Paralimpik sporcu görevden alındı, gerekçesi ...

03.02.2020 - 18:57 | Son Güncellenme: 03.02.2020 - 16:06

Paralimpik sporcu görevden alındı, gerekçesi ...
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, üç kurulun görevini sonlandırdı. Milli paralimpik sporcusu Gizem Girişmen, görevden alındığına dair yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı. Komitenin genel sekreteri İbrahim Gümüşdal, "Hiç öneri getirmediler. Yer işgal ediyorlardı" dedi.
 
AJANSSPOR-ÖZEL

 

"Gerekçesini öğrenmek istiyorum"


2008 Paralimpik&2009 Dünya Şampiyonu okçu Gizem Girişmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Okçu. IPC Sporcu Konseyi Üyesi Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Spor Alt Kurulu’ndaki görevine son verildiğini söyledi. Başkan yardımcısı Murat Aksu ve genel sekreter İbrahim Gümüşdal imzası taşıyan kararın orijinalini görsel olarak paylaşan Girişmen,"Gerekçesini öğrenmek isterim" dedi.

 

Ajansspor'a konuştu!


Konuya ilişkin Ajansspor'un sorularını yanıtlayan Girişmen, "Bu fahri olarak yaptığım bir görevdi. Dilekçeyle neden görevime son verildiğini sordum, cevap bekliyorum. Benim amacım asla kurumlara zarar vermek değil. Sadece bilgilenmek istediğim için bu paylaşımı yaptım. Bu kurul halihazırda 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için çalışan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'ni destekleyen çalışmalar yapıyor. Ben de bazı dökümanların hazırlanmasını gerçekleştirdim" dedi.
 

Hiçbir öneri gelmedi!

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal da konuya ilişkin Ajansspor'a yaptığı açıklamada, Girişmen'in alınganlık göstermesini ve konuyu sosyal medyadan paylaşmasını gerektiren bir durum olmadığını savundu.

Sadece Gizem değil...

Gümüşdal, "Spor Alt Kurulu, İletişim Kurulu ve Eğitim Kurulu olmak üzere üç kurulun birden görevlerine son verdik.

Sadece Gizem Girişmen değil, her kurulun tüm üyelerinin görevleri sonlandırıldı. Çünkü göreve geldiğimiz 20 Kasım 2018'den bu yana söz konusu üç kuruldan da somut bir öneri ve çalışma gelmiş değil. Bir yer işgali olduğunu düşündük ve kurulları kaldırdık. Oysa gönüllü de olsalar bir takım önerilerde bulunmaları lazımdı" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler