Zeljko Obradovic'li Partizan'a Taraftarlar Sahip Çıktı

Burak Alaca
28.05.2023 - 16:44 | Son Güncellenme: 28.05.2023 - 17:39

Sırbistan'ın köklü ekiplerinden Partizan, kulübün vergi borcunun ödenmesi için taraftara yaptığı çağrıdan olumlu geri dönüş aldı ve taraftarlar cezanın büyük kısmını ödedi.

Zeljko Obradovic'li Partizan'a Taraftarlar Sahip Çıktı

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'in Sırp temsilcisi Partizan KK meşhur taraftarları ile arasındaki güçlü bağı bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne serdi. 

Birlik çağrısı

Geçtiğimiz ay Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexandar Vucic, Partizan KK'niin devlete olan 7.2 milyon Euro'luk (159 milyon 309 bin TL) vergi borcu olduğunu duyurmuştu. Ardından Siyah-Beyazlılar taraftarlarına bir yardım çağrısında bulundu.

Taraftarlardan dev yardım

Kulübün bu çağrısına binlerce taraftar, toplam 1 milyon 674 bin Euro'luk (35 milyon 800 bin TL) bağışla karşılık verdi ve cezanın önemli bir bölümünü ortadan kaldırdı. Bu kampanyaya İngiltere Premier League ekibi Fullham'ın golcüsü Alexandar Mitrovic, NBA'de Oklahoma City Thunder forması giyen Alexey Pokusevski gibi önemli isimler de katıldı.

İlgini Çekebilir
Real'de eller havada: Disko disko Partizani!
Habere Git

Taraftarlar İstanbul hatırası ile onurlandırılacak

Kampanyaya en yüksek bağışta bulunan 1992 seyircinin ismi önümüzdeki sezondan itibaren Stark Arena'ya kazınacak. En yüksek bağışı yapan kişi ise 1992 numaraları saha kenarı koltuğun ömür boyu sahip olacak. 1992 sayısı Partizan KK'nin İstanbul'da oynanan EuroLeague finalinde İspanyol ekibi Joventut Badalona'yı yenip tarihindeki tek şampiyonluğa uzandığı maçın yılını temsil ediyor.

Yönetim kurulu da devreye girdi

Partizan KK Başkanı Ostoja Mijailovic başta olak üzere her yönetimi kurulu üyesi kulübe 100 bin Euro civarı bağışta bulunarak elini taşın altın koydu.

Sezon kavga ile bitti

EuroLeague'de efsane koç Zeljko Obradovic yönetiminde normal sezonu 6. sırada bitirerek play-off'ta Real Madrid ile eşleşen Partizan KK, serinin ilk 2 maçını deplasmanda kazanıp durumu 2-0'a getirmişti. 2 maçın sonun 21 oyuncunun ihraç edildiği dev kavganın ardından ivmeyi arkasına alan Real Madrid seriyi 3-2'ye getirerek adını Final Four'a yazdıran takım oldu.

İlgini Çekebilir
Panathinaikos çemberin önüne gardiyan arıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler