Özkacar, Lyon'u neden tercih etti?

19.08.2020 - 19:46 | Son Güncellenme: 19.08.2020 - 19:58

Lyon'a transfer olan Cenk Özkacar'ın menajeri, Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Genç futbolcu Lyon'u neden seçti? Çağlar Söyüncü, Barcelona'ya mı transfer olacak? İşte detaylar...

Olympic Lyon'la 5 yıllık sözleşmeye imza atan Cenk Özkacar'ın temsilcisi Mustafa Doğru, "Cenk Avrupa'nın 5 büyük liginden bir tanesine gitti. Bu çok önemliydi. Marcelo, Denayer gibi oyuncularla oynayacak. Lyon, 1.5 milyon Euro Altay'a transfer bedeli ödeyecek; ayrıca 500 bin Euro bonus ödeyecek. Sonraki satışından ise Altay'ın yüzde 15 payı olacak. Cenk'in gelişimi için en iyi seçeneceğin Lyon olduğunu düşündüğülüz için bu transferini gerçekleştirdik.

Kiralık olarak gitme ihtimali var mı?

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Doğru, "Lyon sportfi direktörü, oraya gitmeden önce bizi aradı. Bize net biçimde şunu söyledi: 'Öncelikli olarak A takımda olacak; sonra oradaki duruma bakarak birk başka takıma kiralanması söz konusu olabilir.' Bizim öncelik oyuncunun sürekli oynamasıdır. Ancak şu anda ilk tercihleri Cenk'i kadroda tutmak. Cenk, Avrupa'nın en iyi akademilerinden bir tanesine gitti. Lyon gerçekten çok büyük bir futbol akademisine sahip" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'a transferi neden gerçekleşmedi?

Büyük Türk takımlarının da Cenk'in transferine talip olduğunu anlatan Mustafa Doğru, "Trabzonspor çok ısrarcı oldu. Hatta Cenk'in kariyer planlaması konusunda Trabzonspor'la ortam görüşlerimiz vardı; ama bizim önceliğimiz Avrupa'ydı. Avrupa seçeneğimiz olduğu için Avrupa'yı seçtik. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile Cenk için görüşmelerimiz oldu; ama temel sorun şuydu; bu kulüplerin hepsi şampiyonluğa oynuyorlar. Cenk'in bu takımlarımızda alacağı süreler konusunda soru işaretleri vardı. O nedenle yurtdışını seçtik. Hatta Trabzonspor Altay'la anlaşmıştı; ama biz anlaşamadık" diye konuştu.

Çağlar hangi takıma transfer olacak?

Mustafa Doğru, geçen yıla kadar temsilciliğini üstlendiği Çağlar Söyüncü'nün Barcelona ya da PSG'ye transferinin söz konusu olduğunu belirterek, "Harry Maguire Leicster City'e rekor ücret kazandırarak Manchester United'a gitmişti. Bu yaz Çağlar onun rekorunu geçebilir" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler