeğimiz boşa gitti"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Hekimoğlu Trabzon FK'nın başkanı Celil Hekimoğlu, "Biz MHK yetkilileriyle görüştük, 'Geçen sezon verdiği kararlarla Özgür Yankaya şampiyonluğumuzu engelledi. Bu hakemle ilgili ciddi tereddütlerimiz var' dedik. 'Maçın hakemini uyarırız, hiçbir sorun olmaz' dediler. Rakip oyuncu 90. dakikada kendini yere attı, hemen penaltıyı çaldı, bir senelik emeğimiz boşa gitti. Ben bu sene arabamla 40 kilometre yol yaptım, deplasmanlara gittim. Hakemin bir dudağı arasında bütün emeklerimiz heba oldu. MHK yetkililerinin de samimi olduğuna inanmıyorum. Onların anlayışı şu: 'Trabzon'da Trabzonspor var. Biz şehir takımlarını çıkartalım' diyorlar. Kocaelispor'la sorunum yok. İyi mücadele ettiler; ama son dakikada oyuncu kendini yere attı. Penaltı değildi. Bizi bu duruma getirenlerin Allah korkusu yok. Allah korkusu olmayan insanla da uğraşılmıyor maalesef." ifadelerini kullandı.

"Aziz Yıldırım, Yankaya'yı istemedi, bir daha Fenerbahçe maçlarına vermediler"

Söz konusu hakemin Fenerbahçe maçlarına tepkiler nedeniyle verilmediğini dile getiren başkan Hekimoğlu "Uyardığımız hâlde hiçbir şey yapılmadı. 'Bu hakem geçen sezon da aynısını yaptı, korkuyoruz aynısını yapacak' dedik. Ama gördük ki bu konu MHK'yi de aşıyor. Bırakın bu işler sahada hakkedenin kazandığı şekilde olsun. Hekimoğlu Trabzon FK, Trabzon şehrini temsil etmiyor mu? Özgür Yankaya hakemliği bırakırsa, biz seneye devam ederiz. Bırakmıyorsa devam etmeyiz. Gelecek sezon biz yine finale kalırız, maça yine Özgür Yankaya'yı verirler; karşımıza bir de şehir takımı çıkar; Özgür Yankaya yine aynı şeyi yapar. Biz bu hakem, hakemliği bırakıncaya kadar altyapı takımıyla maçlara çıkarız. Bıraktıktan sonra A takıma döneriz. O oldukça olmuyor. Ayını açıklamayı yıllar önce Aziz Yıldırım yaptı; sonrasında Özgür Yankaya, Fenerbahçe maçlarını yönetmedi. Biz nihayette bunu beceremedik" dedi.

Play-Off çeyrek finalinde Anagold 24Erzincanspor’u elemişti

Hekimoğlu Trabzon FK, Misli.com 2’nci Lig Play-Off çeyrek final rövanş maçında Anagold 24Erzincanspor’u sahasında 3-0 mağlup ederek Kocaelispor'un rakibi olmuştu.

Hekimoğlu Trabzon FK, altyapısı ile dikkat çekiyor

Tesisleri, altyapısı ile dikkat çeken Mislicom 2. Lig Trabzon temsilcisi Hekimoğlu Trabzon FK, öz kaynaklara yönelerek bölgenin futbolcu fabrikası olmayı hedefliyor.  Dağlık engebeli arazilerde kurduğu modern tesisler, alt yapıya verdiği önem ile bölgenin adeta Altınordu'su olan Hekimoğlu Trabzon Futbol Kulübü, borç noktasında da oldukça temkinli ilerliyor.

Senin için hazırladığımız haberler