''Paralı Askerler Değiliz!''

09.05.2017 - 16:27 | Son Güncellenme: 09.05.2017 - 16:27

 
Yakın Doğu Üniversitesi tarafından 35'er lira karşılığında tezahürat yapmaları için salona alındığı iddia edilen "Asya Kartalları" bir açıklama yaparak Fenerbahçe yöneticilerini yalanladı.
 
Açıklamada "Yakın Doğu Üniversitesi yönetiminden herhangi bir yöneticiyi tanımayız. Kaldı ki; tanısak bile paralı bir asker değil, Beşiktaş uğruna menfaatsiz her bedeli ödemeye hazır bir grubuz." ifadesine yer verildi.
 
Beşiktaş taraftar grubu Asya Kartalları'nın duyurusu şöyle:
 
“07.05.2017 tarihinde İstanbul Caferağa Spor Salonunda oynanan, Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe bayan basketbol maçı sonrası Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım tarafından grubumuz ile ilgili hiçbir dayanağı olmayan haksız  iddialarda bulunulmuştur.  Spor kamuoyunda başkan Aziz Yıldırım’ın 'Yakın Doğu yöneticileri Asya Kartalları’na vermiş parayı, maça getirtmiş bağırtıyor. Ayıp yahu karşıda maçınız var gidin' şeklinde bir beyanı yayınlanmıştır.  Öncelikli olarak bu üzücü ve talihsiz açıklama karşısında sakinliğimizi koruyarak diyoruz ki;
Sayın Aziz Yıldırım, Asya Kartalları taraftar grubu 2002 yılından bu yana yalnızca Beşiktaş için emek vermiş ve vermeye devam eden bir gruptur. Aynı gün sizin için belki önemli olmayan  ama Beşiktaş’ımızın şampiyonluğu yolunda bizler için önemli bir adım olan derbi maç için sabah saatlerinden itibaren Beşiktaş semtindeydik. Sizin konusunu ettiğiniz karşılaşmanın varlığından bile haberdar değildik. Bu nedenle, konusu edilen karşılaşmada bizi temsil etme kabiliyetine sahip grubumuza ait en küçük bir ferdin dahi bulunması öncelikli olarak Beşiktaş’ımıza ihanet ile eş değerdir. Aksine söz konusu karşılaşmayı yapmış olduğunuz sportmenlik dışı darp ve üzerine yaptığınız iftira üzerine basın yoluyla öğrendik.  Ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi yönetiminden herhangi bir yöneticiyi bile tanımayız. Kaldı ki; tanısak bile paralı bir asker değil, Beşiktaş uğruna menfaatsiz her bedeli ödemeye hazır bir grubuz.  Yine basın yoluyla Yakın Doğu Üniversitesi kulübü başkanı ile Fenerbahçe kulübü içerisinde daha önceye dayanan bir husumetiniz olduğu ortadayken adımızı kendi iç kavgalarınıza karıştırmanız ne derece etiktir.   Sonuç olarak; Söz konusu edilen maçta tek bir Asya Kartalları üyesi olmadığı gibi, böyle bir maçın varlığından bile haberimiz yoktur. Yakın Doğu Üniversitesi yönetiminden hiç kimse ile tanışıklığımız bulunmamaktadır. O halde Aziz Yıldırım’a bu yanlış bilgi hangi aklı evvel tarafından verilmiş ve Aziz Yıldırım yanlış yönlendirilerek bu açıklamayı yapmıştır? Bunu da ortaya çıkarmak yanlış bilgiyi açıklayarak grubumuzu zan altında bırakan Aziz Yıldırım’a düşmektedir! Aksi ispat olunduğu takdirde grubumuzu hiç düşünmeden lağvedeceğimizi tüm kamuoyuna saygı ile bildirirken bu açıklamayı yapanların nasıl bir tavır alacaklarını merakla beklediğimizi belirtmek isteriz.
 

Sportmenliğe aykırı davranışlara kılıf arama gayretinde bulunduğunuz aşikar olup, bu yolda adresi Türk Sporunun asırlık çınarına yöneltme çabanızdan acilen vazgeçmenizi temenni ederiz. Aksi takdirde ezeli rekabetin yanı sıra ebedi dostluktan eser kalmayacak bir gündemin baş sorumlusu olarak anılmaya devam edeceksiniz.” 

 (basketfaul)

Senin için hazırladığımız haberler