Panathinaikos şokta! Fatih Terim isyan etti, Yunan basını "banane arıyor" başlığını attı

Özgür Koç
04.03.2024 - 14:50 | Son Güncellenme: 04.03.2024 - 15:10

Yunanistan Ligi'nin normal sezon son maçında 2 puan kayderek 4. sıraya gerileyen ve play-off'a 4. sıradan giren Panathinaikos'ta Fatih Terim, VAR ve hakeme isyan etti. Yunan basını ise tecrübeli hocayı sert bir şekilde eleştirdi.

Panathinaikos şokta! Fatih Terim isyan etti, Yunan basını "banane arıyor" başlığını attı

AJANSSPOR - HABER

Yunanistan Ligi'nin normal sezonu dün oynanan maçların ardından sona erdi. Yunanistan Ligi'nin 26. haftasında Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, deplasmanda OFI ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Panathinaikos, ezeli rakibi Olympiakos'un da gerisine düşerek normal sezonu 4. sırada tamamladı. Yeşil beyazlılar şampiyonluk için play-off oynayacak.

İki kez geri döndü

Panathinaikos, deplasmanda OFI karşısında maçın 21. dakikasında 1-0 geriye düştü. Bu gole 36. dakikada Fotis Ionnidis ile cevap veren Yeşil-Beyazlılar, ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamladı.

Mücadelenin 81. dakikasında penaltıdan yediği golle 2-1 geriye düşen Panathinaikos, bu gole 2 dakika sonra Andraz Sporar ile cevap verdi ve mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

İlgini Çekebilir
Yunanistan Ligi'nde Play-Off sistemi nasıl olacak? Fatih Terim'in şampiyonluk şansı...
Habere Git

Şampiyon Play-Off'la belli olacak

Normal sezonu 17 galibiyet, 5 berabelik ve 4 mağlubiyetle tamamlayan Terim liderliğindeki Panathinaikos, 56 puanla 4. sıradan Play-Off'a kalmayı başardı. Yunan ekibi, ilk 6'daki diğer rakipleriyle Play-Off maçlarında şampiyonluk için mücadele edecek. 

Kariyerinde ikinci kez play-off oynayacak

Süper Lig'de Galatasaray'ın teknik direktörüyken de play-off heyecanı yaşayan ve şampiyonluk sevinci yaşayan Fatih Terim, ikinci play-off deneyimi Panathinaikos ile yaşayacak.

Fatih Terim maçın ardından isyan etti

Öte yandan tecrübeli teknik adam, 2-2 berabere kaldıkları OFI maçının ardından maçın hakemi ve VAR'a isyan etti. Beklemedikleri puanlar kaybettiklerini kaydeden Terim, "Geldiğimden beri hakemler hakkında hiçbir şey söylemedim. Sadece penaltı atışları sırasında maçın 5 dakika geciktiğini söylemek istiyorum. OFI beş değişiklik yaptı, biz üç değişiklik yaptık, sakatlıklar vardı ve sadece 7 dakika geç kaldık. Biz oynamak istiyoruz. İyi oynayıp oynamamamız önemli değil. Eğer iyi değilsek, duruma bakacağız. OFI'nin kazandığı bir penaltıydı ve maçın sonunda Ioannidis'in olduğu bölümde yaşananları voleybolda görüyoruz. VAR nerede, hakem nerede? Puan kaybettiğimizde mazeret üretmek istemiyorum ama futbol oynamak istiyoruz. Oynamak isteyen takımları desteklemeliyiz, oyalamak isteyenleri değil. Faul olup olmadığını bilmek istemiyoruz. Yine de elimize geçen fırsatları gole çevirmeliydik." ifadelerini kullandı.

Yunan basınından eleştiri: "Terim bahane arıyor"

Yunan basını ise Fatih Terim'in hakem hakkındaki açıklamalarını OFI maçında yaşanan puan kaybına bahane arama olarak değerlendirdi. Top10 Greece internet sitesi "Terim bahane arıyor." başlığını attığı haberinde "Fatih Terim, Panathinaikos ile OFI arasında oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçtaki gecikmelerden dolayı oldukça üzgün görünüyordu." diye yazdı.

"Yine puan kaybetti ancak..."

Sportime ise "Fatih Terim hakem yönetimine öfkeli" başlığıyla okyucularına aktardığı haberinde "Panathinaikos Girit'te olması gerektiği gibi değildi ve yine puan kaybetti. Ancak Fatih Terim için hakem yönetimi belirleyici bir rol oynadı." ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler