Öztürk örnek aldığı kulüp ve hocayı açıkladı!

26.09.2017 - 13:46 | Son Güncellenme: 26.09.2017 - 13:46

Öztürk örnek aldığı kulüp ve hocayı açıkladı!

AJANSSPOR- Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj verdi. 

Rıza Çalımbay'ın ardından bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Öztürk, "Kötü gidiyorduk ve hedeflerimiz doğrultusunda tekrar zirveye doğru çıkmak istiyorduk. Avrupa'ya gitmek istiyoruz ki bu hiç de kolay bir şey değil. Bu sadece para meselesi de değil" ifadelerini kullandı.

Kulüp stratejisi olarak Barcelona'yı örnek aldıklarını ifade eden Antalyaspor başkanı, "Karakter olarak da güçlü bir teknik adam gerekiyor. Antonio Conte ideal bir isim bu anlamda. Leonardo da bir an önce çalışmaya başlayıp buradaki çevreye adapte olacak. Bazı isimleri ikna etmek için sadece para yeterli değil, hedeflerinizi de iyi bir şekilde anlatmalısınız. Teknik ve taktik olarak gelişmeliyiz. Menez, Eto'o, Nasri ve Vainqueur'ü transfer ettik. Gelecekte genç oyunculara da yatırım yapmamız gerekecek ki şu anki takımda da onlara rol model olacak birçok oyuncu bulunuyor" dedi. 

Öztürk, Türkiye'de başarılı olmak için bütçenin önemine vurgu yapsa da Atalanta örneğini vermeyi de ihmal etmedi: "İstanbul kulüplerinin 100-150 milyonluk bütçesi oluyor. Diğer kulüplerin ise 60-70 arası. Ama doğru projeleri yaparsanız sonuçları da alıyorsunuz. Tıpkı geçen sene olduğu gibi. Mesela Atalanta gençlere yaptığı yatırımla başarıya ulaştı."

Senin için hazırladığımız haberler