Paris Olimpiyatları'nın öteki yüzü: "Toplumsal temizlik"

Aleyna Gürgen
13.07.2024 - 09:36 | Son Güncellenme: 13.07.2024 - 12:16

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na günler kala Fransa yeni bir iddia ile tepkilerin odağı oldu. Fransa'da yetkililer göçmen ve evsizleri Paris'ten tahliye ediyor.

Paris Olimpiyatları'nın öteki yüzü: "Toplumsal temizlik"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına çok az bir süre kaldı. Fransa'nın olimpiyat öncesi gündemi ise durulmuyor.

Evsiz ve göçmenler Paris'ten gönderiliyor

Olimpiyatlara bu yıl Fransa'nın başkenti Paris ev sahipliği yapacak. Organizasyonun başlamasına sayılı günler kala yeni bir iddia gündeme geldi. BBC Türkçe'nin aktardığı bilgilere göre Fransa'da yetkililer, oyunlar başlamadan önce Paris'teki evsiz ve göçmenleri tahliye ediyor.

Paris dışı kesin çözüm değil

Paris'te sokaklarda, terk edilmiş evlerde ya da barınaklarda yaşam mücadelesi veren insanlar otobüslerle diğer şehirlere gönderiliyor. İnsanların diğer kentlere gönderilmesi ise kesin bir çözüm değil. Diğer şehirlerdeki 'bölgesel geçici barınma merkezlerine' gönderilen evsiz ve göçmenler buralarda da uzun süre konaklayamıyor. Bu merkezlere gelenlerin sığınmacı durumları incelenirkten yalnızca sığınmacı olabilenler sınırlı sayıdaki konutlarda konaklama imkanı buluyor. Sığınmacı statüsü alamayanlar ise sınır dışı ediliyor.

İlgini Çekebilir
Giannis Antetokounmpo'dan olimpiyatlarda bir ilk!
Habere Git

Fransız yetkililer iddiaları yalanlıyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için 'toplumsal temizlik' yapmakla suçlanan Fransız yetkilileri ise bu iddiaları reddediyor.

Senin için hazırladığımız haberler