"Özgürlüğü bulacağız."

16.03.2020 - 00:44 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 00:48

"Özgürlüğü bulacağız."

A Milli Takımımızın EURO 2020'deki rakibi İtalya'da teknik direktör Roberto Mancini'den açıklamalar geldi. Mancini, koronavirüsün ülke ve ülke futbolu üzerindeki etkileri hakkında görüş bildirdi

Ertelenmemesi halinde EURO 2020'nin açılış maçında 12 Haziran'da A Milli Takımımız ile Roma'da karşılaşacak olan İtalya'da, Roberto Mancini ülke basınına demeç verdi.

Koronavirüsün en çok etkilediği Avrupa ülkesi konumundaki İtalya'nın millli takım patronu şöyle konuştu: "Salı günü bu sezonun nasıl biteceği dahil, her şeyi daha iyi bileceğiz. UEFA; Avrupa Şampiyonası'nı ertelerse, ligler kolayca bitebilir. Salı gününden itibaren bu konuyu ele alabiliriz. Benim için her şey yolunda, en önemli şey herkesi korumak. Bu yıl kupayı kazanabiliriz, bir sonraki yıl kazanırız. Her şeye açığız, Kasım ayında bile oynamaya. Eminim yeniden başladığımızda daha da güzel olacak çünkü özgürlüğü bulacağız. Çok daha fazlasını yapabileceğimize ikna oldum. Bu durumlar birçok şeyi anlamanızı ve daha iyi olmanızı sağlar, umarım şimdi bile olmuştur." 

Tecrübeli teknik adam, "Bir profesyonel için birkaç günden fazla hareketsiz kalmak zordur, bence herkes koşu bandı ve çeşitli aletlerle antrenman yapacak. Şu anda her antrenör aynı şekilde düşünüyor; yani oyuncuları evde bırakmayı ve belki de onlara bir program vermeyi. Avrupa Şampiyonasını ertelemeye karar verirsek, UEFA'ya ne olacağını görmek için Salı gününe kadar beklememiz gerekecek. Şu anda sahip olduğumuz sorunlar yakın gelecekte diğer uluslar tarafından ele alınacaktır. Şu anda futboldan daha önemli şeyler var. Bütün bunlar için bekledik, İtalya'da ligleri diğerlerinden önce durdurduk. Umarız bu durum yakında sona erer. Şu anda normal yaşama dönme arzusu var, bunu anlıyorum ama sabırlı olmalıyız. Her şeyden önce, tüm İtalyanların sağlığını korumalıyız, durum iyileşmeye başladığında ligi düşünebiliriz." ifadesini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler