Paris Olimpiyatları'nda Seine Nehri skandalı! Antrenman iptal edildi

04.08.2024 - 23:10 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 23:25

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda olimpik triatlon antrenmanı Seine Nehri'ndeki su kirliliğinin artması nedeniyle yeniden iptal edildi. İşte detaylar.

Paris Olimpiyatları'nda Seine Nehri skandalı! Antrenman iptal edildi

AJANSSPOR HABER

Paris Olimpiyatları organizatörleri, triatletlerin Seine Nehri'nde antrenman yapmasını, su kalitesinin düşük olması nedeniyle tekrar iptal etti. Bu durum, karışık bayrak yarışının pazartesi günü yapılıp yapılmayacağı konusunda daha fazla belirsizliğe neden oldu. Geçen hafta tüm antrenmanlar nehirde iptal edildi ve erkekler bireysel yarışı su kirliliği sorunu nedeniyle bir gün ertelendi.

Suyun kirlenme sebebi belli oldu mu?

Seine Nehrindeki su kirliliğinin sebebi olarak Perşembe gecesi Paris'teki şiddetli yağmurun yol açtığı düşünülüyor. Kanalizasyondaki suların, nehre aktığı ve bu sebeple nehrin kirlendiğini düşünen organizatörler, erkeklerin yarışını kadınlar yarışından sonra oynattı.

İptal haberi sporculara bildirildi

RFI sitesine göre Paris 2024 sözcüsü Anne Descamps, gazetecilere cumartesi akşamı sporculara pazar günü için antrenmanın iptal edildiğinin bildirildiğini söyledi. Descamps, “Son günlerde meydana gelen yağmuru takip ediyoruz. Hava tahmini konusunda olumlu haberler bekliyoruz. Yarışı yarın organize edebileceğimizi umuyoruz ve kararı planlandığı gibi yarın sabah alacağız.” dedi.

"Köprünün altında yüzerken düşünmememiz gereken şeyler hissettim"

Seine Nehri, 8 Ağustos'ta kadınlar ve 9 Ağustos'ta erkekler için 10 kilometrelik maraton yüzme yarışları için de kullanılacak. Birçok triatlet, geçen hafta Seine'in akıntılarının gücüne şaşırdı ve bazıları su ve antrenmanlardaki gecikmeler ile erkekler yarışının ertelenmesi konusunda şikayette bulundu. Belçikalı yarışmacı Jolien Vermeylen, Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, "Köprünün altında yüzerken, düşünmememiz gereken şeyler hissettim ve gördüm" dedi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler