PAOK - AEK maçında olaylar! Başkan silahla sahaya girdi...

11.03.2018 - 22:34 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 22:34

PAOK - AEK maçında olaylar! Başkan silahla sahaya girdi...

Yunanistan Ligi lideri AEK, deplasmanda haftaya ikinci sırada giren PAOK'un konuğu olurken maçın son anlarında yaşanan bir pozisyon tartışmaları da beraberinde getirdi. 

PAOK cephesi hakeme yoğun şekilde itiraz ederken iki taraf da sahaya girdi. Hakemler soyunma odasının yolunu tuttular. 

PAOK - AEK maçından kareler...

PAOK, 90 artıda Varela ile bir gol bulurken yardımcı hakemiyle pozisyonu tartışan orta hakem ofsaytta bulunan oyuncunun kalecinin görüş alanında olduğuna hükmederek golü geçerli saymadı. 

Sinirlerine hakim olamayan PAOK Başkanı Ivan Savvidis de sahaya girenler arasındaydı. 

25 haftası geride kalan Yunan Ligi'nde 54 puanı bulunan bir maçı eksik AEK zirvede yer alırken Olympiakos 50 puanla üçüncü sırada. Bir maçı ksik PAOK ise 49 puanla üçüncü sırada. 

Geçtiğimiz haftalarda PAOK ile Olympiakos arasında oynanması planlanan maç da Olympiakos Teknik Direktörü Oscar Garcia'nın yüzüne gelen konfeti nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. 

AJANSSPOR

AEK kulübünün Twitter adresinden yapılan paylaşıma göre PAOK Başkanı Savvidis, AEK'dan Vassilis Dimitriadis'a saldırdı. Aynı şekilde sportif direktör Lubos Michel'in de Nova gazetesinden bir kişiye saldırdığı söyleniyor.

Savvidis hakemin kararını protesto etmek için oyunculara maçı bırakıp stadı terk etmelerini söyledi. Portekizli Vieirinha ise buna karşı çıkarak maça devam etmek istediklerini bildirdi. O anlar kameraya böyle yansıdı. 

Yunan hakem yorumcusu Pericles Vassilakis, PAOK'Un iptal edilen golüyle ilgili olarak, "Ben de olsam iptal ederdim" yorumunda bulundu.

Bir başka hakem hocası Hercules Tsikinis ise golün geçerli sayılması gerektiğini ifade etti: ‘Maurizio orada kalecinin görüş açısında değil. Topa da dokunmuyor. Gol kesin olarak geçerli sayılmalıydı. Zor bir pozisyon tabii ki. Yardımcı önce orta noktaya koşarken sonrasında orta hakemin de kafasını karıştırdı.”

Savvidis'in maçın hakemine, "Öldün sen" dediği de iddialar arasında. 

Öte yandan PAOK Sportif Direktörü Lubos Michel iptal edilen gol sonrası adeta çılgına döndü. Sahaya giren Michel'in hakeme giderek, "Bittin sen" dediği iddia edildi. 

Öte yandan PAOK Sportif Direktörü Lubos Michel iptal edilen gol sonrası adeta çılgına döndü. Sahaya giren Michel'in hakeme giderek, "Bittin" dediği iddia edildi. 

2002’de ilk olarak Rus Rostov kulübünü satın alan Savvidis 2005’te kulübü bırakıp ezeli rakibi SKA Rostov’un başkanlığını üstlendi.

AEK Kulübü sahaya silahla giren Savvidis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Maç olayların üstünden 2 saat geçtikten sonra resmen tatil edildi. 

PAOK Başkanı Ivan Savvidis kimdir?

1959’da Sovyetler’in Gürcistan bölgesinin Yunan yerleşiminde doğan Savvidis, askerliğinin ardından iş hayatına Donskoy Tabak Fabrikası’nda atıldı. SSCB’nin düşüşüyle birlikte aynı fabrikada genel direktörlüğü görevini üstlenen  iş adamı, Rusya’nın en zenginlerinden biri haline geldi.

Kulüp 2008’de finansal nedenlerle küme düşerken Savvidis, 2012’de bu sefer PAOK kulübünün çoğunluk hissesini satın aldı. İlk etapta kulübün 22.2 milyon euroluk borcunu cebinden ödeyen Rus asıllı iş adamı, kulübü mali açıdan oldukça rahatlattı.

PAOK'tan açıklama

Olaylı maçın tatil edilmesi sonucu PAOK'tan bir açıklama geldi: "Toumba Stadyumu'nda yaşanan olayların ardından başkan Ivan Savvidis takımı ve futbolcuları gelebilecek tehditlerden ve saldırılardan korumak için bütün gerekli prosedürleri hazırlıyor. Yakın zamanda konuyla ilgili bir açıklama daha yapılacak. "

Savvidis'in sahaya belinde tabancayla girdiği ortaya çıktı. 

Hakem en sonunda golü verdi ama...

Yunan basınında yer alan haberlere göre maçın hakemi Georgios Kominis, soyunma odasında yaptığı istişarede golün geçerli sayılmasına hükmetti. Yunan hakem ilk önce golü geçerli saymış, sonrasında yardımcısıyla görüşüp iptal etmişti. Bu karara sinirlenen PAOK cephesi de sahaya girerek maçın tatil edilmesine varan olayların fitilini ateşlemişti. Hakemin hazırladığı raporda pozisyondan gol olarak bahsettiği ifade edildi. 

Spor Bakanı Vassiliadis'in bugün başbakan Alexis Tsipras ve futbol federasyonu başkanı Vangelis Grammenos'la bir araya gelmesi bekleniyor. UEFA ve FIFA ile de temas halinde olan bakanın Olympiakos-AEK, PAOK-Olympiakos ve PAOK-AEK maçlarıyla ilgili kararlar açıklanana kadar ligleri tatil etmesi bekleniyor. 

FIFA'dan açıklama!

"FIFA dün yaşananların farkındadır. Öncelikle böylesine bir olayı kınıyoruz. Bu olay yerel bir ligde meydana geldiği için gerekli kararlar Yunanistan Futbol Federasyonu tarafından alınacaktır."

Yunan basınında yer alan habere göre duruma el atan Yunanistan Hükümeti liglerin askıya alındığını bildirdi. 

Spor Bakanı'ndan erteleme açıklaması!

Vassiliadis: "3 yıldan bu yana hükümet olarak bu konularla uğraşıyoruz. Bu çabaların göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Önemli olan kuralları uygulamak. Bunun ışığında liglere ara verilmesine karar verdik. Birkaç saat içinde bütün ilgili organlarla bir araya geleceğiz. Kuralların kesin olarak uygulanması konusunda fikir birliğine varmadan ligleri tekrar başlatmayacağız. Geriye dönüş yok. Biz kuralları sıkı sıkıya uygulayacağız. Herkese sert cezalar gelecek."

AEK'nın Sırp savunma oyuncusu tatil edilen maçın yaptığı paylaşımda PAOK başkanı Savvidis'e göndermede bulundu. Sakatlığı nedeniyle maçta forma giyemeyen 25 yaşındaki futbolcu, Savvidis'in belindeki silahın aslında telefon olduğuna dair esprili bir paylaşımda bulundu. 

Ivan Savvidis'in oğlu George'dan açıklama

Instagram hesabından bir mesaj paylaşan George Savvidis, babasının hayatından endişe ettiğini dile getirdi. İşte o mesaj: 'Bütün moralimizi alt üst ettiniz. Milyonlarca insanın gururyla oynadınız. PAOK ve ailemle olan savaşınız gerçekten acımasız. Hayatımda ilk defa babamın sağlığından endişe duydum. Bütün Yunan taraftarları tarafından biz şampiyon olarak görülüyoruz. Eğer babamın sağlığı ve şampiyonluk arasında bir tercih yapacaksam ben ilkini seçerim. PAOK benim hayatım ancak babam da Tanrım."

Bakandan sert açıklama!

Yunanistan Spor ve Kültür Bakanı George Vassiliadis, maçın ardından yaptığı açıklamada liglere ara verilebileceğini ima etti: "Bugün ortaya çıkan görüntüler tüm PAOK'lu dostları ve futbolseverleri derinden yaralamıştır. Bunlar bana geçmişte yaşadığımız olayları hatırlattı. Böyle olağandışı olaylar cesur kararlar almayı gerektirir. Uzun zaman sonra çekişmeli bir lig yarışı vardı. UEFA ile yapacağımız görüşmeden sonra zorlu bir karar alma gereği olursa da kimse bizi hedefimizden ayıramayacak. "

AEK hocası Jimenez: 'Böylesi ancak Clint Eastwood filmlerinde olur'

AEK teknik Direktörü Manolo Jimenez maçta yaşananları As gazetesine değerlendirdi. Böyle bir olayın başına ilk kez gelmediğini ifade eden ispanyol teknik adam, "Yunanistan'a geldiğimden bu yana yaşadığım ikinci olay. İkisi de PAOK'un stadında gerçekleşti. PAOK başkanı önümden geçip sahaya girdi. Belinde silah olduğunu bilmiyorduk. Başkanımız bize bu şarrtlarda sahaya çıkmamızın uygun olmayacağını söyledi. Bir başkanın sahaya girip hakemi ve rakip takımı tehdit etmesi beni üzdü. Şaşırdım, anlayamadım. Böylesi ancak Clint Eastwood filmlerinde olur. PAOK başkanı benim önümde hakem ve sportif direktörümüzü tehdit etti. Çevirmenin dediğine göre, "Hakem olarak artık sen bittin" demiş. Taraftarlar ya da başkalarından bize herhangi bir saldırı olmadı. Taraftarların çoğu normal insanlar."

Senin için hazırladığımız haberler