Pandemi kulüplere yaramadı! Fesih işlemleri arka arkaya...

15.07.2020 - 16:41 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 17:06

Son dakika haberleri... Türkiye'de alacakları nedeniyle sözleşmesini fesheden futbolcuların sayısı artıyor. Peki Türkiye'de hangi futbolcular sözleşmesini feshetti? Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da ayrılıklar yaşandı. İşte detaylar...

Pandemi kulüplere yaramadı! Fesih işlemleri arka arkaya...

Tüm dünyayı sarsan koronavirus pandemisi, Türkiye’deki futbol ekonomisini de etkiledi. 

Pek çok takımın bütçesi, pandemi nedeniyle etkilenirken zaten zor durumda olan kulüpler, futbolcu ve personellerin maaş ödemelerinde de büyük bir sıkıntı yaşadı.

Bazı futbolcular ise bu dönemde alacakları nedeniyle takımlarıyla olan sözleşmesini feshetti. 

Son olarak, Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Victor Ruiz, alacakları nedeniyle takımdan ayrılma kararı aldı.

İşte o isimler...

Max Kruse: Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe, Max Kruse'nin sözleşmesini tek taraflı feshettiğini açıklamıştı. Sarı lacivertli kulüp, konunun spor yargısına taşınacağını da belirtmişti.

 

Loris Karius: Beşiktaş'ın Alman kalecisi Loris Karius da sözleşmesini tek taraflı olarka fesheden isimlerden biri olmuştu. Kulüpten alacakları nedeniyle FIFA'ya başvuran Alman kaleci, aradan geçen sürede kulüp yönetimiyle anlaşma sağlayamamıştı.

Victor Ruiz: Beşiktaş'ta Karius'un ardından bir siyah - beyazlıların İspanyol futbolcusu Victor Ruiz de takımla yollarını ayırdı. İspanyol savunmacı, yönetimin kendisinden talep ettiği indirimi kabul etmezken, mart, nisan ve mayıs aylarındaki alacaklarının ödenmediğini belirterek siyah-beyazlı kulübe ihtarname yolladı. Bu gelişme üzerine İspanyol savunmacıya ödemelerinin yapılacağı bildirildi ve indirim talep edildi ancak Ruiz, indirime yanaşmayarak sözleşmesini feshetme yoluna gitti. 

Adam Stachowiak: Denizlispor'un 33 yaşındaki file bekçisi de alacaklarını gerekçe göstererek sözleşmesini feshetti. Ege ekibinden yapılan açıklamada, Stachowiak'ın sözleşmesini feshetmeden önce kendilerinden maaşının iki katı ücret ile yeni bir sözleşme talebinde bulunduğunu, yönetim olarak bunu reddedince Polonyalı kalecinin takımdan ayrıldığını söyledi.

Modou Barrow: Yukatel Denizlispor'un Gambialı kanat oyuncusu Modou Barrow, federasyonun yurt dışı yasağına rağmen ülkesine gitti. Barrow, daha önce de Süper Lig'e Başakşehir ve Kayserispor maçları öncesinde maaşının 14 gün gecikmesini gerekçe göstererek şehirden ayrılmaya çalışmıştı.

Ben Youssef: Denizlispor'da Stachowiak ve Barrow'un ardından devre arası kadroya katılan Syam Ben Youssef sözleşmesinin bittiğini öne sürerek kentten ayrıldı. Bunun üzerine kulüp yönetimi, tutanak oluşturdu.

Senin için hazırladığımız haberler