Paralimpik tenisçi Zeliha Aksak Fransa'daki Turnuvaya Katıldı

İsa Kethüda
01.02.2023 - 11:58 | Son Güncellenme: 01.02.2023 - 12:01

Tenis haberleri... Fransa'da düzenlenen Cruyff Vakfı Gençler Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası sona erdi. İşte haber ile ilgili tüm detaylar...

Paralimpik tenisçi Zeliha Aksak Fransa'daki Turnuvaya Katıldı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) açıklamasına göre Tarbes kentindeki turnuvaya, özel davetle 8 erkek ve 4 kadın sporcu katıldı.

Zeliha Aksak 2. oldu

Organizasyonda mücadele eden TBESF sporcusu Zeliha Aksak, teklerde üçüncü, Luna Gryp (Belçika) ile katıldığı çiftler kategorisinde ise ikinci oldu.

"Ay-yıldızlı formayla ülkemi temsil etmekten gurur duydum"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeliha Aksak, "İstediğim sonuçları alamasam da dünyanın en prestijli organizasyonlarından birinde ay-yıldızlı formayla ülkemi temsil etmekten gurur duydum." ifadelerini kullandı.

Paralimpik Tenis hakkında

Tekerlekli Sandalye Tenisi 1976 yılında, Amerikalı eski serbest stil kayakçısı Brad Parks tarafından bulunmuştur. Spor 1980’li yıllarda gelişirken Fransa, belirgin bir tekerlekli sandalye tenis programı oluşturan ilk Avrupa ülkesi olmuştur. Tekerlekli Sandalye Tenisinin sahneye çıktığı ilk yer Barselona 1992 Paralimpik Oyunları olmuştur.

Bugün Tekerlekli Sandalye Tenisi dünyada en hızlı gelişen tekerlekli sandalye sporlarındandır ve engelsiz versiyonu ile birbirine tam olarak uyumludur. Sporcuların yarıştığı üç kategori bulunur: Erkekler, Kadınlar ve Dörtlüler; her bir bölümde tekliler ve çiftler turnuvaları da vardır. Sporcular, Grand Slam, Avustralya Açık, Roland Garros, Wimbledon ve Amerika Açık Tenis Turnuvalarına ek olarak Tekler ve Çiftlerde Ustalar turnuvalarına da katılırlar.

Tekerlekli Sandalye Tenisi, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından yönetilir.

Senin için hazırladığımız haberler