Yunan taraftarlardan Panathinaikos'tan ayrılan Fatih Terim'e tepki: "Teknik direktör taklidi yapıyor"

17.05.2024 - 14:25 | Son Güncellenme: 17.05.2024 - 14:49

Yunan ekibi Panathinaikos, pyal-off şampiyonluk grubunda PAOK karşısında alınan 4-1'lik yenilgisiyle şampiyonluk şansını sona ermesinin ardından teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırdı. Yunan taraftarlar tecrübeli teknik adama sosyal medyadan tepki gösterdi. İşte detaylar...

Yunan taraftarlardan Panathinaikos'tan ayrılan Fatih Terim'e tepki: "Teknik direktör taklidi yapıyor"

AJANSSPOR - HABER

Panathinaikos, Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu’nda üst üste aldığı üç mağlubiyetin ardından şampiyonluk umudu kaybetti. Yeşil beyazlılarda teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı.

Taraftarlardan Terim'e tepki

Panathinaikos'un şampiyonluk şansını kaybettiği 4-1'lik PAOK yenilgisinin ardından yeşil beyazlı taraftarlar Fatih Terim’e tepki gösterdi. 

"Teknik direktör taklidi yapıyor"

Yunan basınından Sportdog, Panathinaikos taraftarlarının sosyal medyada Fatih Terim'e yönelttiği olumsuz eleştirileri derledi. İşte Terim’e gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

  • Ivan Jovanovic (Fatih Terim’den önce takımın başında bulunan isim)  teknik direktördü, Fatih Terim teknik direktör taklidi yapıyor.
  • Fatih Terim ve onu takımın başına getiren bizimle dalga geçti. Terim, Real Madrid'i çalıştırdığını sanıyor.
  • Teknik direktör değişikliği muhteşem oldu. Hangi sirk size ilham verdi?

Yollar ayrıldı, Terim sosyal medyadan duyurdu

Sezonun geri kalanında play-off'taki son maçında Olympiakos ve kupa finalinde ise Aris ile karşılaşacak Yunan ekibinde Fatih Terim ile Panathinaikos Başkanı Giannis Alafouzos arasında yapılan görüşmeden ayrılık kararı çıktı. Tecrübeli teknik adam yeşil beyazlı kulüpten ayrıldığını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. 

"Yeni yollar ve yolculukların uzak olmadığı zamanlarda görüşmek dileğiyle"

Fatih Terim açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştığımız Panathinaikos Futbol Kulübü'nde hedefimiz 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak, çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu hep beraber yaşatmaktı. Dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın Başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı. Atina'da geçirdiğimiz altı ay boyunca bizi bağrına basan başta Panathinaikos taraftarlarına, Sayın Başkan Giannis Alafouzos'a, kulüp çalışanlarına ayrıca bana ve ekibime sevgi ve saygısını her fırsatta gösteren futbol kamuoyuna da çok teşekkür ediyorum. Panathinaikos kulübüne bundan sonraki süreçte en içten duygularımla başarılar diliyorum. Yeni yollar ve yolculukların uzak olmadığı zamanlarda görüşmek dileğiyle."

Fatih Terim’in performansı 

Atina ekibi ile toplam 26 maça çıkan Fatih Terim, bu maçlarda 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Tecrübeli çalıştırıcı, yeşil beyazlı takımı Yunanistan Kupası’nda da finale taşımayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler