EuroLeague Ekibi Panathinaikos Koçluk Görevi İçin Pablo Laso İle 3 Yıllığına Anlaştı

Burak Alaca
10.03.2023 - 17:01 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 21:09

Geçtiğimiz haftalarda Dejan Radonjic ile yollarını ayıran EuroLeague ekibi Panathinaikos, İspanyol koç Pablo Laso ile 3 yıllık bir sözleşme üzerinden anlaşma sağladı.

EuroLeague Ekibi Panathinaikos Koçluk Görevi İçin Pablo Laso İle 3 Yıllığına Anlaştı

AJANSSPOR-HABER

Türk hava Yolları EuroLeague'de son 3 sezonu sancılı geçiren ve play-off'tan uzak kalan Yunan devi Panathinaikos'tan baş antrenör pozisyonu için büyük bir hamle geldi.

Üç koç sıfır çözüm

2020'de Rick Pitino ayrıldıktan sonra yanlış koç tercihlerine giden Yunan ekibi adeta başarıyı unuttu. Bu dönemde takımın başına Georgios Vovoras, Oded Kattash ve son olarak sezon başında Dejan Radonjic'i getiren Panathinaikos aradığını bulamadı. Geçtiğimiz haftalarda Radonjic ile yolları ayıran "Yeşiller" lakaplı ekip takımı sezon sonuna kadar yardımcı koç Christos Serelis'e emanet etti.

Şampiyonun yeni adresi belli oldu

Sırp basınından Mozzart Sport'un haberine göre Panathinaikos eski Real Madrid koçu Pablo Laso ile anlaştı. Görüşmelerde Laso'nun 3 yıllık kontrat talebine Yunan ekibinin yeşil ışık yakmasının ardından anlaşma aşamasına gelindi.

İlgini Çekebilir
Panathinaikos'tan depremzedelere destek
Habere Git

Real Madrid efsanesi oldu

2011-2022 yılları arası Real Madrid'i çalıştıran İspanyol koç burada; 2 EuroLeague, 6 İspanya Ligi, 6 İspanya Kral Kupası, 6 İspanya Süper Kupası zaferi elde etti. 55 yaşındaki koç 2015 ve 2018'de EuroLeague'de "Yılın Koçu" ödülünün de sahibi oldu.

Real Madrid'te sağlık sorunları bahane edildi

Geçtiğimiz yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle Real Madrid'ten ayrılan EuroLeague şampiyonu koçun sonrasında sağlık raporları temiz çıksa da, İspanyol kulüp yoluna 8 yıl Laso'nun asistanlığını yapan Chus Mateo ile devam etmeyi tercih etmişti.

Panathinaikos iddiasız

Sezon başında çok sayıda transfer ile kadrosunu güçlendiren Panathinaikos geride kalan 27 haftada vasatı aşamadı. Yunan devi 27 maç sonunda yalnızca 8 galibiyet alarak 16. sırada kaldı ve play-off iddiasını yitirdi. Panathinakos bu sezonki performansı ile Avrupa'nın en meşhur atmaosferlerinden birine sahip olan OAKA'yı seyirci ile doldurmakta zorlanıyor.

İlgini Çekebilir
Euroleague maçları ertelendi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler