Panathinaikoslu futbolcu evinin havuzunda ölü bulunmuştu! Kulübünden anlamlı hareket

15.10.2024 - 17:20 | Son Güncellenme: 15.10.2024 - 23:10

Panathinaikos, evinde ölü bulunan George Baldock'un maaşını sözleşmesi sona erene kadar ailesine ödemeye devam edecek.

Panathinaikoslu futbolcu evinin havuzunda ölü bulunmuştu! Kulübünden anlamlı hareket

AJANSSPOR - HABER

Panathinaikos forması giyen George Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulunmuştu. Yunan ekibi flaş bir karar aldı.

Maaşını ailesine ödemeye devam edecek

Daily Mail'de yer alan habere göre; Panathinaikos, evinde ölü bulunan George Baldock'un maaşını sözleşmesi sona erene kadar ailesine ödemeye devam edecek.

Bununla birlikte Yunan ekibi ayrıca oyuncunun anısına bir hazırlık maçı da düzenleyecek.

George Baldock, yaz transfer döneminde Yunan temsilcisiyle 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Otopsi boğulduğunu doğruladı

Ünlü futbolcunun, nişanlısı o gece kendisini birkaç saat boyunca aradığını, kendisine ulaşamadığında ise acil servislerin oyuncusunun mülküne gittiğini belirtti. Ekipler tarafından merhumun cesedinin yüzme havuzunda bulunmasıyla otopsi sonucu, oyuncunun boğulduğunu doğruladı fakat olaya dair soruşturmalar hâlen devam ediyor.

Oyuncunun yaslı ailesi trajik ölümünün ardından basına karşı şunları dile getirdi: "George'un ne yazık ki vefat ettiğini doğrulayabiliriz. Aile olarak bu korkunç kayıp karşısında şoktayız. Medyanın bu dönemde mahremiyetimize saygı göstermesini rica ediyoruz"

Takım arkadaşları onu unutmadı

Son olarak Yunan ekibi Panathinaikos’un formasını giyen George Baldrock’u Yunanistan Milli Takımı’ndaki arkadaşları da unutmadı. Ölüm haberinin duyulmasının ve futbol camiasının yaşadığı acı trajediden tam 24 saat sonra Yunanlılar İngiltere'ye karşı ilk galibiyetlerini elde ettiler. Vangelis Pavlidis, Wembley'de iki gol attı - son dakika galibiyet golü de dahil - ve bu galibiyet başarısının ardından oyuncular eski takım arkadaşlarını gururla ve rahmetle selamladılar.

George Baldock bu sezon 3 maça çıkmıştı

Geçtiğimiz çarşamba günü hayata gözlerini yuman George Baldock, bu sezon Panathinaikos formasıyla üçü Yunanistan Süper Ligi’nde biri ise UEFA Avrupa Ligi elemelerinde olmak üzere toplam dört maçta forma giydi. Bu maçlarda 214 dakika sahada kalan eski oyuncu, takımına gol veya asist katkısı sağlayamamıştı.

7 yaşındaki taraftara destekte bulunmuştu

Harvey Smith isimli 7 yaşındaki genç taraftar için Yunan forması giyen oyuncu güzel bir jest yapmıştı. 7 yaşındaki Harvey Smith isimli çocuğa hatalı bir kalp kapakçığı teşhisi konmuştu ve Harvey’in annesi Marie Purdy, çocuğunun futbol oynamaya devam etmesini sağlayacak hayat kurtarıcı ekipman için fon aradığını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Harvey ve babası, Sheffield United maçını izlemeye gittiklerinde, Baldock ile karşılaşılaşmış ve oyuncu, kendi parasıyla bir defibrilatör satın alabileceğini söylemiş, ancak bu iyiliğine hiçbir reklam veya takdir istemediğini belirtmişti.

Senin için hazırladığımız haberler