İlhan Palut'un savunması Jorge Jesus'un hücumunu yendi

29.08.2022 - 21:41 | Son Güncellenme: 30.08.2022 - 01:05

Konyaspor'da 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, Süper Lig'de ilk 3 haftada 13 gol atmasına rağmen hiç gol yemeyen Konyaspor'a boyun eğdi. İşte detaylar...

İlhan Palut'un savunması Jorge Jesus'un hücumunu yendi

AJANSSPOR HABER

İlk üç haftada Fenerbahçe Süper Lig'de fırtına gibi esmiş Ümraniyespor'a puan kaybetmesine karşın rakip filelere 13 gol göndermeyi başarmıştı. 4. haftada barı lacivertlilerin rakibi bu kez kalesini gole kapatan Konyaspor'du. 

İlhan Palut'un Konyaspor'u pozisyon vermedi

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Konyaspor'un sahasının bakımda olması nedeniyle Eskişehir'de oynanan maçta pozisyona girmekte zorlandı. İlk yarıda Valencia 22. dakikada kırmızı kartla atılırken ceza sahasında topla buluşma sayısının 1 olması sarı lacivertlilerin ne kadar etkisiz kaldığının göstergesiydi. 

İkinci yarıda da Konyaspor

İlk yarıda ceza alanına bile girmekte zorlanan Fenerbahçe'de görüntü ikinci yarıda da değişmedi. Konyaspor'da Adil'in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesinden sonra ev sahibi ekip Muhammet Demir'in kafa golüyle öne geçti. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü korumayı bırakan yeşil beyazlıların maçın sonuda bir topu da direkten döndü.

Jesus'un hamleleri karşılık bulmadı

Fenerbahçe'nin Portekizli hocası Jorge Jesus, Valencia'nın kırmızı kartından sonra Lemos'u, ikinci yarının başında Lincoln ve Emre Mor'u oyundan aldı. Bu oyuncuların yerine Serdar Dursun, İrfan Can Kahveci ve Bright Samuel Osayi oyuna girdi. Ancak Osayi'nin rakibine gösterdiği kırmızı kart dışında giren oyuncular etkili olamadı.

Joao Pedro ilk kez sahada

Fenerbahçe'nin yeni transferi Joao Pedro, Rossi'nin yerine oyuna girerken ilk kez sarı lacivertli formayı üstüne geçirmiş oldu. Miha Zajc ise yerini Mert Hakan Yandaş'a bıraktı. Ancak Jesus'un 5 hamlesi de karşılık vermedi.

Saha ortasında tartışma 

Maçın en dikkat çeken anlarından biri de Fenerbahçe'nin son anlarda kazandığı bir serbest vuruşta yaşandı. Kaleyi cepheden gören bölgede İrfan Can Kahveci, topu sol kenardaki Ferdi Kadıoğlu'nu gönderdi. Ferdi'nin topu beklememesi sonucu iki futbolcu saha içinde tartıştı.

İstanbul dışında ilk maçta ilk yenilgi

Maçın sonunda ev sahibi Konyaspor büyük bir sevinç yaşarken ilk kez bir deplasman için İstanbul dışına çıkan Fenerbahçe'de hüzün vardı. Sarı laivertliler böylece İstanbul dışındaki ilk maçı kaybetti ve bu sezon Süper Lig'de ilk kez yenildi. 

Konyaspor yine gol yemedi

İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor ilk iki haftada Ankaragücü ve Başakşehir ile 0-0 berabere kaldıktan sonra İstanbulspor'u 4 golle geçmişti. Yeşil beyazlılar, Fenerbahçe karşısında da gol yemeyerek puan sıralamasında rakibinin üzerine çıkmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler