Paralar yine yatmadı, TFF ihtar çekti

27.01.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 12:44

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yayıncı kuruluş yine anlaşamadı... Digitürk, 2 milyar 300 milyon lirada, TFF'nin ise 2 milyar 600 milyon lirada diretiyor. Aradaki 300 milyon liralık farksa ligin isim sponsorluğundan kaynaklanıyor. Detaylar haberimizde...

Paralar yine yatmadı, TFF ihtar çekti

Salim MANAV-AJANSSPOR ÖZEL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digitürk arasında anlaşma sağlandığı duyurulmasına rağmen ödeme krizi aşılamadı.

Henüz ıslak imzaları atmış değil

Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre taraflar prensipte el sıkışsalar da bu yılın yayın anlaşmasına henüz ıslak imzaları atmış değil. Çünkü TFF ve Digitürk arasında 1 sezon için ödenecek miktar arasında hâlâ daha mutabakat sağlanmış değil.

İsim hakkında anlaşamıyorlar

Digitürk, 2 milyar 300 milyon lirada, TFF'nin ise 2 milyar 600 milyon lirada diretiyor. Aradaki 300 milyon liralık farksa ligin isim sponsorluğundan kaynaklanıyor. İsim hakkından bir kaynak yaratılırsa bunun da kulüplere dağıtılıp dağıtılmaması iki taraf arasında anlaşmazlık yaratıyor.

Ödeme yapılmadı

Yayıncı kuruluşun 20 Ocak'ta bir ödeme yapması gerekiyordu ancak bunun gerçekleşmediği öğrenildi. Ulaştığımız bilgilere göre TFF, bu nedenle yayıncaya ihtar çekti.

Geçen sezonun çok altında ödendi

Diğer yandan ıslak imzalar atılmasa da Digitürk bugüne kadar bir miktar ödeme yaptı. Bugüne kadar TFF'ye yapılan ödeme 800 milyon lira. Ancak geçen sezonla kıyaslandığında yapılan ödeme düşük kaldı. Yayıncının geçen sezon baz alındığında ödemelerin yüzde 65'nin yapılmış olması gerekiyordu.

Eğer anlaşma 2.3 milyar lira olacaksa, yayınca şu ana kadar sadece yüzde 35'ini ödemiş durumda. Ancak anlaşma 2.6 milyar liradan bağıtlanırsa da yayıncının yaptığı ödeme toplamın yalnızca  yüzde 31 oranında. Bu sezon kriz halinde süren ilişkinin gelecek sezon için ne olacağı da belirsizliğini koruyor.

Senin için hazırladığımız haberler