Özkurt: "Yargılamanın devam edeceği..."

11.07.2017 - 16:37 | Son Güncellenme: 11.07.2017 - 16:37

AJANSSPOR ÖZEL - Spor Hukuku Uzmanı Emin Özkurt, basın mensuplarına yapılan saldırıda yer alan futbolcular Volkan Babacan, Ufuk Ceylan, Mahmut Tekdemir ve Yalçın Ayhan’a verilen 1 yıl spor müsabakalarını seyirden men cezası verilmesini Radyospor’da değerlendirdi. Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Özkurt şunları söyledi :

"Futbolcuların sahaya çıkmasını engellemiyor"

Seyirden men cezası denildiğinde bu durum biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Ancak; kanun koyucu, şiddete yol açan kişilerin sahadan uzak kalmasını istediği için bu maddeyi koymuştur. Bu maddeye bakıldığında bir kişinin, spor müsabakasını ya da antrenmanını seyretmekten men edildiğini söyleyebiliyoruz. Fakat; bu tedbirin verilmiş olması, müsabakaları takip etmesini engeller. Futbolcunun sahaya çıkmasını ve futbol oynamasını engellemez.

"18 kişilik kadroda olunca imza atma yükümlülükleri olmaz"

6222 sayılı yasa çıktığından beri E-Bilet, Passolig olarak adlandırılan sisteme geçilmişti. Zaten Passolig olmadan maçlara giremiyorsunuz. Ondan dolayı uygulama kolaylığı var. Futbolcularla alakalı imza durumu söz konusu olabilir mi? 18 kişilik kadroda olduklarında imza atma gibi bir yükümlülük olmayacaktır.

"Yargılamanın devam edeceği görünüyor"

Pek çok futbolseverin aklı kurcalandı. Ortada açık bir şiddet vardı. Basın mensuplarından özür de dilendi. Net şekilde basın mensuplarına bir saldırı söz konusu. Savcılık olayı ciddiye alıp, tüm imkanlarını kullandı. 1 yıl da seyirden men cezası söz konusu. Bu, yargılamanın devam edeceğini de gösteriyor. Bunun sonucunda ceza almaları kuvvetle muhtemeldir. Şikayetten vazgeçme oldu mu bilemiyoruz. Dosyaya şu an hakim değiliz. TFF Disiplin Kurulu da bunu incelemişti. Tahkim Kurulu ise cezayı biraz hafifletti.

"Hukuk herkese eşit uygulanmalıdır"

Normal adli mahkemeler kendi mevzuatlarında böyle adımlar atarken, “TFF ise neden hafif şekilde geçiştirmiştir?” diye sorular akıllara geliyor. Normal futbolseverler olsalardı durum farklı olurdu. Basın mensuplarına yapılan bir saldırı neden böyle hafif şekilde cezalarla geçiştirilir? Bütün bunları düşündüğümüzde akıllarda soru işaretlerini oluşturuyor. Hukuk, herkese eşit uygulanmalıdır. Cezai soruşturmasını yürüten kurumlar ciddiyetle hareket ediyor. TFF ise kendi talimatlarında suçun niteliğini de değiştirmek suretiyle hafifletiyor. TFF ya da bütün hukuk kurullarının güvenilir olması, adalete göre hükmetmesi gerekiyor. İnsanlar da haklı olarak bu soruları soruyor. Umarım bundan sonra en net şekilde tüm kurullar hareket eder.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler