Paris'te cinayet... Trabzonspor-Fenerbahçe maçında anma!

Cüneyt Muharremoğlu
25.12.2022 - 14:35 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 14:41

Paris'te 15 Aralık'ta başından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Akın Genç için Trabzonspor- Fenerbahçe maçında “Tribünde bir eksik, cennette bir fazlayız" yazan pankart açıldı.

Paris'te cinayet... Trabzonspor-Fenerbahçe maçında anma!

AJANSSPOR HABER

Trabzonspor, misafir ettiği Fenerbahçe'yi ikinci yarıda Maxi Gomez ve Trezequet'nin golleriyle 2-0 yenerek şampiyonluk yarışında yeniden "Varım" dedi. Karşılaşma sırasında açılan bir pankart ise dikkat çekti. Pankartta, “Tribünde bir eksik, cennette bir fazlayız. Seni unutmayacağız Akın Genç” yazıyordu.

Akın Genç, sokakta başından vuruldu

2 kardeşi olan ve ailesiyle birlikte yurt dışında yaşayan 19 yaşındaki Trabzonspor taraftarı Akın Genç, Paris’te mimarlık eğitimi alıyordu. Okuldan çıktıktan sonra evine giderken, kimliği belirsiz bir kişi onu Aulnay Sous Bois’de başından vurdu.

Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor

Genç, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Fransız polisi, cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Ancak şu ana kadar bir olayla ilgili bir gelişme yaşanmadı. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor pankartta tarihi ofsayta düştü! O Yavuz değil
Habere Git

Ağabeyi: Melek gibi çocuktu

Akın'ın ağabeyi Aşkın Genç, “Kardeşime yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bizim ve Türkiye için büyük bir kayıp. Çok başarılı, kişiliğiyle efendiliğiyle, herkesin takdirini alan melek gibi çocuktu" açıklaması yaptı. 

 "Ölüm paşama yakışmadı"

Okulunda Akın Genç için tören düzenleneceğini belirten Aşkın Genç şöyle konuştu; "Bu ailemiz için gurur. Acımız tarifsiz; kalleşçe tek kurşunla vuruldu. Bir kişinin yaptığını biliyoruz. Bu ölüm paşama yakışmadı. Katil hesabını mutlaka verecektir. Gerek Türkiye gerek Fransa polisi yoğun şekilde süreci ve soruşturmayı takip etmektedir.”

Trabzonspor tribünleri unutmadı

Akın Genç, Medical Park Stadyumu’nda dün oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında unutulmadı. Ganç'in Trabzon'da bulunduğu sırada maçları izlediği kuzey kale arkasına pankart asıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Fırtına'ya tutuldu
Habere Git

"Cennette bir fazlayız"

Genç’in fotoğrafının bulunduğu pankartta “Tribünde bir eksik, cennette bir fazlayız. Seni unutmayacağız Akın Genç” yazıyordu.

Trabzon'da toprağa verilecek

Otopsi işlemleri tamamlanan Genç’in cenazesi, ailesi tarafından teslim alındı. Paris'teki Garges Sarcelles Selimiye Cami’nde yarın saat 16.00’da kılınacak namazın ardından  cenaze defnedilmek üzere memleketi Trabzon’a uğurlanacak. Çarşamba günü kente getirilmesi planlanan Genç’in cenazesi, Çaykara ilçesi Köknar Mahallesi’nde düzenlenecek törenle, toprağa verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler